Blog


Uitnodiging Zwem4daagse 2019

Geplaatst 4 apr. 2019 09:57 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 4 apr. 2019 09:57 bijgewerkt ]

De 45e Zwem4daagse in Staphorst gaat binnenkort van start!     
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 30 april tot en met 4 mei 2019 wordt voor de 45e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van het leger. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.       

Het leger      
De hele week staat in het thema van het leger. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging, InShape, MEC en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.        

WNF

Iedereen kent ze ondertussen wel, de beelden van de plastic soep en de verschillende methoden om dit op te lossen. Het Wereld Natuur Fonds heeft ook projecten rondom dit thema en vooral de gevolgen die dit heeft voor de dieren. Het themadier van dit jaar is de schildpad, een dier dat ernstig wordt bedreigd, doordat het verstrikt raakt in de plastic soep en restanten van visnetten.  Tijdens de zwem4daagse zal het WNF weer dagelijks aanwezig zijn met spel activiteiten om aandacht te vragen voor de bescherming van de schildpad.

Nieuw dit jaar is de sponsor actie, vraag familie, vrienden en buren om je te sponsoren en help mee om de schildpad te beschermen.
Bij de aanmeldingsbrief ontvangt iedere deelnemer een actie formulier.
Ingevulde actieformulieren kunnen op vrijdag/zaterdag worden ingeleverd bij de stand van het WNF en daar ontvangt iedere deelnemer een leuk schildpad pakket.

Zwemtijden
Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag t/m vrijdag kan er gezwommen worden van 7.00 uur tot 8.00 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.15 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten.

Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.  
Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan ´s middags vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl). Wees deze dag dan ook op tijd om alle festiviteiten mee te maken! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs. Het WNF Is deze middag ook aanwezig met diverse spelletjes.      
Woensdag is het de laatste dag om je in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. ’s Avonds kun je van 19.30 uur tot 20.10 uur meedoen aan een aquasportief les. Deze les wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,50 per twee.    
Donderdag. Deze middag is het WNF er weer met diverse spelletjes.         
Vrijdag
middag hebben we weer pannenkoeken voor € 0,50 per twee. Om 17.00 uur is het weer tijd om te gaan schatduiken.
Vrijdagavond vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onderwaterwereld.  
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een stormbaan aanwezig. Daarna zet het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn. De wethouder verzorgt de afsluiting.

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst of hamburger te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de schildpad! 

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 29 april 2019 € 7,00, inschrijven op 30 april en 1 mei 2019 kost € 8,00. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!

Inschrijfformulier

Kleurplaat

WNF Sponsorkaart

Nederlands Kampioenschap Lifesaving teams - 30 maart 2019

Geplaatst 3 apr. 2019 11:52 door Reddingsbrigade RbStaphorst

Op zaterdag 30 maart 2019 vertrokken er vier teams van Reddingsbrigade Staphorst naar Vlissingen
voor het Nederlands kampioenschappen lifesaving voor teams.
Om 13.00 uur begon de dag met de openingsceremonie. Hierbij komen de ploegen die meedoen aan
het NK in alfabetische volgorde binnen. Daarna wordt het Wilhelmus ingezet en de wedstrijd
geopend.

De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. 
De Aspiranten D zwemmen: 
 • 50m ringduiken voor ploegen, 
 • 4x 25m vervoersestafette met duikring, 
 • 4x 25m wisselslagestafette, 
 • 4x 25m estafette zwemvliezen, 
 • 4x 30m  lijnredding. 
De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 
 • 50m popduiken voor ploegen, 
 • 4x 25m pop vervoeren, 
 • 4x 50m torpedoboei estafette, 
 • 4x 50m duikestafette, 
 • 4x 50m wisselslagestafette, 
 • 4x 50 m lijnredding. 
Na deze onderdelen komt ook nog het onderdeel line throw. Dit telde niet mee in het totaalklassement, maar hiervoor was wel een apart klassement.
Na een spannende strijd zijn de aspiranten meisje D (9 – 11 jaar) 2e geworden, Aspiranten gemengd D 4 e , Aspiranten C (12-14 jaar) meisjes 6e en de Aspiranten C jongens 3e . Bij de linethrow hebben Gerbert & Madelief en Melvin & Mauricius een 3 e plek behaald, Een mooi resultaat voor de RBS en een resultaat om als vereniging trots op te zijn!

