Blog


Zwemuitje Nunspeet 27 oktober 2018

Geplaatst 27 nov. 2018 12:53 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 27 nov. 2018 12:56 bijgewerkt ]

Zaterdag 27 oktober was het weer zo ver, het jaarlijks terugkerende zwemuitje voor de jeugd tot 15 jaar. Dit jaar gingen we weer naar het zwembad in Nunspeet.

Om 10:00 uur begon de markt al mooi vol te stromen met kinderen, ouders en de vrijwilligers van de brigade die mee gingen deze dag.

Rond 10:15 vertrok de grote dubbeldekker bus richting Nunspeet, uitgezwaaid door de vele ouders op de markt. De bus werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door 2 van onze sponsoren; Armadaclean en Mussche bestratingen.

In Nunspeet aangekomen werd er snel omgekleed en een plekje gezocht voor de tassen, en toen kon het spelen beginnen. Natuurlijk waren de vele glijbanen in trek bij iedereen maar ook de duikplank had het niet rustig met alle kids van de RBS. Tussen de middag kreeg iedereen natuurlijk een lekker bakje patat met daarna nog een lekker ijsje met dip!! Smullen geblazen dus.

Ook na het eten was iedereen weer druk met glijden, springen en op de schouders klimmen van de begeleiders… voor we het wisten was het alweer tijd om te gaan douchen. De bus stond alweer klaar om ons richting Staphorst te brengen.

Het was weer een geslaagde dag! Iedereen die mee was bedankt. In het bijzonder de vrijwilligers en de sponsoren die hieraan mee hebben geholpen!

Voor de foto's klik op deze link.


Stefan

5-Kamp Zwolle 3 november 2018

Geplaatst 14 nov. 2018 00:16 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 14 nov. 2018 00:17 bijgewerkt ]

Reddingsbrigade Staphorst twee keer eerste tijdens Vijfkamp in Zwolle

Zaterdagmiddag 3 november zwommen er zo’n 50 fanatieke zwemmers van Reddingsbrigade Staphorst mee aan de 5-kamp. Dit is een jaarlijks terug kerende wedstrijd. Hierbij strijden de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis, Zwolle en Staphorst tegen elkaar. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er ook veel enthousiaste familieleden mee om de zwemmers aan te moedigen.

Rond kwart voor 6 werd het startsignaal gegeven aan de jongste zwemmers van de brigade, zij zwommen 25m vrije slag met hindernis. De zwemmers die in 2003 en eerder geboren zijn moesten als eerste onderdeel 50m vrije slag met hindernis.

Na het eerste onderdeel werd de lijnredding gezwommen, dit is een estafette onderdeel. Per leeftijdscategorie werden er 4 meiden en 4 jongens aangewezen om dit onderdeel te zwemmen. Van de 6 lijnreddingen wist Staphorst er 3 te winnen.

Na de pauze starten we met het tweede onderdeel voor elke zwemmer, 25m rugslag met bal of pop en de senioren zwemmers zwommen 25m schoolslag + 25m pop vervoeren.

De zwemmers hebben heel goed gezwommen en daarmee is Reddingsbrigade Staphorst als eerste geëindigd! Goed gedaan allemaal.

Uitslag:

Staphorst 167 punten

Hasselt 132 punten

Zwartsluis 105 punten

Zwolle 100 punten

Raalte 80 punten

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een verenigingsestafette. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag. Hierbij waren 12 zwemmers uit verschillende leeftijden actief: Charis Kootstra, Jesper Dunnink, Annemijn Coster, Gerbert Doldersum, Jasmijn Slager, Tristan Kootstra, Chakyra Haasjes, Dewin Slomp, Jennifer van Elp, Roy Kamphuis, Louise Compagner en Markt Kootstra. Met deze verenigingsestafette heeft de RBS de wisselbeker weer mee naar huis genomen!


Bekijk hier de tijden van de zwemmers en de foto's.


Hilda

Clubkampioenschappen 10 oktober 2018

Geplaatst 23 okt. 2018 13:05 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 23 okt. 2018 13:06 bijgewerkt ]Clubkampioenschappen Reddingsbrigade Staphorst 2018

Afgelopen woensdag 10 oktober werden de jaarlijkse Clubkampioenschappen van de Reddingsbrigade Staphorst    georganiseerd. Armadaclean was de hoofdsponsor hiervan.

Aan deze wedstrijd hebben 70 fanatieke zwemmers meegedaan en iedereen werd aangemoedigd door familie, vriendjes en vriendinnetjes.

