Blog‎ > ‎

23 oktober 2013 Open avond

Geplaatst 25 okt. 2013 14:15 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 25 okt. 2013 14:15 bijgewerkt ]
Deze woensdag avond hadden we van 18.00 tot 19.30 uur een open avond. Deze avond was voor leden, ouders, belangstellenden en genodigden.

Veel (oud) leden en hun ouders kwamen op deze avond af en ook diverse genodigden waaronder Wethouder Brand van de Gemeente Staphorst.

Tijdens de open avond was er van alles te doen en te zien. Zo was er in de hal van het zwembad een informatiestand met diverse folders met informatie over de Reddingsbrigade zelf, de veiligheidsregio IJsselland en de KNRM. Ook kon je hier een leuke kleurplaat meenemen. Heb je een kleurplaat mee genomen, lever deze dan uiterlijk woensdagavond 27 november in tijdens de lesuren bij de PR dames in de hal, en je maakt kans op een leuke prijs!

In het zwembad zelf waren er verschillende demonstraties te zien. Zo was er een demo van de SERC ploeg, Simulated Emergency Response Competition, voorheen EHAD, eerste hulp aan drenkelingen. Zij waren zich aan het voorbereiden op het NK SERC, wat gehouden wordt op zaterdag 26 oktober in Staphorst.

Daarnaast lieten ook een aantal senioren dames van de wedstrijdploeg een demonstratie zien van diverse wedstrijd onderdelen.  Zij lieten onder andere de lijnredding estafette en een viertal individuele onderdelen zien. Deze individuele onderdelen zijn vrij nieuw voor de wedstrijdploeg, hier wordt momenteel veel voor getraind op de woensdag avond.

Vervolgens kon iedereen zelf het water in. Zo kon je met een reddingspop (pseudodrenkeling) zwemmen, ring duiken, gooien met een reddingsklos en/of zakje, zwemmen met een rescuetube of met een lijnredding mee doen.

Al met al was het een leuke en geslaagde avond voor de Reddingsbrigade Staphorst, en we kunnen terug kijken op een geslaagde avond! Hier kan je alvast de foto's terugkijken.

Stefan