Blog‎ > ‎

23 januari 2016 SERC/EHaD Eindhoven

Geplaatst 3 feb. 2016 23:34 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 3 feb. 2016 23:34 bijgewerkt ]
In alle vroegte zijn wij vanochtend 23 januari naar de Tongelreep in Eindhoven vertrokken, voor de internationale ontmoeting. Hier deden wij mee aan de SERC/EHaD. Bij de SERC is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk mensen op de kant brengt waarbij je als eerste de slachtoffers die geen letsel hebben op de kant brengt en dit bouw je op naar de bewusteloze slachtoffers. Bij de EHaD moet je een schijnongeval zo snel mogelijk oplossen en moet je ook meer EHBO uitvoeren. De voorrondes waren SERC en de finale was EHaD.


De wedstrijd bestond uit 2 voorrondes (SERC) van allebei 2 minuten. De eerste voorronde waren er 5 slachtoffers die met een vlot in het water lagen. We kregen iedereen op de kant.
Bij de 2e voorronde was er een groep jeugd die in het zwembad in moeilijkheden gekomen waren. Hier moesten we al EHBO uitvoeren vanwege een zwemmer met hyperventilatie en een reanimatie. Ook hier waren in totaal 5 slachtoffers. 
Toen begon het spannend te worden want van de 21 senioren teams gingen er 8 door. Gelukkig zaten we hierbij en mochten we door naar de finale.

Na een tijdje gezellig met de andere teams gekletst te hebben in de afzondering mochten we loten om te kijken als hoeveelste we de finale mochten doen. We mochten als 2e dus ging al lekker snel. 
In de finale (EHaD) was er een explosie in het zwembad en hierdoor was het dak gedeeltelijk ingestort. Hier hadden we 4 minuten de tijd voor. Er lagen overal stukken hout en flexibeams in het bad. Er waren 10 slachtoffers. 2 hier van moesten gereanimeerd worden, 1 had een hoofdwond en er had er 1 last van de schouder. Iedereen was verward en snapten nog niet wat er precies aan de hand was. We hadden op 1 vrouw na iedereen bij de kant en het grootste gedeelte zelfs op de kant.

Toen gingen we ons alvast omkleden en moesten we nog even wachten totdat alle teams klaar waren. Nadat de jury overleg had gehad kon de prijsuitreiking beginnen. Eerst werden de junioren naar voren geroepen en daarna de senioren. De eerste 3 teams mochten naar voren komen maar de volgorde was niet zoals je geëindigd was. Wij werden samen met Nederweert en Eindhoven naar voren geroepen. Als leider is Jennifer 3e geworden en ook als team zijn we 3e geworden. Hier zijn we super blij mee. 

Een spetterende groet,
Bert Dekker
Olivia Jellema
Jennifer van Elp
Monique Tuin

Monique