Per persoon moesten er 2 onderdelen gezwommen worden, namelijk:

De jongere leden (geboren in 2006 en later)

·        25 m. vrije slag met hindernis

·        25 m. rugslag met bal

De oudere leden (geboren in 2005 en eerder)

·        50 m. vrije slag met hindernis

·        25 m. schoolslag + 25 m. pop vervoeren

Halverwege de wedstrijd was er even een kort moment waar de spelavond commissie de prijzen aan de winnaars van de spelavond hebben uitgereikt. De spelavond heeft vlak voor de zomervakantie plaats gevonden. De winnaars hiervan waren Ilze Schippers en Jurjen Stens. Zij mogen de wisselbeker het komende jaar thuis hebben.

Per leeftijdsgroep waren er medailles te winnen voor de snelste zwemmers over de twee afstanden. Onder luid applaus werden de winnaars gehuldigd. Tevens was er voor iedere zwemmer een herinneringsvaantje.

Het was weer een geslaagde wedstrijd! Jullie kunnen hier de uitslag nalezen en hier de foto’s bekijken.

Triathlon Staphorst 26 mei 2018

Geplaatst 18 jun. 2018 13:28 door Reddingsbrigade RbStaphorst

Op zaterdag 26 mei 2018 is de triathlon in Staphorst gehouden. Om exact 13.00 uur schoot Wethouder Krale de eerste deelnemers weg. De Triathlon komt voort uit eensamenwerking van 4 verschillende verenigingen uit de gemeente Staphorst, namelijk: de Reddingsbrigade Staphorst, Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag.

Het was een hele warme dag, maar het enthousiasme van de deelnemers en het publiek heeft daar zeker niet onder geleden.

Winnaar

Winnaar bij de heren op de 1/4e afstand werd Ernst van Bergen uit Groningen. De dames afstand is gewonnen door Alinda Lindenboom uit Zwolle. Op de 1/8e afstand ging de winst naar Ingmar Kloek uit Dedemsvaart en bij de dames naar Elsemieke de Vos uit Ede.

RBS in actie

Een flink aantal RBS-ers heeft ook meegedaan. Individueel op de 1/8e afstand deden Hilleane Kuiers en Monique Tuin mee. Hilleane werd heel netjes 7e met een tijd van 1 uur en 19 minuten. Monique finishte op de 13e plaats in 1 uur 30.

Op de 1/4e estafette hebben meer leden meegedaan. Daan Schra was de snelste RBS zwemmer met een tijd van 15.48, nipt gevolgd door Mark Kootstra met 16.06. Beide wisten met deze snelle starts op het podium te komen met het team. Mark op de 2e plaats en Daan op de 3e plaats. Erik Jan de Weerd zwom 17.39. Hij zwom in hetzelfde team als waarin Janine Pleiter fietste (1.07.21) Samen staan ze op positie 7 in de uitslag. Klarenzo van Elp fietste ook heel hard, 58.08, echter had de loper van zijn team last van de warmte, waardoor zijn team als 8e finishte.

In de 1/8e estafette deden ook een aantal RBS-ers mee. Bijna allen in het onderdeel zwemmen.

De snelste RBS zwemmer hier was Wilbert Russcher (8.32). Zijn team werd 12e in de einduitslag. Klarieke Fidom zwom 8.41. Haar team eindigde als 10e. Geralda Russcher zwom 9.29 in hetzelfde team waar Berwout Russcher fietste (30.14). Samen werden ze 14e. Klarinda van Spijkeren-Russcher zwom 9.37, hiermee haalde zij het podium als 2e team. De familie Russcher was met 4 gezinsleden actief. Aly Winkels zwom met haar broer in 11.32. Zij werden 18e.       

Meer foto’s en complete uitslagen van het evenement zijn te vinden op www.triathlonstaphorst.nl

Alfred

Zwem4daagse 1 t/m 5 mei 2018

Geplaatst 15 mei 2018 03:47 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 mei 2018 03:48 bijgewerkt ]

Wederom meer deelnemers voor de Zwem4daagse!          
Van dinsdag 1 mei t/m zaterdag 5 mei heeft de 44e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 464 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 928 kilometer gezwommen. Het thema van deze week was de onderwaterwereld. In dit thema was het zwembad dan ook mooi aangekleed. Vanwege het weer hebben de activiteiten dit jaar grotendeels binnen plaatsgevonden en daar stonden ook de diverse stands. Zaterdag kon er genoten worden van een heerlijke dag buiten.

