Blog‎ > ‎

1 maart 2017 Waterplein

Geplaatst 15 mrt. 2017 13:56 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 mrt. 2017 13:57 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst en SMON Welzijn geven invulling aan Waterplein

Woensdagmiddag 1 maart 2017 vond het waterplein plaats. Dit is een onderdeel van de speel- en beweegpleinen die worden georganiseerd door SMON Welzijn. Op 1 maart 2017 heeft de Reddingsbrigade Staphorst dit ingevuld en het reddend zwemmen aan de kinderen aangeboden. Circa 50 kinderen hebben deze middag deelgenomen aan het waterplein.

Deze middag konden de kinderen kennis maken met het reddend zwemmen. De Reddingsbrigade Staphorst had diverse onderdelen uitgezet waar de kinderen aan deel konden nemen. Onderdelen van het spellencircuit waren een onder water parcours, klos of werpzakje gooien, met een reddingspop zwemmen en een ring/pion of reddingspop opduiken. Allerlei elementen waardoor de kinderen kunnen ervaren wat het betekent om een drenkeling uit het water te redden. Dit kan namelijk droog (vanaf de kant), maar ook vanuit het water.

Nadat de kinderen in groepjes het circuit hadden gedaan was er de mogelijkheid om als zeemeermin het water in te gaan. Daarnaast lag er een mat in het water waar de kinderen hun evenwicht konden testen om te kijken of ze droog de overkant konden behalen. Al met al een drukke en geslaagde middag waarbij de kinderen een beeld hebben kunnen krijgen over het reddend zwemmen.


Annelies