Blog


17 mei, 24 mei en 31 mei 2017 Afzwemmen

Geplaatst 21 jun. 2017 04:45 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 21 jun. 2017 04:48 bijgewerkt ]

Op woensdag 17, 24 en 31 mei werd er afgezwommen bij de Reddingsbrigade. Om te oefenen voor het diploma, was dit seizoen een stuk korter dan normaal. Dit omdat het zwembad gaat renoveren. De afgelopen maanden is er erg aan getrokken zodat iedereen toch kon afzwemmen. 

Alle avonden was er veel publiek om de kandidaten aan te moedigen, met als resultaat dat iedereen geslaagd is! Jongens en meisjes van harte gefeliciteerd!

Op naar het seizoen 2017/2018. Allemaal een fijne zomer gewenst!

De kandidaten die voor Lifesavers zwemmen hebben nog niet afgezwommen. Ze hebben maandag 19 juni nog een oefenavond gehad in het zwembad van Zwartsluis en daar gaan ze maandag 3 juli nog afzwemmen. Voor deze zwemmers heel veel succes gewenst!

Bekijk hier de foto's van het afzwemmen.

Esther

6 mei 2017 Triathlon Staphorst

Geplaatst 11 mei 2017 13:35 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 11 mei 2017 13:35 bijgewerkt ]

9 RBS'ers in actie bij Triathlon Staphorst op 6 mei

In Staphorst is voor de tweede maal na 2010 de Triathlon georganiseerd. De organisatie was deels in handen van de RBS.
De kwart triathlon bestaat uit 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De achtste triathlon bestaat uit
500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het was ook mogelijk om aan de estafette mee te doen, waarbij een team van twee of drie personen de drie afzonderlijke onderdelen afwerkt. In totaal hebben er 200 sporters meegedaan.

Snelste Staphorster bij de Achtste Triathlon.
Bij de Achtste Triathlon werd Janine de Weerd in haar 2e triathlon vijfde op 12 minuten achterstand van de snelste dame. Ze was wel de snelste Staphorster met een totaaltijd van 1.17.05. Ze zwom 500 m in een tijd van 9.24 minuten, fietste 20 km in 36.18 minuten en stond na het fietsen op de 5e plaats. Ze liep 5 km in 28.13. Het lopen was haar minste onderdeel, toch kon ze de 5e positie in het klassement vasthouden.
Monique Tuin was de tweede snelste RBS-dame. Ze klom als 7e uit het water in 9.52. Haar fietstijd was 44.40 minuten en het lopen ging in 32.24 minuten. Hiermee werd ze 19e in de eindstand.

Bij de Achtste Triathlon werd Michiel van der Heijden 36e bij de heren op 23 minuten van winnaar. Hij zwom de 500 meter in 9.08 minuten en kwam als 15e heer uit het water. Hij fietste 20 km in 39.23 minuten en liep 5 km in 28.44 minuten en kwam hiermee tot een totaaltijd van 1.21.12

3 RBS leden op het podium bij de estafette van de Kwart Triathlon.
Bij de Kwart Triathlon Estafette won Mark Kootstra met zijn team de eerste prijs. Hij zwom de 40 banen in 16.42 minuten en kwam als 9e uit het water. Gelukkig had Mark de snelste fietser in zijn team en hierdoor werd hij eerste tot een totaaltijd van 1.51.03.
Klarenzo van Elp werd tweede met zijn team. Hij werd 7e met zijn zwemtijd van 16.23 minuten en de totaaltijd was 1.56.02.
Daan Schra won met zijn team de derde prijs. Hij kwam als snelste RBS-er uit het water met een tijd van 16.07 over 1 km. De totaaltijd van zijn team was 1.58.13.

