Blog‎ > ‎

15 maart 2017 Burgemeester op bezoek

Geplaatst 21 mrt. 2017 01:05 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 21 mrt. 2017 01:10 bijgewerkt ]

Op 15 maart hebben we een leuke verrassing gehad bij de Reddingsbrigade Staphorst. Burgemeester Seegers kwam namelijk bij ons op bezoek in het kader van vrijwilligers in de gemeente Staphorst. We hebben van hem een cadeau gekregen omdat de Reddingsbrigade Nederland 100 jaar bestaat. Een reddingsklos en een EHBO tas. 

Hij heeft vervolgens in de eerste groep les gegeven aan de kinderen van de instroom A samen met Jenny en Aaltje. Dit ging hem goed af. De kinderen moesten van hem bordjes opduiken en banen zwemmen. 
In de tweede groep stond hij bij Junior Redder 3, samen met Erik Jan en Alfred. Hier heeft hij de opdracht gegeven om met kleren aan je banen te zwemmen en met het reddingsvest te zwemmen. 

Hij vond het erg leuk om te doen en vond het fantastisch dat wij met zo'n grote groep vrijwilligers wekelijks de zwemlessen geven. 


Meer informatie over het bezoek van de burgemeester staat in het persbericht van de gemeente Staphorst:

-------------------------- 

Persbericht:

Burgemeester Segers zet vrijwilligers Reddingsbrigade in het zonnetje

Burgemeester Segers gaat op 15 maart een kijkje nemen bij de wekelijkse zwemlessen van de Reddingsbrigade Staphorst. Ook zal hij bij de lessen aan de jongste groepen assisteren.

Wanneer:          Woensdag 15 maart van 18.30 – 19.30 uur

Waar:               Zwembad de Broene ‘eugte, J.J. Gorterlaan 6 in Staphorst

Wat:                 Zwemlessen bezoeken van de 8 – 10-jarigen en de 11 – 13-jarigen

Vrijwilligerswerk

Op verschillende manieren wordt het vrijwilligerswerk in de spotlights gezet in de eerste en tweede week van maart. Dat gebeurt o.a. door de uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2017 en de vrijwilligersacties ‘NLdoet’ en ‘DOEN voor Adullam!’ Burgemeester Segers vraagt op 15 maart aandacht voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Staphorst (RBS). Deze reddingsbrigade draait geheel op vrijwilligers en telt een groot

aantal leden (circa 175). Leden van de RBS doen regelmatig mee aan (zwemmend redden)wedstrijden elders in het land. Verschillende leden zijn ’s zomers strandwacht op Texel. In Staphorst organiseert de reddingsbrigade ook de jaarlijkse zwemvierdaagse.

100-jarig bestaan Reddingsbrigade Nederland

Burgemeester Segers haakt met zijn bezoek aan bij de actie ‘Ode aan de Redder!’ van de Reddingsbrigade Nederland. De Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar. Zij grijpt dit jubileum aan om de vrijwilligers van de 166 aangesloten reddingsbrigades in het zonnetje te zetten. Daarbij heeft zij de hulp ingeroepen van de burgemeesters van de betrokken gemeenten. De burgemeester zal de reddingsbrigade een attentie in de vorm van een reddingsklos overhandigen.

----------------------------

Bekijk hier de foto's van deze avond. 

Alfred