Naast het sportieve aspect, het banen zwemmen, is de Zwem4daagse ook een gezellig evenement voor alle leeftijden. Naast het feit dat de zwemmers elke dag hun banen zwemmen kon daarnaast ook vrij gezwommen worden in het instructiebad. Ook
werden er diverse activiteiten georganiseerd. Elke dag kon je enveloppe trekken en waren er verschillende versnaperingen verkrijgbaar bij de snacktafel. Ook was het WNF bijna alle middagen aanwezig met daarbij aandacht voor de tijger.        

Op dinsdag werd de Zwem4daagse officieel geopend. Burgemeester Seegers, Herma Steenbergen namens het Zwembad de Broene ‘Eugte, Greetje Kroonenburg namens het WNF en Alfred Steenbergen, de voorzitter van Reddingsbrigade Staphorst, wensten de zwemmers en ook alle vrijwilligers een sportieve en gezellige week toe. Hierna verzorgde Inshape de warming up in het instructiebad, zodat de zwemmers allemaal klaar waren voor de start. Vervolgens heeft de burgemeester afgeteld bij het wedstrijdbad waarna de zwemmers te water gingen om de eerste banen te zwemmen. Aan het eind van de middag was er schatduiken.

Woensdagmiddag werden er spelletjes georganiseerd passend bij het thema. Er was per leeftijdscategorie een prijs te winnen. Ook werden er pannenkoeken gebakken. Die gingen er bij de zwemmers met smaak in. De dames konden het met het bakken bijna niet bijhouden. Deze avond was er een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Donderdagavond was de Duikvereniging Staphorst aanwezig, de zwemmers konden samen met de duikers een duik uitproberen. Tevens waren er deze middag broodjes hamburger te koop en die gingen als warme broodjes over de toonbank! Vrijdagmiddag kon je samen met de beheerder van Camping De Stadsgaten onderwaterdieren vissen en bekijken. Daarnaast was er weer schatduiken en pannenkoeken eten.          

Zaterdag was alweer de laatste dag van de Zwem4daagse, de week was voorbij gevlogen. Deze middag konden de medailles opgehaald worden waar de hele week voor gezwommen was. Zoals altijd was het de laatste zwemmiddag gezellig druk. Deze dag werkte het weer goed meer en kon alles buiten plaatsvinden.         
De stormbaan heeft weinig momenten ongebruikt gestaan. De kinderen genoten volop.     
Na een stukje muzikale opluistering door het MEC werd de week afgesloten door onze voorzitter Alfred Steenbergen. Hij bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die deze week weer mogelijk hebben gemaakt. De oudste en jongste deelnemer werden zoals gewoonlijk even in het zonnetje gezet. Meneer Dozeman en Tim Crediet kregen een mooi cadeau. Ook werden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgedeeld aan Tessa Kooiker, Robert Veijer, Eltina Mussche, Judith Hoeve en Annelies Hokse.        

Hierna sprak wethouder Krale nog zijn lovende woorden uit voor de vele zwemmers en vertelde Klaas Tiemens namens het zwembad trots te zijn dat er zoveel deelnemers waren in het mooie verbouwde zwembad. En toen kwam nog de verloting waar iedereen op zat te wachten. Er werden verschillende prijzen verloot zoals 2 keer een 6 badenkaart namens het zwembad en ook een broodmand en mooie bordspellen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Medisch Pedicurepraktijk Joke Pleiter.

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden. 

In de week van de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen hier bekeken worden
.      

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Annelies

Uitnodiging Zwem4daagse (2)

Geplaatst 24 apr. 2018 14:02 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 24 apr. 2018 14:11 bijgewerkt ]

Zwembad Staphorst gaat onder water 
Volgende week is het zover: de 44e Zwem4daagse in Staphorst! In de week van 1 tot en met 5 mei 2018 wordt deze gehouden. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de onderwaterwereld.  

Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging DVS, InShape, MEC, camping De Stadsgaten en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.   

Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag en donderdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Vrijdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten.

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 30 april 2018 € 7,00, inschrijven op 1 en 2 mei 2018 kost € 8,00. Doe jij ook mee?

Inschrijfformulier

Kleurplaat kleurwedstrijd

Waterplein 18 april 2018

Geplaatst 19 apr. 2018 13:35 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 19 apr. 2018 13:36 bijgewerkt ]

Woensdag, 20 april heeft de RBS, samen met de SAAM, Welzijn, een Waterplein georganiseerd in zwembad De Broene 'eugte. Het thema was natuurlijk reddend zwemmen.

