Blog‎ > ‎

10 januari 2015 Nieuwjaarswedstrijden Weert

Geplaatst 12 jan. 2015 22:39 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 23 feb. 2015 11:55 bijgewerkt ]
Zaterdag 10 januari 2015 stond de eerste wedstrijd van 2015 op het programma. Met drie teams vertrok Reddingsbrigade Staphorst richting Weert om daar de jaarlijks terugkerende Nieuwjaarswedstrijd te zwemmen.

Aan de wedstrijd deden in totaal 24 damesploegen en 19 herenploegen mee. De zwemmers weten al van voorgaande jaren dat de top hier vrij snel is en dit voor ons helaas niet te evenaren is. Vandaar dat we de tijden van de afgelopen zeven jaar mee hebben genomen naar de wedstrijd om zo te bezien of we misschien voor onszelf nieuwe records konden behalen.

In totaal stonden er zes verschillende onderdelen op het programma. Zo begonnen we met de 4x 50m vrije slag met hindernis, daarna popduiken voor ploegen en vervolgens 4x25m pop vervoeren. Na de pauze werden de overige drie onderdelen gezwommen. Dit betrof de torpedoboei estafette, reddingsestafette en de lijnredding.

Dames 1 lag na het 3e onderdeel op een mooie 12e plaats, helaas ontvingen ze door een te snelle wissel bij het 4e onderdeel strafpunten en zakten naar een 18e plek. Met nog twee onderdelen te gaan is er nog wel wat goed gemaakt. Uiteindelijk heeft dames 1 de 14e plek behaald.

Dames 2 had op het onderdeel 4x 25m pop vervoeren als doel gesteld hun eigen record - dat al zeven jaar stond - te verbeteren. Met extra motivatie gingen ze dan ook als een speer door het water. En het is ze gelukt! Het record is met een flink aantal seconden scherper gesteld!

Het herenteam behaalde op de meeste onderdelen een mooie 13e plaats. Helaas hebben zij ook strafpunten gekregen op de torpedoboei estafette. Door een goed uitgevoerde lijnredding hebben zij in het eindklassement ook alsnog een mooie 14e plaats weten te behalen.

Na een mooie en sportieve wedstrijd - met voor de zwemmers van de Reddingsbrigade Staphorst goede tijden - konden we weer op naar huis. Deze wedstrijd biedt in ieder geval perspectief voor de toekomst.

De teams bestonden uit de volgende zwemmers:
Dames 1: Annelies Troost, Hilda Hulst, Hilleane Kuiers, Janine de Weerd en Klarieke Fidom.
Dames 2: Geralda Russcher, Klazien Bisschop, Louise Compagner, Marriët Tuin, Monique Tuin en Olivia Jellema.
Heren: Bert Dekker, Berwout Russcher, Erik Jan de Weerd, Klarenzo van Elp en Michiel van der Heijden.

Als coach en toeschouwers waren Gerard Kleis, Roelien de Witte en Emma Huisman mee.

Bekijk hier de foto's en de uitslagen van deze wedstrijd.

Hilda