Jennifer van Elp klom als 4e uit het water met een tijd van 16.02 minuten. Ze versloeg haar broer Klarenzo met 21 seconden. Met haar team werd ze daarbij ook 4e met een tijd net onder de 2 uur. 1.59.26

Marriët Tuin zwom de 40 banen in 19.23 minuten. Ze klom als 14e uit het bad en werd met haar team 19e met een tijd van 2.31.43

Achtste Triathlon
Aly Winkels
deed met haar broer Bert mee op de Achtste Triathlon. Ze zwom in 11.27 minuten en kwam als 6e uit het water. Met 1.16.58 werd haar team 9e in het klassement.

Vrijwilligers
Naast al deze sporters waren er heel veel RBS-ers actief als vrijwilliger om banen te tellen, koffie te verkopen, de weg af te zetten of in het bewaken van de wisselzone voor de fietsen.

Het was een geslaagd evenement met mooie resultaten. Bekijk hier de foto's op onze site of nog meer foto's via de triathlon site

Alfred 

24 t/m 29 april 2017 Zwem4daagse

Geplaatst 2 mei 2017 02:39 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 2 mei 2017 02:40 bijgewerkt ]

De 43e Zwem4daagse in Staphorst zit erop!  

Van maandag 24 april t/m zaterdag 29 april heeft de 43e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 448 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 896 kilometer gezwommen. Het thema van deze week was de boerderij. In dit thema was het zwembad dan ook mooi aangekleed. Vanwege het koudere weer hebben de activiteiten dit jaar binnen plaats gevonden en daar stonden ook de diverse stands.

Naast het sportieve aspect, het banen zwemmen, is de Zwem4daagse ook een gezellig evenement voor alle leeftijden. Naast het feit dat de zwemmers elke dag hun banen zwemmen kon daarnaast ook vrij gezwommen worden in het instructie bad. Ook werden er diverse activiteiten georganiseerd. Elke dag kon je enveloppe trekken en waren er verschillende versnaperingen verkrijgbaar bij de snacktafel. Ook was het WNF bijna alle middagen aanwezig met het thema ‘Haai Alarm, help de haai naar veilig water’.

Op maandag werd de Zwem4daagse officieel geopend. Burgemeester Seegers, Evert Slager namens Stichting Zwembad Gemeente Staphorst en Alfred Steenbergen, de voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst, wensten de zwemmers en ook alle vrijwilligers een sportieve en gezellige week toe. Hierna verzorgde Inshape de warming up in het instructiebad, zodat de zwemmers allemaal klaar waren voor de start. Vervolgens heeft de burgemeester afgeteld bij het wedstrijdbad waarna de zwemmers te water gingen om de eerste banen te zwemmen. Aan het eind van de middag was er schatduiken.

Dinsdagmiddag werden er pannenkoeken gebakken, die er bij de zwemmers met smaak in gingen. De dames konden het met het bakken bijna niet bijhouden. Deze avond was er een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Woensdagmiddag werden er spelletjes georganiseerd in het boerenthema. Hierbij konden per leeftijdscategorie ook prijzen gewonnen worden. ’s Avonds was de Duikvereniging Staphorst aanwezig, de zwemmers konden samen met de duikers een duik uitproberen. Vrijdagmiddag was er weer schatduiken en pannenkoeken eten.

Zaterdag was alweer de laatste dag van de Zwem4daagse, de week was voorbij gevlogen. Deze middag konden de medailles opgehaald worden waar de hele week voor gezwommen was. Zoals altijd was het de laatste zwemmiddag gezellig druk. In de hal van het zwembad stonden de diverse stands waar het erg druk was en ook kon je een tattoo in boerenthema laten zetten. Zo liepen er zwemmers met koeien, varkens, kippen etc op hun arm rond.

Aan het eind van de middag werd de week afgesloten door onze voorzitter Alfred Steenbergen, hij bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die deze week weer mogelijk hebben gemaakt. De oudste en jongste deelnemer werden zoals gewoonlijk even in het zonnetje gezet. Meneer Dozeman en Malin Bisschop kregen een mooi cadeau. Ook werden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgedeeld aan Loïs Hoeve (5 jaar), Leandra Stens (7 jaar) en Carole Veijer (12 jaar).