De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!

De deelnemers namens Reddingsbrigade Staphorst:
 • Aspiranten D meisjes: Annemijn Coster, Charis Kootstra, Joanne Winkels, Mirjam Bisschop en Yinthe Loef.
 • Aspiranten D gemengd: Gerbert Doldersum, Kristian Slager, Madelief Slager en Tobias Schipper .
 • Aspiranten C meisjes: Imme Jonkman, Indra Loef, Jasmijn Slager en Marisha Talen.
 • Aspiranten C jongens: Mauricius Fidom, Melvin Hulst, Stefan de Witte en Tristan Kootstra.

Jeugd avondmarathon Staphorst 16 maart 2019

Geplaatst 18 mrt. 2019 15:44 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 18 mrt. 2019 15:44 bijgewerkt ]

Zaterdagavond, 16 maart 2019, is de door de Reddingsbrigade Staphorst georganiseerde 11e jeugd avondmarathon goed verlopen.

In totaal deden er 8 teams mee aan deze marathon. Reddingsbrigade Staphorst kon Hasselt
, Deventer, Raalte(met 2 teams) en 4 teams van Reddingsbrigade Staphorst verwelkomen.

Even na 18.00 uur doken de eerste zwemmers het water in. Iedere zwemmer zwemt 7 minuten en wordt dan afgelost door de volgende zwemmer. Het is de bedoeling om per team zoveel mogelijk banen te zwemmen. De laatste 12 minuten bestaat uit een eindestafette. Elke zwemmer zwemt dan 50 meter en wordt vervolgens afgelost door de volgende zwemmer.

Uiteindelijk bleek dat Reddingsbrigade Staphorst 3 de sterkste ploeg was in Staphorst met 7800 meter. Reddingsbrigade Staphorst 4 veroverde de 2e plek met 7592 meter en Reddingsbrigade
Hasselt 1 heeft de derde plek behaald met 7450 meter. Om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is er een leeftijdscompensatie, hierdoor is er een correctie op de meters toegepast.

De uitslag was als volgt:
1. Staphorst 3 – 7800 meter
2. Staphorst 4 – 7592 meter
3. Hasselt 1 – 7450 meter
4. Deventer 1 – 7013 meter
5. Staphorst 1 – 6800 meter
6. Staphorst 2 – 6679 meter
7. Raalte 1 – 6675 meter
8. Raalte 2 – 6557 meter

We kunnen terugkijken op een gezellige, sportieve en geslaagde avond. 


Michiel van der Heijden

Nederlands Kampioenschap SERC 9 maart 2019

Geplaatst 15 mrt. 2019 13:08 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 1 apr. 2019 11:53 bijgewerkt ]

Reddingsbrigade Staphorst weer Nederlands kampioenen rijker 

Zaterdag 9 maart hebben 5 teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan in Alphen aan de Rijn met het Nederlands Kampioenschap SERC (Simulated Emergency Response Competition). Voor Staphorst streed één team mee bij de junioren en vier teams bij de senioren mee voor de titels.  Na twee voorrondes ging het junioren team en drie senioren teams door naar de finale. In de finale werd de stand weer op nul gezet en kon de strijd opnieuw beginnen.

Met drie minuten speeltijd in de finale was het snel doorpakken voor de teams. Zeven slachtoffers moesten gered worden welke volgens scenario een bootje aan het testen waren op plas bij een waterskibaan, door de harde wind kwamen zij in de problemen en brak de motor af. Hierna kwamen de teams het bad binnen en moesten ze de slachtoffers zo goed en snel als mogelijk in veiligheid brengen.

