Blog‎ > ‎

16 april 2016 Avondmarathon Staphorst

Geplaatst 29 apr. 2016 11:59 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 29 apr. 2016 11:59 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst 3e bij de Avondmarathon Staphorst!

Zaterdag 16 april 2016 vond voor inmiddels de 12e keer de jaarlijks terugkerende (zwem)avondmarathon in Staphorst plaats. De Reddingsbrigade Staphorst kan weer terugkijken op een geslaagde avond.

Deze gezellige en sportieve avond werd mede mogelijk gemaakt door Mussche Bestratingen, Drive-Inn Banjo.

Bij een avondmarathon gaat het erom welke ploeg gedurende zes uur de meeste meters zwemt. De avond was afwisselend ingedeeld. De eerste twee uur was er een sprintmarathon. Dit blijkt toch elke keer weer een zware opgave. Daarna was het verplicht 10 minuten zwemmen per zwemmer voordat er gewisseld wordt. Het laatste half uur was er een 50 meter estafette. In deze estafette maakt het niet uit wie wanneer zwemt, als de betreffende zwemmer maar 50 meter zwemt en dan wordt afgelost door de volgende zwemmer.

Tussendoor hebben de zwemmers twee verschillende estafettes uitgevoerd. Deze estafettes stonden in het teken van het thema van de avond “Zwemmer zoekt vrouw”. De eerste estafette bestond uit het geboeid zwemmen in tweetallen onder het mom van speeddaten. De tweede estafette was het vervoeren van twee enorm zware postzakken met daarin alle liefdesbrieven.

De deelnemende ploegen Texel, Lemmer/Westellingerwerf, Oss/Hasselt, Zwolle en Staphorst hebben de avond tot het einde toe gezellig en toch ook nog wel spannend gehouden.

Uitslag:

  1. Reddingsbrigade Oss/Hasselt         -        24950 meter
  2. Texelse Reddingsbrigade              -        23100 meter
  3. Reddingsbrigade Staphorst           -        21950 meter
  4. Reddingsbrigade Zwolle                -        21050 meter
  5. Reddingsbrigade Friesland            -        20100 meter

Al met alle hebben de teams een geweldige prestatie geleverd. Als we alle meters optellen hebben we die avond  111,150 km bij elkaar gezwommen.

De hele avond heeft DJ Danny Bloemert tezamen met Drive-Inn Banjo de zwemmers en het nodige publiek vermaakt door het draaien van gezellige en motiverende muziek.

Bekijk hier de foto's van deze avond.

Janine en Klazien