Hierna sprak wethouder Krale nog zijn lovende woorden uit voor de vele zwemmers en vertelde Jan Coster namens het zwembad nog wat over de verbouwing van het zwembad. Vanaf juni t/m augustus aanstaande is het zwembad tijdelijk gesloten en vanaf september wordt het zwembad helemaal vernieuwd geopend.

En toen kwam nog de verloting waar iedereen op zat te wachten. Er werden verschillende prijzen verloot zoals een 12 badenkaart van het zwembad, een broodmand en mooie bordspellen.

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en de Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. De Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. In verband met de sluiting van het zwembad is het seizoen bijna voorbij, maar in september is iedereen van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.

In de week van de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen hier bekeken worden.

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Zwem4daagse commissie 

7 april 2017 Uitreiking Poiesz Jeugdsponsoractie

Geplaatst 12 apr. 2017 01:39 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 12 apr. 2017 01:39 bijgewerkt ]

In de maanden februari en maart had de Poiesz in Staphorst weer de jeugdsponsoractie. Gedurende deze periode werden bij besteding van € 10,-- of bij actieproducten munten weggegeven. De reddingsbrigade Staphorst heeft hiervoor op zaterdag 18 februari roombroodjes verkocht om zo extra munten te verzamelen. In totaal deden er acht verenigingen mee.

Vrijdagavond 1 april was de uitreiking van de cheques in het WTC Expo te Leeuwarden. Net als vorige jaren was het weer een hele happening. De leden die hebben geholpen bij de verkoop in de winkel gingen mee naar deze avond. Monique Smit presenteerde deze avond en heeft de cheques uitgedeeld aan de top 10 van de verenigingen. 
Tussendoor konden we genieten van optredens van 4U, Monique Smit en O’G3NE.

Aan het einde van de avond konden alle aanwezige verenigingen bij de bedrijfsleider van het filiaal Staphorst de cheque ophalen. Daar aangekomen bleek dat wij de derde plek in Staphorst hebben behaald en naar huis gingen met een cheque van € 1.081,--. Een bedrag waar wij natuurlijk super blij mee zijn!

De sponsorcommissie en Reddingsbrigade Staphorst willen iedereen bedanken die geholpen heeft bij de Poiesz-jeugdsponsoractie, door het doen van boodschappen, het promoten van de Reddingsbrigade Staphorst en het doneren van de munten. 

Hartelijk bedankt!

Alfred

31 maart 2017 Algemene ledenvergadering

Geplaatst 10 apr. 2017 12:01 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 10 apr. 2017 13:40 bijgewerkt ]

Onze voorzitter, Alfred Steenbergen, opende de vergadering en kon ruim 30 leden welkom heten. Zoals altijd werd ook nu als eerste het officiële gedeelte afgehandeld. De agenda werd vastgesteld en de notulen van vorig jaar werden doorgesproken en goedgekeurd.     

Vervolgens deed de penningmeester, Berend Pleiter, verslag van het financiële gedeelte over 2016. De kascommissie bestaande uit Olivia Jellema en Bert Dekker hebben de kas gecontroleerd en in orde bevonden. De penningmeester werd decharge verleend. Als nieuwe kascommissie werden benoemd Bert Dekker en Michiel van der Heijden. Stefan Roo is benoemd als reservelid. Omdat Olivia al 2 x zitting heeft genomen in de kascommissie werd zij bedankt voor de bewezen diensten.  

Vervolgens werd de begroting voor 2017 doorgenomen en deze is goedgekeurd door de leden.De contributie voor 2017 is opnieuw vastgesteld op € 24,50. Dit is gelijk aan aan vorig jaar. Het kan hetzelfde blijven doordat we een goed financieel jaar gedraaid hebben.


Aftredend in het bestuur was Annelies Troost-Compagner. Zij stelde haarzelf herkiesbaar. Vanuit de leden is geen tegenkandidaat aangelever. Annelies Troost is daarom opnieuw benoemd tot 2e secretaris. Hiermee is het bestuur weer compleet.

