Blog‎ > ‎

1 t/m 4 mei Zwemvierdaagse

Geplaatst 8 mei 2013 23:24 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 8 mei 2013 23:25 bijgewerkt ]
De 39e zwemvierdaagse in zwembad ‘De Broene Eugte’ in Staphorst zit er weer op. Van 1 tot en met 4 mei 2013 hebben maar liefst 378 zwemmers de 4 x 500 meter volbracht. De hele week stond in het teken van de troonswisseling: ‘Oranje boven’.        

Naast de sportieve prestatie die men neerzet is de zwemvierdaagse ook een erg gezellig evenement. Naast het feit dat de zwemmers elke dag na het banen zwemmen kunnen vrij zwemmen in het instructiebad en gebruik kunnen maken van de buitenaccommodatie waren er nog meer activiteiten rondom de zwemvierdaagse georganiseerd. Elke dag was er de mogelijkheid enveloppe te trekken. Daarnaast was het WNF regelmatig aanwezig om de neushoorn even in de spotlights te zetten. En aan de inwendige mens is ook gedacht: verschillende versnaperingen waren te verkrijgen bij de snackkeet.   

Woensdagavond werd gestart met een koninklijke fotoshoot. Veel zwemmers hebben zich op ludieke wijze laten vastleggen op de gevoelige plaat. De donderdagmiddag zijn er allerlei spelletjes georganiseerd. Per leeftijdscategorie waren hier verschillende prijzen te winnen. Donderdagavond hadden we DVS, Duik Vereniging Staphorst, op bezoek. Veel zwemmers hebben even gebruik gemaakt van de gelegenheid om een duik te proberen. Hier zijn zelfs onderwater foto’s van gemaakt! De vrijdagmiddag hebben we lekker in het zonnetje kunnen genieten van het buikschuiven in de levende sjoelbak en vrijdagavond konden de kinderen discozwemmen met gratis ranja en spekkies.    

De zaterdagmiddag is het moment waarop de medaille kan worden opgehaald. De hele middag kan er nog gezwommen worden om de laatste meters vol te brengen. Tussendoor kon dit mooi worden afgewisseld met het bekijken van één van de demonstraties van SV Rouveen. Aan het eind van de middag kwam MEC Rouveen nog langs om de gehele afsluiting op te vrolijken met een muzikale noot. Vele verzoeknummers zijn hier ingewilligd.    

Daarna kwam het ‘officiële’ gedeelte. Klaas Tiemens, voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst, bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. Zoals gebruikelijk worden op dit moment de oudste en jongste deelnemer even in het zonnetje gezet. Sofie Engels (5 jaar) en Henk Dunnink (65 jaar) werden dan ook verblijd met een mooie attentie.   

Gedurende de hele week hebben er ook kleurplaten in de hal van het zwembad gehangen. De prijswinnaars hiervan zijn ook even in het zonnetje worden gezet:     
- tot en met 6 jaar: Ryan Haasjes;
- 7-9 jaar: Geanne Stens;  
- 10 jaar en ouder: Yoni Troost.   

Maar natuurlijk waren de meeste zwemmers aanwezig voor de verloting! Die prijzen zijn als volgt verdeeld:        
- bon chinees: Annelie Slager + Corné Troost;   
- 12-baden-kaart zwembad: Rutger Coster;       
- Junior scrabble: Judith Boldewijn;
- Levensweg: Britt Kooiker;
- Springveer: Jurgen Troost;        
- Fiets: Jennita Dunnink.    

Van het bestuur Stichting Zwembad Gemeente Staphorst was de voorzitter Evert Slager aanwezig. Evert melde dat in tegenstelling tot alle geruchten die er gaan het zwembad voorlopig nog niet dicht gaat. Natuurlijk zijn er allerlei plannen en veranderingen, maar dit houdt niet zonder meer in dat het zwembad gaat sluiten.      

Tijdens deze zwemvierdaagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en de Reddingsbrigade Staphorst hoopt dan ook dat de vele deelnemers vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. De Reddingsbrigade Staphorst die de zwemvierdaagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.      

Tijdens de zwemvierdaagse zijn er veel foto’s gemaakt. Klik hier om ze te bekijken.

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Annelies