Het kwam vast door het mooie weer, dat iedereen zin had om te zwemmen. Er kwamen namelijk ruim 130 kinderen naar het zwembad. 
De kinderen hebben geleerd hoe je een drenkeling moet vervoeren en hoe je iemand kunt opduiken van de bodem. Verder is geleerd hoe je jezelf kunt redden met hulp van een Reddingsvest. En ze hebben zichzelf uitgedaagd om zo lang mogelijk te blijven hangen bij het stokhangen. 

Als beloning was er voor iedereen wat drinken in de pauze en na afloop een certificaat! 

Het was een geslaagde middag met veel enthousiaste kinderen. 

Alfred

Rabobank Clubkas Campagne 14 april 2018

Geplaatst 14 apr. 2018 09:22 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 14 apr. 2018 09:22 bijgewerkt ]

Uitreiking cheque Rabobank Clubkas Campagne

Zaterdag 14 april 2018 vond de uitreiking plaats van de cheques van de Rabobank Clubkas Campagne. Reddingsbrigade Staphorst heeft hieraan meegedaan. We zijn gestart met het maken van een promotiefilmpje en vervolgens kon er twee weken lang gestemd worden. Uiteindelijk heeft de Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland alle stemmen geteld. Ze konden maar liefst € 100.000,-- verdelen over ruim 100 verenigingen. Reddingsbrigade Staphorst heeft een cheque van € 1.519,36 in ontvangst mogen nemen. Hier zijn we natuurlijk super blij mee.

Alle stemmers hartelijk dank!

Annelies

Uitnodiging Zwem4daagse

Geplaatst 30 mrt. 2018 00:48 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 30 mrt. 2018 00:52 bijgewerkt ]

Zwembad Staphorst gaat onder water
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 1 tot en met 5 mei 2018 wordt voor de 44e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de onderwaterwereld. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.   

Onderwaterwereld   
De hele week staat in het thema van de onderwaterwereld. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging, InShape, MEC, camping De Stadsgaten en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt. 

WNF
Het WNF regioteam Meppel/Hoogeveen e.o. is ook dit jaar weer aanwezig. U heeft ongetwijfeld de spotjes van de actuele campagne gezien via de diverse media kanalen; verdubbeling van het aantal tijgers, daar gaan we voor! Er zijn nog 3900 tijgers in het wild. Er wordt op ze gejaagd en hun leefomgeving wordt bedreigd. Onze droom is dat in 2022 - het volgende Chinese jaar van de tijger - het aantal tijgers in het wild verdubbeld is. Jouw steun helpt die droom waarheid te maken! Onze activiteiten tijdens de zwem4daagse zullen dan ook geheel in het teken staan van de tijger. In de verkoopkraam kunt u terecht om een mooie tijgerafbeelding in lijst te kopen. Of een zakje met anti-stroopwafels om de campagne tegen de stroperij te steunen. Je kunt meedoen met de wedstrijd: lijkt jouw kat op een tijger? Lever een foto in van je kat en ontvang een gratis attentie. De beste look-a-likes worden geplaatst op de WNF site en komen in het nieuwste tijdschrift! Of geef een spreekbeurt over de tijger, wij zorgen dat je dan voldoende materiaal en informatie krijgt om je spreekbeurt te maken en spullen om in de klas uit te delen. Zaterdagmiddag is er kans om op de foto te gaan met een (tamme) tijger. En natuurlijk hebben we weer veel verschillende spelrondes, de grabbelton en een heel leuk boekje dat je ontvangt bij de medaille uitreiking.     

Zwemtijden
Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag en donderdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Vrijdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten.


Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.  
Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan ´s middags vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl). Wees deze dag dan ook op tijd om alle festiviteiten mee te maken! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs. Het WNF Is deze middag ook aanwezig met diverse spelletjes.    
Woensdag is het de laatste dag om je in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. ’s Avonds kun je van 19.30 uur tot 20.10 uur meedoen aan een aquasportief les. Deze les wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,50 per twee.       
Donderdag. Deze middag is het WNF er weer met diverse spelletjes. Verder zijn er broodjes hamburger te verkrijgen voor € 0,50 per stuk. Donderdagavond vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onderwaterwereld.        
Vrijdag
middag hebben we weer pannenkoeken voor € 0,50 per twee. Deze middag wordt ingevuld door het beheer van Camping De Stadsgaten (www.destadsgaten.nl) waarbij je weer op een andere manier kennis maakt met de onderwaterwereld. Daarnaast is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken.
Deze avond sluiten we om 19.00 uur.      
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een stormbaan aanwezig. Daarna zet het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn. De wethouder verzorgt de afsluiting.     