Afgelopen jaar is er van de Reddingsbrigade 1 gemengd team Nederlands kampioenen geworden.  Tijdens het NK Lifesaving in Cuijk werd het team van Karlos Brand, Stefan de Witte, Joanne Engel, Justin Veijer, Melvin Hulst kampioen in hun leeftijdscategorie. Helaas waren ze niet allemaal aanwezig, maar het was toch een leuke huldiging. Deze zwemmers hebben namens de brigade een mooi ingelijste fotocollage ontvangen.

Na de pauze presenteerde Louise en Katinka het jaarverslag van 2016 met foto’s op een groot scherm. Diverse aanwezigen konden zichzelf zien bij diverse activiteiten zoals wedstrijden, zwemuitje, zwemvierdaagse etc.     

Als afsluiter werden er een aantal ronden bingo gedaan waarbij mooie prijzen te winnen waren.

Bekijk hier de foto's van deze avond.  

Alfred

25 maart 2017 NK Pool

Geplaatst 1 apr. 2017 07:45 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 1 apr. 2017 07:45 bijgewerkt ]

Zaterdag 25 maart 2017 hebben vijf teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden. Aspiranten gemengd E (geboortejaar 2009-2010), Aspiranten jongens en meisjes D (geboortejaar 2006-2008) en Aspiranten jongens en meisjes C (geboortejaar 2003-2005) hebben hun zwemvaardigheden laten zien tijdens deze wedstrijd. Met de zwemmers, zes ploegleiders, fotograaf en een mooi aantal supporters zijn we vertrokken richting Zwolle, waar het NK op het programma stond. Omdat het NK erg dicht bij was dit keer konden er later nog meer supporters aanschuiven, dat is dan ook flink gedaan!    

De wedstrijd begint met de openingsceremonie waarbij alle teams op alfabet naar voren worden geroepen en worden gepresenteerd. Na het openingswoordje en het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus is het dan zover en begint de wedstrijd dan echt.  
De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. De Aspiranten E zwemmen: 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m vrije slag met zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten D zwemmen: 50m ringduiken voor ploegen, 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m estafette zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 50m popduiken voor ploegen, 4x 25m pop vervoeren, 4x 50m torpedoboei-estafette, 4x 50m duikestafette, 4x 50m wisselslagestafette en 4x 50 m lijnredding. Na deze onderdelen komt ook nog het onderdeel line throw. Dit telde mee niet mee in het totaalklassement, maar hier was wel een apart klassement voor. 

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Staphorsters goed mee konden komen met de overige teams. Regelmatig werd de naam van Staphorst genoemd bij de spannende estafettes. Wie tikt er als eerste aan na vier zwemmers? Bij elk klassement werd het slechtste onderdeel niet meegerekend in het eindklassement. De Aspiranten gemengd E waren heel goed begonnen met meteen een Nederlands record op het eerste onderdeel 4x 25m vervoersestafette met duikring. Uiteindelijk hebben ze de 2de plek weten te behalen op dit NK. Erg mooi om te zien hoe fanatiek deze jongste zwemmers al zijn! De Aspiranten Meisjes D hebben ook uitstekend gepresteerd met een zelfde 2de plek, De aspiranten D Jongens waren zo goed dat ze alle onderdelen hebben gewonnen, ook zaten ze vaak heel erg dicht bij de Nederlandse records. Bij het ringduiken voor ploegen misten ze op 33 honderdste het Nederlands record, bij de 4x 25m wisselslag was dit 66 honderdste en bij de 4x 25m vrijeslag met zwemvliezen was dit 52 honderdste. Met zulke resultaten kan het niet anders dan dat ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Het enige kleine ‘smetje’ is het niet behalen van een Nederlands record, maar zo houden ze nog een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijden. Voor een jaar lang mogen ze deze Nederlandse titel met trots dragen! Ook de oudste aspiranten hebben uitstekend gepresteerd Aspiranten meisjes C zijn 4de geworden en de jongens C zijn 3de geworden. Als laatste kregen we nog de line throw, ook hierop hebben we 2x de Nederlandse titel veroverd, Tobias heeft samen met Joanne de line throw gewonnen bij de Aspiranten E en Jasmijn en Indra hebben hetzelfde gedaan bij Aspiranten Meisjes D. Dewin en Remco hebben zilver gewonnen bij de Aspiranten Jongens C.   

