Blog‎ > ‎

14 mei 2016 Poolmeeting Eindhoven

Geplaatst 24 mei 2016 10:47 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 24 mei 2016 10:47 bijgewerkt ]
Poolmeeting 14 mei, Eindhoven

Op 14 mei werd er voor het eerst een Poolmeeting georganiseerd in het 50m bad van de Pieter van den Hoogenband stadion. Dit is een wedstrijd voor zwemmers van 15 jaar en ouder.

Over het algemeen zwemmen we wedstrijden in teamverband, maar dit was een wedstrijd voor de individuele onderdelen.

Aan deze wedstrijd deden 7 fanatieke zwemmers mee: Yonec Bremmers, Claudia Dankelman, Jennifer van Elp, Mark Kootstra, Marriët Tuin, Monique Tuin en Arnoud de Witte.

Iedere zwemmer kon vooraf aangeven op welk onderdeel de zwemmer wilde starten. Ze konden kiezen uit:

50 m Manikin Carry 

Na het startsignaal duikt de deelnemer het water in en zwemt 25m vrije slag, en duikt daarna onder water om een reddingspop vanaf de bodem naar de wateroppervlakte te brengen, voordat de 5m lijn gepasseerd wordt. Hierna sleept de deelnemer de reddingspop naar de finishzijde. Deelnemers mogen van de bodem afzetten tijdens het opduiken van de reddingspop. 

200 m Super Lifesaver 

Na het startsignaal duikt de deelnemer het water in en zwemt 75m vrije slag, duikt daarna onder water om een reddingspop vanaf de bodem naar de wateroppervlakte te brengen, voordat de 5m lijn gepasseerd wordt. Hierna vervoert de deelnemer de reddingspop naar de keerpuntzijde. Nadat de keerpuntzijde aan is geraakt laat de deelnemer de reddingspop los. Daarna trekt de deelnemer in het water zwemvliezen aan en doet een torpedoboei om, en zwemt 50m vrije slag. Na het aantikken van de keerpuntzijde, en binnen de 5m-zone, bevestigt de deelnemer de torpedoboei correct om de reddingspop en sleept deze naar de finishzijde.  

100 m Manikin Tow with Fins 

Na het startsignaal duikt de deelnemer het water in en zwemt 50m vrije slag met zwemvliezen en torpedoboei. Na het aantikken van de keerpuntzijde, en binnen de 5m-zone, bevestigt de deelnemer de torpedoboei correct om de reddingspop en sleept deze naar de finishzijde.  

100 m Rescue Medley 

Na het startsignaal duikt de deelnemer het water in en zwemt 50m vrije slag. Daarna maakt de deelnemer een keerpunt, om vervolgens direct onder water naar een reddingspop om deze vanaf de bodem naar de oppervlakte te brengen. Deze reddingspop bevindt zich op 17½m van de keerpuntzijde. De deelnemer brengt de pop naar de oppervlakte voor de 5m lijn, en vervoert de reddingspop vervolgens over de overgebleven afstand naar de finishzijde. Deelnemers mogen ademhalen gedurende het keerpunt, maar niet nadat de voeten de keerpuntzijde hebben verlaten of voordat zij de pop opgedoken hebben. Deelnemers mogen van de bodem afzetten tijdens het naar boven brengen van de reddingspop. 

100 m Manikin Carry with Fins

Na het startsignaal duikt de deelnemer het water in en zwemt 50m vrije slag met zwemvliezen, en duikt daarna onder water om een reddingspop vanaf de bodem naar de wateroppervlakte te brengen, voordat de 10m lijn gepasseerd wordt. Hierna vervoert de deelnemer de reddingspop naar de finishzijde. Deelnemers zijn niet verplicht de keerpuntzijde aan te raken. Deelnemers mogen van de bodem afzetten tijdens het naar boven brengen van de reddingspop. 

Aan deze wedstrijd was geen prijsuitreiking verbonden, het was een wedstrijd waarbij de zwemmers de mogelijkheid hadden om limiettijden te zwemmen voor deelname aan het WK wat later dit jaar in Nederland wordt georganiseerd. Jennifer heeft op 3 onderdelen een limiettijd weten te zwemmen. Heel knap gedaan Jennifer!

 

Bekijk hier de foto’s van deze wedstrijd.

 

Hilda