Blog‎ > ‎

19 juni 2014 Klootschieten

Geplaatst 24 jun. 2014 13:51 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 24 jun. 2014 13:52 bijgewerkt ]
Volgens traditie gaat Reddingsbrigade Staphorst ieder jaar klootschieten met de leden van 15 jaar en ouder bij ’t Schot.

Dit jaar is wel een heel bijzonder jaar, want dit zal de laatste keer klootschieten zijn bij de familie Fictorie omdat ze hun huis verkocht hebben. Ze waren onlangs 60 jaar getrouwd en gaan van hun welverdiende rust genieten. Jenny heeft ze nog even in het zonnetje gezet en een heerlijke broodmand overhandigd. 

Toen iedereen zich had verzameld, werd de groepsindeling gemaakt en gingen de eerste groepen op pad. In totaal waren er 8 teams, dus 4 groepen die op pad gingen. In het begin is het altijd weer even wennen en de armen losgooien. Maar het gaat er ook vooral om dat het gezellig is.

Halverwege de tocht was er pauze, Evert en Roelie Fictorie stonden klaar met bier en fris zodat we even bij konden komen. Hierna de terugweg via het zandpad en dan weer terug naar 't Schot. 

Nadat de prijzen voor het klootschieten uitgedeeld waren, werden er nog verschillende rondes bingo gespeeld. Dit was een gezellige boel en er zijn diverse prijzen gewonnen.

We kunnen terugkijken op een gezellige, laatste avond bij ’t Schot. Om nog even na te genieten kan je hier de foto's bekijken. 

Klari