Al met al super goed gedaan en een resultaat om als vereniging trots op te zijn! De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!  

De deelnemers namens de Reddingsbrigade Staphorst:          
Aspiranten E gemengd:
Joanne Winkels, Myrthe Winkels, Mirjam Bisschop, Juliët Mussche, Tobias Schipper.        
Aspiranten D Meisjes: Jasmijn Slager, Juliët Engel, Marisha Talen, Imme Jonkman, Indra Loef.
Aspiranten D Jongens: Stefan de Witte, Tristan Kootstra, Emiel de Bruijn, Mauricius Fidom.
Aspiranten C meisjes: Pip Eggerding, Chakyra Haasjes, Anna Schra, Joanne Engel,
Anouk Hofstede.
Aspiranten C jongens: Dewin Slomp,
Remco Doldersum, Richard Mussche, Karlos Brand, Melvin Hulst.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.

Michiel

Opening inschrijving Zwem4daagse 2017

Geplaatst 29 mrt. 2017 11:48 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 29 mrt. 2017 11:48 bijgewerkt ]

Zwem4daagse Staphorst: boerderij!            
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 24 april 2017 tot en met 29 april 2017 wordt voor de 43e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de boerderij. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen. 

Boerderij             
De hele week staat in het thema van de boerderij. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging, InShape en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.         

WNF
Het themadier is dit jaar de Haai en iedereen kan meedoen met de actie "Haai Alarm, help de haai naar veilig water". Deze campagne wordt op 13 mei 2017 afgesloten met een tien uur durende Zapp Your Planet-marathon. Tijdens de Zwem4daagse kun je een gift geven of een actiepakket aanvragen. Of verzin zelf een leuke actie om geld in te zamelen en maak kans op een mooie prijs van het WNF voor de leukste actie. Ook in de spelletjes die worden aangeboden zal aandacht worden gevraagd voor de haai. Want haaien zijn erg belangrijk voor de natuurlijke balans in zee en slechts 1% van de haaien kan gevaarlijk zijn voor de mens. Wist je dat haaien grotere hersens hebben dan andere vissen en daarom dus trucjes kunnen leren?! Wist je bijvoorbeeld dat er iedere seconde drie haaien worden gedood? Dus op het moment dat je dit leest zijn er al tientallen haaien gedood. De haaien worden gebruikt voor hun vinnen en vlees, 25% van alle haaiensoorten wordt met uitsterven bedreigd! Dus help mee en houd de haai uit de soep en in de zee!               

Zwemtijden

Maandag start de Zwem4daagse om 13.15 uur, deze ochtend is er geen zwemmen. Dinsdag tot en met donderdag kan er verder gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Vrijdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 20.00 uur. Donderdag is het zwembad de gehele dag gesloten in verband met Koningsdag. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen verdere activiteiten.

Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.        
Maandag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan
´s middags vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl). Wees deze dag dan ook op tijd om alle festiviteiten mee te maken! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs.
Dinsdag is het de laatste dag om je in te schrijven. ’s Avonds kun je van 19.30 uur tot 20.10 uur meedoen aan een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,50 per twee.       
Woensdag in de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Woensdagavond vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onder water wereld.  
Vrijdag
middag hebben we weer pannenkoeken voor € 0,50 per twee. Daarnaast is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken.               
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een luchtkussen/stormbaan aanwezig.


Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn. De wethouder verzorgt de afsluiting.        

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de haai!              

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 22 april 2017 € 6,50, inschrijven op 24 en 25 april 2017 kost
€ 7,50. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!          

