Blog


Avondmarathon Leeuwarden 9 februari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:57 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:57 bijgewerkt ]

Zaterdag 9 februari heeft Reddingsbrigade Staphorst mee gedaan aan de avondmarathon in Leeuwarden.

Om 18:00 uur werd er gestart door 4 teams. Iedere zwemmer zwemt 10 minuten en word daarna afgelost door de volgende zwemmer. De bedoeling is dat ieder team zo veel mogelijk banen zwemt. Tussendoor waren er nog verschillende soorten onderdelen. De avondmarathon was om 20:00 uur afgelopen en Staphorst heeft de 1e plek behaald. 

Klik hier voor de foto's

Jennifer


Huldiging Kampioenen Sport en Business 6 februari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:53 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:53 bijgewerkt ]

Op woensdag 6 februari heeft Sport en Business Staphorst weer haar jaarlijkse sportersavond gehouden en ditmaal bij restaurant Stien te Staphorst. Op deze avond zijn de sporters uitgenodigd en gehuldigd die in 2018 een Nederlandse titel hebben behaald en waarbij de sportbond is aangesloten bij NOC*NSF.

Voorzitter Bert Kuijers opent deze avond door allen welkom te heten. Deze avond zijn er drie onderdelen die aanbod kwamen en wel hippische sport, zwemmen en skeeleren.

Op het scherm worden mooie filmpjes van ieder onderdeel weergegeven.

Mark Houtzager heeft ook nog wat tijd weten te vinden om wat te vertellen over de hippische sport. Voor dit onderdeel zijn Saskia Brinkman en Simon Redder gehuldigd.

Ook onze zwemmers Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel en Charis Kootstra –helaas ziek, Nederlands Kampioen bij NK Pool op 24 maart 2018 en onze zwemmers Marisha Talen, Remco Doldersum, Jasmijn Slager en Juliët Engel, Nederlands Kampioen bij NK Serc op 3 maart 2018 zijn voor de mooie topprestatie gehuldigd. Alfred heeft uitleg gegeven wat de onderdelen inhouden.

Uit handen van voorzitter Bert Kuijers hebben ze allen een mooie aanmoediging gekregen.

Voor het skeeleren is Christian Haasjes gehuldigd.

Een hele fijne avond voor alle jeugdige sporters. Op naar de volgende prestaties.

Klik hier voor de foto's.

Berend

Huldiging Nederlandse Kampioenen Gemeente Staphorst 2 januari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:43 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:43 bijgewerkt ]

Huldiging kampioenen
Dinsdag 2 januari 2019, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Staphorst, zijn alle Nederlandse kampioenen van de gemeente Staphorst gehuldigd door wethouder Bert Krale. 
Staphorst had een succesvol jaar, qua sporters die kampioen werden. Er waren mensen uit de paardensport, uit de skeelerwereld en vanuit het Reddingszwemmen. 

Reddingsbrigade Staphorst heeft in 2018, bij de jeugd, zowel op het onderdeel Serc en op de NK Lifesaving voor teams de prestaties van de afgelopen jaren herhaald.

Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel waren de eerste kampioenen die naar voren mochten komen. Zij hebben op het NK Pool op 24 maart 2017 de 1e plaats behaald in de categorie Aspiranten E gemengd. 

Julian en Sven werden ook extra genoemd, omdat zij line throw gewonnen hebben bij de Aspiranten E. 

Op de NK Serc was er een 1e plaats voor  Marisha Talen, Remco Doldersum, Juliët Engel en Jasmijn Slager. Daarnaast werd Marisha extra gehuldigd, omdat zij niet alleen met het team, maar ook individueel als Leider van het team Nederlands Kampioen is geworden. 

Elke kampioen heeft van zijn/haar gemeente een envelop ontvangen en daarnaast een mok en handdoek van de gemeente Staphorst. Afsluitend zijn alle kampioenen op de foto geweest en kon iedereen doorlopen naar de nieuwjaarsreceptie.

We zijn als vereniging trots op onze kampioenen!


Alfred

Nachtvolleybal 7 december 2018

Geplaatst 16 feb. 2019 01:39 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:44 bijgewerkt ]

Op 7 december hebben 15 leden van de RBS meegedaan aan het nachtvolleybal toernooi in de Sporthal van Staphorst. 
Het toernooi is dit jaar voor de 25e x gehouden en je kon zien dat het gesmeerd verliep, deze avond. 

Namens de brigade hebben we 2 teams ingeschreven, team 1, RBS Stegeman, met de blauwe shirts, bestond uit Arnoud, Bart, Wouter, Stefan, Anouk, Aviejah, Celine en Marco. 
Team 2, RBS DC Grafimedia, bestond uit Alfred, Michiel, Harman, Anne-Lynn, Jennifer, Louise en Christiaan. 

