Blog‎ > ‎

11 januari 2014 Nieuwjaarswedstrijden Weert

Geplaatst 15 jan. 2014 13:26 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 jan. 2014 13:27 bijgewerkt ]

16 zwemmers van de Reddingsbrigade Staphorst actief bij de Nieuwjaarswedstrijd in Weert

Op zaterdag 11 januari 2014 vertrokken 16 zwemmers en 2 ploegleiders naar Weert om daar de eerste wedstrijd van het jaar 2014 te zwemmen.

Na een lange rit konden de benen los gezwommen worden tijdens het inzwemmen. Om half 6 werd de zwemwedstrijd geopend met het eerste onderdeel: 4x 50m hindernis zwemmen. Halverwege de baan hangt er een hekje waar elke zwemmer onderdoor moet. Hierna stond het popduiken voor ploegen op het programma. Vervolgens moesten de zwemmers 4 x 25m pop vervoeren.

Toen de eerste onderdelen gezwommen waren was het bij de tussenstand als snel bekend dat wij niet mee konden zwemmen in de top bij deze wedstrijd. Wel werd nog hard gestreden om per onderdeel een persoonlijk groepsrecord te zwemmen.

Verder stonden er nog drie onderdelen op het programma. De torpedoboei-estafette, reddingsestafette en de lijnredding. Bij alle onderdelen ligt het aspect op het reddend zwemmen en wordt het in estafettevorm gezwommen.

Na een mooie wedstrijd waarin de zwemmers weer veel ervaring op hebben gedaan zijn we in het totaalklassement geëindigd op een 19e plaats.

Dames 1 bestaande uit: Klarieke Fidom, Hilda Hulst, Olivia Jellema, Hilleane Kuiers en Janine de Weerd wisten de 17e plaats te behalen.

Dames 2 bestaande uit: Laura Compagner, Louise Compagner, Geralda Russcher, Klarinda Russcher, Marriët Tuin en Monique Tuin behaalden een 24e plaats.

De heren bestaande uit: Bert Dekker, Klarenzo van Elp, Berwout Russcher, Erik Jan de Weerd en Roelof de Witte behaalden een 23e plaats tijdens deze wedstrijd.

Als ploegleiders waren Gerard Kleis en Roelien de Witte mee.

Kijk hier voor de foto's en de uitslagen.


Hilda