Hier vind je het inschrijfformulier en de kleurplaat voor de kleurwedstrijd. (Een geprinte versie is op te halen bij het zwembad.)

18 maart 2017 Jeugd avondmarathon

Geplaatst 21 mrt. 2017 01:10 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 21 mrt. 2017 01:11 bijgewerkt ]

Zaterdagavond, 18 maart 2017, is de door de Reddingsbrigade Staphorst georganiseerde 9e jeugd avondmarathon goed verlopen.

In totaal deden er 10 teams mee aan deze marathon. Reddingsbrigade Staphorst kon Nijeveen, Zwartsluis,
Weststellingwerf, Raalte, Deventer, Emmen (Zuid-Oost Drenthe), twee teams van zwemvereniging De Nieuwe Slag uit Staphorst en twee teams van Reddingsbrigade Staphorst verwelkomen.

Even na 18.00 uur doken de eerste zwemmers het water in. Iedere zwemmer zwemt 7 minuten en wordt dan afgelost door de volgende zwemmer. Het is de bedoeling om per team zoveel mogelijk banen te zwemmen. De laatste 12 minuten bestaat uit een eindestafette. Elke zwemmer zwemt dan 50 meter en wordt vervolgens afgelost door de volgende zwemmer.

Uiteindelijk bleek dat zwemvereniging De Nieuwe Slag 1 de sterkste ploeg was in Staphorst met 8388 meter. Reddingsbrigade Staphorst 2 veroverde de 2e plek met 8138 meter en zwemvereniging De Nieuwe Slag 2 heeft de derde plek behaald met 8013 meter. Om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is er een leeftijdscompensatie, hierdoor is er een correctie op de meters toegepast.

De uitslag was als volgt:
1. ZV De Nieuwe Slag 1 - 8388 meter;
2. Staphorst 2 - 8138 meter;
3. ZV De Nieuwe Slag 2 - 8013 meter;
4. Staphorst 1 - 7738 meter;
5. Raalte - 7400 meter;
6. Deventer - 6988 meter;
7. Zuid-Oost Drenthe - 6829 meter;
8. Zwartsluis - 6563 meter;
9. Nijeveen - 6425 meter;
10. Weststellingwerf - 6338 meter.

We kunnen terugkijken op een gezellige, sportieve en geslaagde avond. 

15 maart 2017 Burgemeester op bezoek

Geplaatst 21 mrt. 2017 01:05 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 21 mrt. 2017 01:10 bijgewerkt ]


Op 15 maart hebben we een leuke verrassing gehad bij de Reddingsbrigade Staphorst. Burgemeester Seegers kwam namelijk bij ons op bezoek in het kader van vrijwilligers in de gemeente Staphorst. We hebben van hem een cadeau gekregen omdat de Reddingsbrigade Nederland 100 jaar bestaat. Een reddingsklos en een EHBO tas. 

Hij heeft vervolgens in de eerste groep les gegeven aan de kinderen van de instroom A samen met Jenny en Aaltje. Dit ging hem goed af. De kinderen moesten van hem bordjes opduiken en banen zwemmen. 
In de tweede groep stond hij bij Junior Redder 3, samen met Erik Jan en Alfred. Hier heeft hij de opdracht gegeven om met kleren aan je banen te zwemmen en met het reddingsvest te zwemmen. 

Hij vond het erg leuk om te doen en vond het fantastisch dat wij met zo'n grote groep vrijwilligers wekelijks de zwemlessen geven. 


Meer informatie over het bezoek van de burgemeester staat in het persbericht van de gemeente Staphorst:

-------------------------- 

Persbericht:

Burgemeester Segers zet vrijwilligers Reddingsbrigade in het zonnetje

Burgemeester Segers gaat op 15 maart een kijkje nemen bij de wekelijkse zwemlessen van de Reddingsbrigade Staphorst. Ook zal hij bij de lessen aan de jongste groepen assisteren.