De wedstrijden begonnen met de poulefase. RBS DC Grafimedia had helaas 1 afmelding van een tegenstander, dus vandaar iets langere pauze in het programma. Ondanks die ene tegenstander minder kon dit team niet verder in het toernooi, 2 x een gelijkspel was het maximaal haalbare, en daarmee lag het team er na de voorrondes uit. 
RBS Stegeman won de eerste 2 wedstrijden en kon dus met veel moed de rest van de wedstrijden tegemoet zien. Helaas waren de volgende tegenstanders toch een maat te groot en werd dit team ook uitgeschakeld in de voorronde. 

Ondanks de vroege uitschakeling, werd het toch een late nacht, de poulewedstrijden waren rond 4.00 uur afgelopen, dus op tijd naar bed zat er voor niemand in dit keer. 

Het was een hele leuke avond, zeker voor herhaling vatbaar. Sponsoren DC Grafimedia en Stegeman Installatie bedankt voor jullie steun. 


Alfred

Zwemuitje Nunspeet 27 oktober 2018

Geplaatst 27 nov. 2018 12:53 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 27 nov. 2018 12:56 bijgewerkt ]

Zaterdag 27 oktober was het weer zo ver, het jaarlijks terugkerende zwemuitje voor de jeugd tot 15 jaar. Dit jaar gingen we weer naar het zwembad in Nunspeet.

Om 10:00 uur begon de markt al mooi vol te stromen met kinderen, ouders en de vrijwilligers van de brigade die mee gingen deze dag.

Rond 10:15 vertrok de grote dubbeldekker bus richting Nunspeet, uitgezwaaid door de vele ouders op de markt. De bus werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door 2 van onze sponsoren; Armadaclean en Mussche bestratingen.

In Nunspeet aangekomen werd er snel omgekleed en een plekje gezocht voor de tassen, en toen kon het spelen beginnen. Natuurlijk waren de vele glijbanen in trek bij iedereen maar ook de duikplank had het niet rustig met alle kids van de RBS. Tussen de middag kreeg iedereen natuurlijk een lekker bakje patat met daarna nog een lekker ijsje met dip!! Smullen geblazen dus.

Ook na het eten was iedereen weer druk met glijden, springen en op de schouders klimmen van de begeleiders… voor we het wisten was het alweer tijd om te gaan douchen. De bus stond alweer klaar om ons richting Staphorst te brengen.

Het was weer een geslaagde dag! Iedereen die mee was bedankt. In het bijzonder de vrijwilligers en de sponsoren die hieraan mee hebben geholpen!

Voor de foto's klik op deze link.


Stefan

5-Kamp Zwolle 3 november 2018

Geplaatst 14 nov. 2018 00:16 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 14 nov. 2018 00:17 bijgewerkt ]

Reddingsbrigade Staphorst twee keer eerste tijdens Vijfkamp in Zwolle

Zaterdagmiddag 3 november zwommen er zo’n 50 fanatieke zwemmers van Reddingsbrigade Staphorst mee aan de 5-kamp. Dit is een jaarlijks terug kerende wedstrijd. Hierbij strijden de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis, Zwolle en Staphorst tegen elkaar. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er ook veel enthousiaste familieleden mee om de zwemmers aan te moedigen.

Rond kwart voor 6 werd het startsignaal gegeven aan de jongste zwemmers van de brigade, zij zwommen 25m vrije slag met hindernis. De zwemmers die in 2003 en eerder geboren zijn moesten als eerste onderdeel 50m vrije slag met hindernis.

Na het eerste onderdeel werd de lijnredding gezwommen, dit is een estafette onderdeel. Per leeftijdscategorie werden er 4 meiden en 4 jongens aangewezen om dit onderdeel te zwemmen. Van de 6 lijnreddingen wist Staphorst er 3 te winnen.

Na de pauze starten we met het tweede onderdeel voor elke zwemmer, 25m rugslag met bal of pop en de senioren zwemmers zwommen 25m schoolslag + 25m pop vervoeren.

De zwemmers hebben heel goed gezwommen en daarmee is Reddingsbrigade Staphorst als eerste geëindigd! Goed gedaan allemaal.

Uitslag:

Staphorst 167 punten

Hasselt 132 punten

Zwartsluis 105 punten

Zwolle 100 punten

Raalte 80 punten

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een verenigingsestafette. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag. Hierbij waren 12 zwemmers uit verschillende leeftijden actief: Charis Kootstra, Jesper Dunnink, Annemijn Coster, Gerbert Doldersum, Jasmijn Slager, Tristan Kootstra, Chakyra Haasjes, Dewin Slomp, Jennifer van Elp, Roy Kamphuis, Louise Compagner en Markt Kootstra. Met deze verenigingsestafette heeft de RBS de wisselbeker weer mee naar huis genomen!