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de tijger!       

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 30 april 2018 € 7,00, inschrijven op 1 en 2 mei 2018 kost € 8,00. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!

Hier vind je het inschrijfformulier en de bijbehorende kleurplaat.

NK Pool Aspiranten en Junioren 24 maart 2018

Geplaatst 27 mrt. 2018 05:36 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 27 mrt. 2018 05:42 bijgewerkt ]

Zaterdag 24 maart 2018 hebben vijf teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden. Aspiranten gemengd E (geboortejaar 2010-2011), Aspiranten jongens en meisjes D (geboortejaar 2007-2009) en Aspiranten jongens en meisjes C (geboortejaar 2004-2006) hebben hun zwemvaardigheden laten zien tijdens deze wedstrijd. Met de zwemmers, vijf ploegleiders en een mooi aantal supporters zijn we vertrokken richting Boxtel, waar het NK op het programma stond.    

De wedstrijd begint met de openingsceremonie waarbij alle teams op alfabet naar voren worden geroepen en worden gepresenteerd. Na het openingswoordje en het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus is het dan zover en begint de wedstrijd dan echt.  

De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. De Aspiranten E zwemmen: 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m vrije slag met zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten D zwemmen: 50m ringduiken voor ploegen, 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m estafette zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 50m popduiken voor ploegen, 4x 25m pop vervoeren, 4x 50m torpedoboei-estafette, 4x 50m duikestafette, 4x 50m wisselslagestafette en 4x 50 m lijnredding. Na deze onderdelen komt ook nog het onderdeel line throw. Dit telde mee niet mee in het totaalklassement, maar hier was wel een apart klassement voor. 

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Staphorsters goed mee konden komen met de overige teams. Regelmatig werd de naam van Staphorst genoemd bij de spannende estafettes. Wie tikt er als eerste aan na vier zwemmers? Bij elk klassement werd het slechtste onderdeel niet meegerekend in het eindklassement. De Jongens D zijn 4x 4de geworden en 1x 6de mede door één diskwalificatie zijn ze uiteindelijk 5de geworden. De Meisjes D zijn op alle 5 de onderdelen op de derde plek geëindigd dat was dan ook hun plaats in het eindklassement. De meisjes C waren met 3 andere teams in een spannend gevecht om de 3de plaats, na 2x een 3de en 1x een 4de,5de, 6de plaats en één diskwalificatie werden ze uiteindelijk net 4de. De Jongens C deden het nog een stukje beter na 3 2de plaatsen en 3 3de plaatsen werden ze uiteindelijk 3de. Als laatste team hebben we de Aspiranten E, ze waren in spannend gevecht om de Nederlandse titel, Echt en Staphorst hadden beide 2 onderdelen gewonnen en beide waren ze 2x 2de, maar het kampioenschap ging uiteindelijk naar Staphorst. Voor een jaar lang mogen ze deze Nederlandse titel met trots dragen! Als laatste kregen we nog de line throw, ook hierop hebben wisten de Aspiranten E de Nederlandse titel te veroverd, Het winnende duo bestond uit Julian Engel en Sven Schuurhuis. Melvin en Tristan hebben zilver gewonnen bij de Jongens C, bij de meisjes D pakten Anemijn en Ilze ook zilver en was er bronzen plak voor Mirjam en Yinthe.   

Al met al super goed gedaan en een resultaat om als vereniging trots op te zijn! De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!  

De deelnemers namens de Reddingsbrigade Staphorst:          

Aspiranten E gemengd: Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel.        

Aspiranten D Meisjes: Annemijn Coster, Ilze Schippers, Mirjam Bisschop en Yinthe Loef.

Aspiranten D Jongens: Mauricius Fidom, Gerbert Doldersum, Kristan Huls, Jip Kamphuis, Kristian Slager.

Aspiranten C meisjes: Chakyra Haasjes, Anna Schra, Joanne Engel, Anouk Hofstede.

Aspiranten C jongens: Dewin Slomp, Remco Doldersum, Tristan Kootstra, Melvin Hulst, Brett Vos.


Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.


Michiel

1-10 of 165