Blog‎ > ‎

11 april 2015 - NK Junioren

Geplaatst 19 apr. 2015 11:33 door Reddingsbrigade RbStaphorst
Aspiranten jongens Reddingsbrigade Staphorst behalen 
3e plaats op het NK!

Zaterdag 11 april 2015 hebben drie teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden. De Aspiranten jongens D, en Aspiranten jongens en meisjes C hebben hun zwemvaardigheden laten zien tijdens deze wedstrijd. Met de zwemmers, vier ploegleiders en een mooi aantal supporters zijn we vertrokken richting Gouda, waar het NK op het programma stond.

De wedstrijd begint met de openingsceremonie waarbij alle teams op alfabet naar voren worden geroepen en worden gepresenteerd. Na het openingswoordje en het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus is het dan zover en begint de wedstrijd dan echt.

De zwemmers hebben in totaal vijf onderdelen te zwemmen. De Aspiranten D zwemmen: 50 meter ringduiken voor ploegen, 4x25 meter vervoersestafette met duikring, 4x25 meter wisselslagestafette, 4x25 meter estafette zwemvliezen en 4x30 meter lijnredding. De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 50 meter popduiken voor ploegen, 4x25m vervoersestafette, 4x50 meter torpedoboeiestafette, 4x50 meter duikestafette, 4x50 meter wisselslagestafette en 4x50 meter lijnredding. Voor zowel de Aspiranten C als D veel nieuwe onderdelen en ook langere afstanden dan ze gewend waren.

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Staphorsters goed mee konden komen met de overige teams. Regelmatig werd de naam van Staphorst genoemd bij de spannende estafettes. Wie tikt er als eerste aan na vier zwemmers? De Aspiranten jongens C hebben zich op de duikestafette bij de top 3 van Nederland gezwommen. De Aspiranten meisjes C hebben bij dit onderdeel de 4e plek behaald. En de toppers van deze dag waren de Aspiranten Jongens D. Op diverse onderdelen hebben zij zich naar de 3e plek weten te zwemmen. Zij hebben in het eindklassement dan ook de 3e plek weten te behalen! De Aspiranten meisjes C zijn in het totaalklassement 7e geworden en de Aspiranten jongens C hebben de 5e plek behaald.

Al met al super goed gedaan en een resultaat om als vereniging trots op te zijn! De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!

De deelnemers namens de Reddingsbrigade Staphorst:

Aspiranten D jongens: Richard Mussche, Karlos Brand, Chris Hofmeijer, Lars Kamphuis en Stefan de Witte.
Aspiranten C meisjes: Jodie Katoele, Pip Eggerding, Jennifer van Elp, Nikki Hein, Aviejah Jobse.
Aspiranten C jongens: Daan Schra, Lucas Winkels, Sven Kamphuis, Roy Kamphuis, Bart de Weerd, Martijn de Vries.

Kijk hier voor de foto's en de uitslagen.

Annelies

Comments