Bekijk hier de tijden van de zwemmers en de foto's.


Hilda

Clubkampioenschappen 10 oktober 2018

Geplaatst 23 okt. 2018 13:05 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 23 okt. 2018 13:06 bijgewerkt ]Clubkampioenschappen Reddingsbrigade Staphorst 2018

Afgelopen woensdag 10 oktober werden de jaarlijkse Clubkampioenschappen van de Reddingsbrigade Staphorst    georganiseerd. Armadaclean was de hoofdsponsor hiervan.

Aan deze wedstrijd hebben 70 fanatieke zwemmers meegedaan en iedereen werd aangemoedigd door familie, vriendjes en vriendinnetjes.

Per persoon moesten er 2 onderdelen gezwommen worden, namelijk:

De jongere leden (geboren in 2006 en later)

·        25 m. vrije slag met hindernis

·        25 m. rugslag met bal

De oudere leden (geboren in 2005 en eerder)

·        50 m. vrije slag met hindernis

·        25 m. schoolslag + 25 m. pop vervoeren

Halverwege de wedstrijd was er even een kort moment waar de spelavond commissie de prijzen aan de winnaars van de spelavond hebben uitgereikt. De spelavond heeft vlak voor de zomervakantie plaats gevonden. De winnaars hiervan waren Ilze Schippers en Jurjen Stens. Zij mogen de wisselbeker het komende jaar thuis hebben.

Per leeftijdsgroep waren er medailles te winnen voor de snelste zwemmers over de twee afstanden. Onder luid applaus werden de winnaars gehuldigd. Tevens was er voor iedere zwemmer een herinneringsvaantje.

Het was weer een geslaagde wedstrijd! Jullie kunnen hier de uitslag nalezen en hier de foto’s bekijken.

Triathlon Staphorst 26 mei 2018

Geplaatst 18 jun. 2018 13:28 door Reddingsbrigade RbStaphorst

Op zaterdag 26 mei 2018 is de triathlon in Staphorst gehouden. Om exact 13.00 uur schoot Wethouder Krale de eerste deelnemers weg. De Triathlon komt voort uit eensamenwerking van 4 verschillende verenigingen uit de gemeente Staphorst, namelijk: de Reddingsbrigade Staphorst, Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag.

Het was een hele warme dag, maar het enthousiasme van de deelnemers en het publiek heeft daar zeker niet onder geleden.

Winnaar

Winnaar bij de heren op de 1/4e afstand werd Ernst van Bergen uit Groningen. De dames afstand is gewonnen door Alinda Lindenboom uit Zwolle. Op de 1/8e afstand ging de winst naar Ingmar Kloek uit Dedemsvaart en bij de dames naar Elsemieke de Vos uit Ede.

RBS in actie

Een flink aantal RBS-ers heeft ook meegedaan. Individueel op de 1/8e afstand deden Hilleane Kuiers en Monique Tuin mee. Hilleane werd heel netjes 7e met een tijd van 1 uur en 19 minuten. Monique finishte op de 13e plaats in 1 uur 30.

Op de 1/4e estafette hebben meer leden meegedaan. Daan Schra was de snelste RBS zwemmer met een tijd van 15.48, nipt gevolgd door Mark Kootstra met 16.06. Beide wisten met deze snelle starts op het podium te komen met het team. Mark op de 2e plaats en Daan op de 3e plaats. Erik Jan de Weerd zwom 17.39. Hij zwom in hetzelfde team als waarin Janine Pleiter fietste (1.07.21) Samen staan ze op positie 7 in de uitslag. Klarenzo van Elp fietste ook heel hard, 58.08, echter had de loper van zijn team last van de warmte, waardoor zijn team als 8e finishte.

In de 1/8e estafette deden ook een aantal RBS-ers mee. Bijna allen in het onderdeel zwemmen.

De snelste RBS zwemmer hier was Wilbert Russcher (8.32). Zijn team werd 12e in de einduitslag. Klarieke Fidom zwom 8.41. Haar team eindigde als 10e. Geralda Russcher zwom 9.29 in hetzelfde team waar Berwout Russcher fietste (30.14). Samen werden ze 14e. Klarinda van Spijkeren-Russcher zwom 9.37, hiermee haalde zij het podium als 2e team. De familie Russcher was met 4 gezinsleden actief. Aly Winkels zwom met haar broer in 11.32. Zij werden 18e.       