Met drie senioren teams door naar de finale werd het een spannende strijd. De finale voelde overzichtelijk aan en de slachtoffers werden snel op de kant gebracht waarna er ook nog nazorg gegeven kon worden. Maar zou dit genoeg zijn voor een podiumplek, de tegenstanders hebben ook een sterk optreden laten zien. Bij de prijsuitreiking werd Louise Compagner leider van Staphorst 2 naar voren geroepen en ontving een bronzen medaille. Voor de teams mochten Staphorst 2 en Staphorst 4 naar het podium, daar kregen ze zilveren en bronzen medaille, helaas niet genoeg punten om Oss 1 van het goud af te houden, maar wel voor het eerst dat de brigade met twee teams tegelijk op het podium stonden.

De junioren hadden in de voorrondes al laten zien wat ze in hun mars hadden en zetten dan ook in de finale een sterk werk neer onder leiding van Marisha Talen. Er word gekeken naar leiderschap, samenwerking, uitvoering van de reddingen, zorg voor slachtoffers, dus altijd spannend hoe de jury dit beoordeeld en wat de einduitslag brengt. Bij de prijsuitreiking werd eerst Marisha naar voren geroepen en kreeg het goud voor beste leider bij de junioren. Daarna kreeg het team bestaande uit; Marisha Talen, Jasmijn Slager, Stefan de Witte en Melvin Hulst de gouden plak omgehangen.

Uitslag:
NK SERC junioren teams en leiders:
1. Staphorst 
2. Houten
3. Eindhoven

NK SERC senioren teams
1. Oss 1
2. Staphorst 2 
3. Staphorst 4

NK SERC senioren leiders
1. Oss 1
2. Uden 1
3. Staphorst 2

De deelnemers voor Staphorst waren:
Junioren Staphorst: Marisha Talen, Jasmijn Slager, Stefan de Witte, Melvin Huls
Staphorst 1: Bert Dekker, Jennifer van Elp, Yonec Bremmers, Dewin Slomp
Staphorst 2: Louise Compagner, Monique Tuin, Wouter Tuinstra, Anouk Hofstede
Staphorst 3: Pip Eggerding, Anne-Lynn Witte, Nikki Hein, Erik Dekker
Staphorst 4: Arnoud de Witte, Bart de Weerd, Remco Doldersum Chakrya Haasjes


Louise Compagner

Avondmarathon Leeuwarden 9 februari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:57 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:57 bijgewerkt ]

Zaterdag 9 februari heeft Reddingsbrigade Staphorst mee gedaan aan de avondmarathon in Leeuwarden.

Om 18:00 uur werd er gestart door 4 teams. Iedere zwemmer zwemt 10 minuten en word daarna afgelost door de volgende zwemmer. De bedoeling is dat ieder team zo veel mogelijk banen zwemt. Tussendoor waren er nog verschillende soorten onderdelen. De avondmarathon was om 20:00 uur afgelopen en Staphorst heeft de 1e plek behaald. 

Klik hier voor de foto's

Jennifer


Huldiging Kampioenen Sport en Business 6 februari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:53 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:53 bijgewerkt ]

Op woensdag 6 februari heeft Sport en Business Staphorst weer haar jaarlijkse sportersavond gehouden en ditmaal bij restaurant Stien te Staphorst. Op deze avond zijn de sporters uitgenodigd en gehuldigd die in 2018 een Nederlandse titel hebben behaald en waarbij de sportbond is aangesloten bij NOC*NSF.

Voorzitter Bert Kuijers opent deze avond door allen welkom te heten. Deze avond zijn er drie onderdelen die aanbod kwamen en wel hippische sport, zwemmen en skeeleren.

Op het scherm worden mooie filmpjes van ieder onderdeel weergegeven.

Mark Houtzager heeft ook nog wat tijd weten te vinden om wat te vertellen over de hippische sport. Voor dit onderdeel zijn Saskia Brinkman en Simon Redder gehuldigd.

