Blog‎ > ‎

12 maart 2016 NK SERC Cuijk

Geplaatst 17 mrt. 2016 11:06 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 22 mrt. 2016 12:15 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst doet mee aan NK SERC Cuijk          
Zaterdag 12 maart 2016 zijn twee senioren teams van de Reddingsbrigade Staphorst afgereisd naar het NK SERC (Simulated Emergency Response Competition) in Cuijk.    

Nadat de teams zich hebben gemeld werd gestart met de eerste voorronde. De teams kregen te horen dat ze tijdens het kamperen op Camping ’t Loo worden geroepen door de campingbaas, omdat hij weet dat het team bij de reddingsbrigade zit. Aangekomen bij de plek van het ongeval ziet het team zes slachtoffers in het water. Een passerend jachtje is in aanvaring gekomen met een wrakkig bootje vissers. De slachtoffers bevinden zich tussen veel wrakhout en visspullen.                

Nadat alle teams de eerste voorronde hebben doorlopen werd gestart met een tweede voorronde. In deze serie is de volgorde van deelname omgedraaid en ook het werkveld is verplaatst. Bij de voorrondes starten steeds twee teams op hetzelfde moment. Het zwembad is in tweeën verdeeld en aan beide kanten is hetzelfde ongeval gesimuleerd. In de voorronde hebben de teams twee minuten waarbinnen het ongeval opgelost moet worden. De teams kregen in de tweede voorronde het volgende bericht door voordat ze het zwembad betreden: Je kampeert met je ploeg op de camping. Plots is er een zware explosie. Daarna blijft het even heel stil, waarna hulpgeroep en geschreeuw te horen is. Je rent naar buiten. Hoog boven het water kringelt wat rook.  Aangekomen bij het water wordt gedurende de twee minuten duidelijk dat er een vlonder met vuurwerk is ontploft, terwijl de slachtoffers door de klap het water ingeblazen zijn.

Van de 12 deelnemende ploegen gingen er 8 door naar de finale. Staphorst 2 werd 8e in de voorrondes en Staphorst 1 wist daar een hele mooie 2e plek te behalen. Goed resultaat, beide teams door naar de finale van het NK. In de finale worden echter alle punten weer op 0 gezet en is er een ongeval waarbij de teams vier minuten de tijd hebben.          

De finale betrof een groter ongeval. Een vriendengroep is van mening dat het mogelijk moet zijn om met een rubberbootje de Maas over te stekken. Dit gaat goed, totdat door overgewicht het bootje omslaat en de stroom het bootje en de slachtoffers meeneemt. 

Na een spannende eindstrijd was het wachten op de uitslag. Staphorst 1 heeft een 7e plek behaald en Staphorst 2 de 6e plek. De leider van Staphorst 1 is 5e geëindigd in het eindklassement en de leider van Staphorst 2 als 8e.          

Staphorst 1 bestond uit: Janine de Weerd-Pleiter, Louise Compagner-van der Heijden, Michiel van der Heijden en Bert Dekker. Staphorst 2 bestond uit: Olivia Jellema, Yonec Bremmers, Jennifer van Elp en Monique Tuin.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.

Annelies