Blog‎ > ‎

11,18 en 25 juni Afzwemmen

Geplaatst 29 jun. 2014 04:40 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 29 jun. 2014 04:40 bijgewerkt ]
De afgelopen weken werd er zoals ieder jaar net voor de zomervakantie weer afgezwommen voor alle brevetten. Het afgelopen jaar is er volop geoefend en vanaf eind maart werd er ook met kleren aan gezwommen om iedereen echt goed voor te bereiden op het examen. Bepaalde onderdelen moeten namelijk met kleren aan gezwommen worden. Omdat dit best veel kleren zijn (t-shirt, broek, jas en schoenen) is dit best zwaar, maar omdat jullie zo'n goede zwemconditie hebben is dit toch weer gelukt! 

De examens waren verdeeld over 3 avonden, 11, 18 en 25 juni. Er hebben in totaal 105 zwemmers afgezwommen op deze avonden. Hiervan zijn er helaas 4 gezakt, dit waren zwemmers van de hogere brevetten. De eisen van deze brevetten zijn best zwaar en ook hoort hier een stuk theorie bij. Dit is ook nodig want als je alle diploma's gehaald hebt, mag je ook toezicht houden bij het zwembad en op het strand. Daarom moet je dus ook goed weten wat je moet doen. Deze zwemmers krijgen binnenkort de kans om hun diploma alsnog te halen middels een herkansing.
Wanneer iedereen (alsnog) slaagt, komen we op totaal 108 diploma's voor dit seizoen! 

Als afsluiter van het zwemseizoen is er op woensdag 2 juli de spelavond. Iedereen kan dan nog een keer komen zwemmen en we maken er een gezellige avond van met spelletjes en vrijzwemmen! 

En.. dan hopen we jullie na de vakantie, op woensdag 20 augustus weer te zien! Op naar het volgende zwemseizoen bij de RBS!


Klari