Ook onze zwemmers Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel en Charis Kootstra –helaas ziek, Nederlands Kampioen bij NK Pool op 24 maart 2018 en onze zwemmers Marisha Talen, Remco Doldersum, Jasmijn Slager en Juliët Engel, Nederlands Kampioen bij NK Serc op 3 maart 2018 zijn voor de mooie topprestatie gehuldigd. Alfred heeft uitleg gegeven wat de onderdelen inhouden.

Uit handen van voorzitter Bert Kuijers hebben ze allen een mooie aanmoediging gekregen.

Voor het skeeleren is Christian Haasjes gehuldigd.

Een hele fijne avond voor alle jeugdige sporters. Op naar de volgende prestaties.

Klik hier voor de foto's.

Berend

Huldiging Nederlandse Kampioenen Gemeente Staphorst 2 januari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:43 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:43 bijgewerkt ]

Huldiging kampioenen
Dinsdag 2 januari 2019, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Staphorst, zijn alle Nederlandse kampioenen van de gemeente Staphorst gehuldigd door wethouder Bert Krale. 
Staphorst had een succesvol jaar, qua sporters die kampioen werden. Er waren mensen uit de paardensport, uit de skeelerwereld en vanuit het Reddingszwemmen. 

Reddingsbrigade Staphorst heeft in 2018, bij de jeugd, zowel op het onderdeel Serc en op de NK Lifesaving voor teams de prestaties van de afgelopen jaren herhaald.

Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel waren de eerste kampioenen die naar voren mochten komen. Zij hebben op het NK Pool op 24 maart 2017 de 1e plaats behaald in de categorie Aspiranten E gemengd. 

Julian en Sven werden ook extra genoemd, omdat zij line throw gewonnen hebben bij de Aspiranten E. 

Op de NK Serc was er een 1e plaats voor  Marisha Talen, Remco Doldersum, Juliët Engel en Jasmijn Slager. Daarnaast werd Marisha extra gehuldigd, omdat zij niet alleen met het team, maar ook individueel als Leider van het team Nederlands Kampioen is geworden. 

Elke kampioen heeft van zijn/haar gemeente een envelop ontvangen en daarnaast een mok en handdoek van de gemeente Staphorst. Afsluitend zijn alle kampioenen op de foto geweest en kon iedereen doorlopen naar de nieuwjaarsreceptie.

We zijn als vereniging trots op onze kampioenen!


Alfred

Nachtvolleybal 7 december 2018

Geplaatst 16 feb. 2019 01:39 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:44 bijgewerkt ]

Op 7 december hebben 15 leden van de RBS meegedaan aan het nachtvolleybal toernooi in de Sporthal van Staphorst. 
Het toernooi is dit jaar voor de 25e x gehouden en je kon zien dat het gesmeerd verliep, deze avond. 

Namens de brigade hebben we 2 teams ingeschreven, team 1, RBS Stegeman, met de blauwe shirts, bestond uit Arnoud, Bart, Wouter, Stefan, Anouk, Aviejah, Celine en Marco. 
Team 2, RBS DC Grafimedia, bestond uit Alfred, Michiel, Harman, Anne-Lynn, Jennifer, Louise en Christiaan. 

De wedstrijden begonnen met de poulefase. RBS DC Grafimedia had helaas 1 afmelding van een tegenstander, dus vandaar iets langere pauze in het programma. Ondanks die ene tegenstander minder kon dit team niet verder in het toernooi, 2 x een gelijkspel was het maximaal haalbare, en daarmee lag het team er na de voorrondes uit. 
RBS Stegeman won de eerste 2 wedstrijden en kon dus met veel moed de rest van de wedstrijden tegemoet zien. Helaas waren de volgende tegenstanders toch een maat te groot en werd dit team ook uitgeschakeld in de voorronde. 

Ondanks de vroege uitschakeling, werd het toch een late nacht, de poulewedstrijden waren rond 4.00 uur afgelopen, dus op tijd naar bed zat er voor niemand in dit keer. 

Het was een hele leuke avond, zeker voor herhaling vatbaar. Sponsoren DC Grafimedia en Stegeman Installatie bedankt voor jullie steun. 


