Blog‎ > ‎

20 april 2013 Avondmarathon Staphorst

Geplaatst 25 apr. 2013 13:36 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 25 apr. 2013 13:36 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst 3e en 5e bij de Avondmarathon Staphorst!

Zaterdag 20 april 2013 vond voor inmiddels de 9e keer de jaarlijks terugkerende (zwem)avondmarathon in Staphorst plaats. De Reddingsbrigade Staphorst kan weer terugkijken op een geslaagde avond.

Deze gezellige en sportieve avond werd mede mogelijk gemaakt door Harke Administratiekantoor, Mussche Bestratingen en Drive-Inn Banjo.

Bij een avondmarathon gaat het erom welke ploeg gedurende zes uur de meeste meters zwemt. De avond was afwisselend ingedeeld. De eerste twee uur was er een sprintmarathon. Dit blijkt toch elke keer weer een zware opgave. Daarna was het verplicht 10 minuten zwemmen per zwemmer voordat er gewisseld wordt. Het laatste half uur was er een 50 meter estafette. In deze estafette maakt het niet uit wie wanneer zwemt, als de betreffende zwemmer maar 50 meter zwemt en dan wordt afgelost door de volgende zwemmer.

Tussendoor hebben de zwemmers twee verschillende estafettes uitgevoerd die in het teken stonden van het thema: beachparty. De eerste estafette bestond uit het zwemmen met vleugeltjes en een grote strandbal. Bij de tweede estafette start de eerste zwemmer met één strandattribuut. Zwemmer twee neemt dit artikel over en kiest nog een strandartikel uit. Zwemmer drie neemt die weer over met een nieuw artikel en zo zwemmen we tien minuten door.

De deelnemende ploegen uit Naarden, Weststellingwerf, Nijeveen/Zwolle, Heerenveen, Lemmer en twee uit Staphorst hebben de avond tot het einde toe gezellig en toch ook nog wel spannend gehouden.

Om de eerste plek werd gestreden tussen Naarden en Lemmer. Helaas kon Lemmer het gat dat was geslagen niet meer goedmaken gedurende deze avond. De Reddingsbrigade Staphorst heeft hier een mooie 3e en 5e plek veroverd!

Uitslag:

  1. Naarden – 22950 meter
  2. Lemmer – 21950 meter
  3. Staphorst 1 – 21400 meter
  4. Heerenveen – 20800 meter
  5. Staphorst 2 – 20150 meter
  6. Nijeveen/Zwolle – 19550 meter
  7. Weststellingwerf – 19500 meter 

Al met alle hebben de teams een geweldige prestatie geleverd. Als we alle meters optellen hebben we die avond 146,3 km bij elkaar gezwommen.

De hele avond heeft DJ Harry Hokse tezamen met Drive-Inn Banjo de zwemmers en het nodige publiek vermaakt door het draaien van gezellige en motiverende muziek.

Om het allemaal nog eens na te kijken staan hier de foto's.

Annelies