Blog‎ > ‎

21 Maart 2015 NK SERC Gouda

Geplaatst 25 mrt. 2015 15:02 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 26 mrt. 2015 00:50 bijgewerkt ]
Zaterdag 21 maart is de Reddingsbrigade Staphorst met 2 senioren en 2 junioren ploegen afgereisd naar Gouda voor het Nederlands Kampioenschap SERC. 

Eerst waren er 2 voorrondes, waarin we per voorronde 2 minuten de tijd hadden om een klein ongevalletje op te lossen. Beide ongevalletjes waren er zo'n 6á7 slachtoffers die gered moesten worden, hierbij was het bad opgesplitst in 2 delen. Op de speelhelften werdt hetzelfde ongeval uitgevoerd. Nadat de voorrondes klaar was moesten we wachten op de uitslag om te horen wie er door waren naar de finale. De beste 8 ploegen van de senioren en 4 ploegen van de junioren zouden door gaan naar de finale. 
Bij de senioren viel het eerste team af, achteraf bleek dat ze 9e waren geworden. Het tweede team van de senioren en beide junioren ploegen waren door naar de finale.

In de finale hadden de ploegen 4 minuten de tijd om een ongeval op te lossen, daarbij werd er ook verwacht dat er meer nazorg voor de slachtoffers werd uitgevoerd. Voor de finale werd het hele bad ingezet en er lagen 8 slachtoffers in, 2 op de bodem, 1 verstopt onder de boot, de overige 5 waren verdeeld over het hele bad.

Eerst was het de beurt aan de junioren, het tweede juniorenteam had alle slachtoffers vrij vlug in de gaten. Dit door goede communicatie en goede tactiek. Daarna was het eerste juniorenteam aan de beurt, hier werd er vlak voor het eind nog een 'reanimatie' slachtoffer gevonden zodat ze nog extra punten kregen voor de nazorg, toen het fluitsignaal klonk kwam ineens het slachtoffer onder de boot te voorschijn. Tussendoor waren ook nog de junioren van Gouda en Eindhoven aan de beurt. Het zou spannend worden wie zou winnen.
Vervolgens waren de senioren als aan de beurt. Staphorst had zich als laatste geloot. Vanaf de tribune was te zien dat het een zware dobber voor ze zou worden, er waren al teams met goede resultaten geweest. Er werd snel gestart, vlug waren er een aantal slachtoffers op de kant die direct nazorg nodig hadden, waardoor de zwemmers snel bezet waren en de laatste personen niet meer op tijd aan de kant kwamen.

Tijd voor de uitslag. Eerst werd de Nationale Competitie uitgereikt, de beste 2 wedstrijden van alle wedstrijden die tussen NK's in gespeeld zijn tellen mee. Het eerste team van de senioren maakt een kans op een plek in de top 3. En wat bleek we werden tweede met maar 0.25 punten verschil met de nummer 1.
Eerst werd het leidersklassement uitgereikt bij de junioren, hier bleek Jennifer die leider was in Staphorst 2 een 3e plek te hebben behaald. Juliëtte die leider was van Staphorst 1 stond samen met de leider van Gouda op de 1e plaats met het puntenaantal, toen werd er gekeken naar de teamuitslag en zo werd ze 2e!
Bij de senioren werd de leider helaas niet naar voren geroepen dus gaan door naar de einduitslag. Als team werden ze uiteindelijk 7e.
Het 1e juniorenteam heeft een 3e plek behaald. 
Het 2e juniorenteam heeft de 1e plek behaald en is daarmee Nederlands Kampioen!

Voor Staphorst deden mee:
Senioren 1: Janine, Klazien, Manon en Louise
Senioren 2: Moniuqe, Bert, Michiel en Yonec
Junioren 1: Juliëtte, Roy, Sven en Anne-Lynn
Junioren 2: Jennifer, Aviejah, Celine en Jamie


Groetjes,
Louise Compagner