Alfred

Zwemuitje Nunspeet 27 oktober 2018

Geplaatst 27 nov. 2018 12:53 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 27 nov. 2018 12:56 bijgewerkt ]

Zaterdag 27 oktober was het weer zo ver, het jaarlijks terugkerende zwemuitje voor de jeugd tot 15 jaar. Dit jaar gingen we weer naar het zwembad in Nunspeet.

Om 10:00 uur begon de markt al mooi vol te stromen met kinderen, ouders en de vrijwilligers van de brigade die mee gingen deze dag.

Rond 10:15 vertrok de grote dubbeldekker bus richting Nunspeet, uitgezwaaid door de vele ouders op de markt. De bus werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door 2 van onze sponsoren; Armadaclean en Mussche bestratingen.

In Nunspeet aangekomen werd er snel omgekleed en een plekje gezocht voor de tassen, en toen kon het spelen beginnen. Natuurlijk waren de vele glijbanen in trek bij iedereen maar ook de duikplank had het niet rustig met alle kids van de RBS. Tussen de middag kreeg iedereen natuurlijk een lekker bakje patat met daarna nog een lekker ijsje met dip!! Smullen geblazen dus.

Ook na het eten was iedereen weer druk met glijden, springen en op de schouders klimmen van de begeleiders… voor we het wisten was het alweer tijd om te gaan douchen. De bus stond alweer klaar om ons richting Staphorst te brengen.

Het was weer een geslaagde dag! Iedereen die mee was bedankt. In het bijzonder de vrijwilligers en de sponsoren die hieraan mee hebben geholpen!

Voor de foto's klik op deze link.


Stefan

5-Kamp Zwolle 3 november 2018

Geplaatst 14 nov. 2018 00:16 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 14 nov. 2018 00:17 bijgewerkt ]

Reddingsbrigade Staphorst twee keer eerste tijdens Vijfkamp in Zwolle

Zaterdagmiddag 3 november zwommen er zo’n 50 fanatieke zwemmers van Reddingsbrigade Staphorst mee aan de 5-kamp. Dit is een jaarlijks terug kerende wedstrijd. Hierbij strijden de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis, Zwolle en Staphorst tegen elkaar. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er ook veel enthousiaste familieleden mee om de zwemmers aan te moedigen.

Rond kwart voor 6 werd het startsignaal gegeven aan de jongste zwemmers van de brigade, zij zwommen 25m vrije slag met hindernis. De zwemmers die in 2003 en eerder geboren zijn moesten als eerste onderdeel 50m vrije slag met hindernis.

Na het eerste onderdeel werd de lijnredding gezwommen, dit is een estafette onderdeel. Per leeftijdscategorie werden er 4 meiden en 4 jongens aangewezen om dit onderdeel te zwemmen. Van de 6 lijnreddingen wist Staphorst er 3 te winnen.

Na de pauze starten we met het tweede onderdeel voor elke zwemmer, 25m rugslag met bal of pop en de senioren zwemmers zwommen 25m schoolslag + 25m pop vervoeren.

De zwemmers hebben heel goed gezwommen en daarmee is Reddingsbrigade Staphorst als eerste geëindigd! Goed gedaan allemaal.

Uitslag:

Staphorst 167 punten

Hasselt 132 punten

Zwartsluis 105 punten

Zwolle 100 punten

Raalte 80 punten

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een verenigingsestafette. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag. Hierbij waren 12 zwemmers uit verschillende leeftijden actief: Charis Kootstra, Jesper Dunnink, Annemijn Coster, Gerbert Doldersum, Jasmijn Slager, Tristan Kootstra, Chakyra Haasjes, Dewin Slomp, Jennifer van Elp, Roy Kamphuis, Louise Compagner en Markt Kootstra. Met deze verenigingsestafette heeft de RBS de wisselbeker weer mee naar huis genomen!


Bekijk hier de tijden van de zwemmers en de foto's.


Hilda

1-10 of 173