Meer foto’s en complete uitslagen van het evenement zijn te vinden op www.triathlonstaphorst.nl

Alfred

Zwem4daagse 1 t/m 5 mei 2018

Geplaatst 15 mei 2018 03:47 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 mei 2018 03:48 bijgewerkt ]

Wederom meer deelnemers voor de Zwem4daagse!          
Van dinsdag 1 mei t/m zaterdag 5 mei heeft de 44e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 464 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 928 kilometer gezwommen. Het thema van deze week was de onderwaterwereld. In dit thema was het zwembad dan ook mooi aangekleed. Vanwege het weer hebben de activiteiten dit jaar grotendeels binnen plaatsgevonden en daar stonden ook de diverse stands. Zaterdag kon er genoten worden van een heerlijke dag buiten.

Naast het sportieve aspect, het banen zwemmen, is de Zwem4daagse ook een gezellig evenement voor alle leeftijden. Naast het feit dat de zwemmers elke dag hun banen zwemmen kon daarnaast ook vrij gezwommen worden in het instructiebad. Ook
werden er diverse activiteiten georganiseerd. Elke dag kon je enveloppe trekken en waren er verschillende versnaperingen verkrijgbaar bij de snacktafel. Ook was het WNF bijna alle middagen aanwezig met daarbij aandacht voor de tijger.        

Op dinsdag werd de Zwem4daagse officieel geopend. Burgemeester Seegers, Herma Steenbergen namens het Zwembad de Broene ‘Eugte, Greetje Kroonenburg namens het WNF en Alfred Steenbergen, de voorzitter van Reddingsbrigade Staphorst, wensten de zwemmers en ook alle vrijwilligers een sportieve en gezellige week toe. Hierna verzorgde Inshape de warming up in het instructiebad, zodat de zwemmers allemaal klaar waren voor de start. Vervolgens heeft de burgemeester afgeteld bij het wedstrijdbad waarna de zwemmers te water gingen om de eerste banen te zwemmen. Aan het eind van de middag was er schatduiken.

Woensdagmiddag werden er spelletjes georganiseerd passend bij het thema. Er was per leeftijdscategorie een prijs te winnen. Ook werden er pannenkoeken gebakken. Die gingen er bij de zwemmers met smaak in. De dames konden het met het bakken bijna niet bijhouden. Deze avond was er een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Donderdagavond was de Duikvereniging Staphorst aanwezig, de zwemmers konden samen met de duikers een duik uitproberen. Tevens waren er deze middag broodjes hamburger te koop en die gingen als warme broodjes over de toonbank! Vrijdagmiddag kon je samen met de beheerder van Camping De Stadsgaten onderwaterdieren vissen en bekijken. Daarnaast was er weer schatduiken en pannenkoeken eten.          

Zaterdag was alweer de laatste dag van de Zwem4daagse, de week was voorbij gevlogen. Deze middag konden de medailles opgehaald worden waar de hele week voor gezwommen was. Zoals altijd was het de laatste zwemmiddag gezellig druk. Deze dag werkte het weer goed meer en kon alles buiten plaatsvinden.         
De stormbaan heeft weinig momenten ongebruikt gestaan. De kinderen genoten volop.     
Na een stukje muzikale opluistering door het MEC werd de week afgesloten door onze voorzitter Alfred Steenbergen. Hij bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die deze week weer mogelijk hebben gemaakt. De oudste en jongste deelnemer werden zoals gewoonlijk even in het zonnetje gezet. Meneer Dozeman en Tim Crediet kregen een mooi cadeau. Ook werden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgedeeld aan Tessa Kooiker, Robert Veijer, Eltina Mussche, Judith Hoeve en Annelies Hokse.        

Hierna sprak wethouder Krale nog zijn lovende woorden uit voor de vele zwemmers en vertelde Klaas Tiemens namens het zwembad trots te zijn dat er zoveel deelnemers waren in het mooie verbouwde zwembad. En toen kwam nog de verloting waar iedereen op zat te wachten. Er werden verschillende prijzen verloot zoals 2 keer een 6 badenkaart namens het zwembad en ook een broodmand en mooie bordspellen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Medisch Pedicurepraktijk Joke Pleiter.

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden. 

In de week van de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen hier bekeken worden
.      

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Annelies

Uitnodiging Zwem4daagse (2)

Geplaatst 24 apr. 2018 14:02 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 24 apr. 2018 14:11 bijgewerkt ]

Zwembad Staphorst gaat onder water 
Volgende week is het zover: de 44e Zwem4daagse in Staphorst! In de week van 1 tot en met 5 mei 2018 wordt deze gehouden. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de onderwaterwereld.  

Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging DVS, InShape, MEC, camping De Stadsgaten en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.   

Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag en donderdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Vrijdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten.

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 30 april 2018 € 7,00, inschrijven op 1 en 2 mei 2018 kost € 8,00. Doe jij ook mee?

Inschrijfformulier

Kleurplaat kleurwedstrijd

1-10 of 169