Blog‎ > ‎

18 juni 2015 Klootschieten

Geplaatst 2 jul. 2015 23:08 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 2 jul. 2015 23:09 bijgewerkt ]
Na jarenlang de gewoonte te hebben om op 't Schot te gaan klootschieten, moesten we een nieuwe locatie hebben om te gaan klootschieten. Dit was echter niet ver zoeken, want... vanaf het zwembad kan je ook prima een rondje klootschieten, aldus de organisatie. 

Donderdag 18 juni om 19.00 uur verzamelden we bij het zwembad. Jenny en Roelien, de organisatie van deze activiteit, wachten iedereen op. Toen we compleet waren werden de groepsindelingen bekend gemaakt. We waren in totaal met 29 klootschieters die verdeeld werden over 10 groepen. 
Onderweg gebeurt er altijd van alles. Zo was de ene groep al na 1 keer gooien met de kloot op zoek naar de landingsplek hiervan en ook werd er op kruisingen geprobeerd door de bocht te gooien wat regelmatig resulteerde in ellenlang zoeken naar de kloot. Behalve het fanatieke klootschieten is het is altijd beregezellig tijdens de wandeling. 

Aan het eind van de ronde werden we door Jenny en Roelien weer opgewacht en toen gingen zij bekijken wie de winnaars waren, dit is het team wat de ronde in het minst aantal worpen had gelopen. De uitslag werd na heel wat tellen en rekenen bekend gemaakt, de winnaars waren Klazien en Klarenzo. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Dat waren deze keer Bert en Joke, zij krijgen dan ook de poedelprijs!

Het was een gezellige avond die afgesloten werd met een heerlijke bbq! 


Klari