Wanneer:          Woensdag 15 maart van 18.30 – 19.30 uur

Waar:               Zwembad de Broene ‘eugte, J.J. Gorterlaan 6 in Staphorst

Wat:                 Zwemlessen bezoeken van de 8 – 10-jarigen en de 11 – 13-jarigen

Vrijwilligerswerk

Op verschillende manieren wordt het vrijwilligerswerk in de spotlights gezet in de eerste en tweede week van maart. Dat gebeurt o.a. door de uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2017 en de vrijwilligersacties ‘NLdoet’ en ‘DOEN voor Adullam!’ Burgemeester Segers vraagt op 15 maart aandacht voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Staphorst (RBS). Deze reddingsbrigade draait geheel op vrijwilligers en telt een groot

aantal leden (circa 175). Leden van de RBS doen regelmatig mee aan (zwemmend redden)wedstrijden elders in het land. Verschillende leden zijn ’s zomers strandwacht op Texel. In Staphorst organiseert de reddingsbrigade ook de jaarlijkse zwemvierdaagse.

100-jarig bestaan Reddingsbrigade Nederland

Burgemeester Segers haakt met zijn bezoek aan bij de actie ‘Ode aan de Redder!’ van de Reddingsbrigade Nederland. De Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar. Zij grijpt dit jubileum aan om de vrijwilligers van de 166 aangesloten reddingsbrigades in het zonnetje te zetten. Daarbij heeft zij de hulp ingeroepen van de burgemeesters van de betrokken gemeenten. De burgemeester zal de reddingsbrigade een attentie in de vorm van een reddingsklos overhandigen.

----------------------------

Bekijk hier de foto's van deze avond. 

Alfred

11 maart 2017 NK SERC

Geplaatst 20 mrt. 2017 12:44 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 20 mrt. 2017 12:52 bijgewerkt ]

Reddingsbrigade Staphorst Nederlands Kampioen!

Zaterdag 11 maart 2017 zijn er van de Reddingsbrigade Staphorst één junioren en twee senioren ploegen naar Zwolle gereisd om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap SERC (Simulated Emergency Responce Competition).
Een ploeg bestaat uit 4 personen, waarvan één persoon de leider is. Een ploeg dient slachtoffers zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Eerst vonden er twee voorrondes plaats, waarbij er per voorronde twee minuten de tijd was om het ongeval te beoordelen en naar beste bevindingen te handelen. De beste ploegen gingen door naar de finale.

 

De tijd van de finale betrof drie minuten per ploeg. Hierbij werd gesimuleerd dat er met een veerpont een ongeluk was gebeurd, waarbij tien slachtoffers gevallen waren. Een aantal slachtoffers konden zelf op de kant komen, maar liepen in dat geval de redders in de weg. De overige slachtoffers moesten uit het water gehaald worden. De jury beoordeelt snelheid, techniek en het medisch handelen bij de slachtoffers. Ook wordt de leider uit het team beoordeeld op het aansturen en inzicht hebben in het ongeval.

 

Na de voorrondes en finale was het tijd voor de uitslag. Zowel voor de leiders, als voor de teams was een klassement opgemaakt. Chakyra Haasjes mocht als leider van de junioren naar voren komen om het goud in ontvangst te nemen. Zij is dan ook Nederlands Kampioen leider geworden. Daarna werd bekend gemaakt dat de junioren ploeg van Staphorst de beste prestatie had neergezet. Ook zij werden Nederlands Kampioen. Deze gouden ploeg bestond uit: Dewin Slomp, Anna Schra, Pip Eggerding en Chakyra Haasjes.

Vervolgens werd de uitslag van de senioren bekend gemaakt. Het team van Staphorst 1 heeft hierbij een knappe 3e plek behaald en Staphorst 2 een 6e plek. Voor Staphorst 1 kwamen uit: Yonec Bremmers, Monique Tuin, Olivia Jellema en Bert Dekker. Voor Staphorst 2 kwamen uit: Jennifer van Elp, Michiel van der Heijden en Louise Compagner.


Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.


Louise

1-10 of 141