Blog‎ > ‎

24 januari 2015 I.O. SERC Eindhoven

Geplaatst 27 jan. 2015 14:29 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 23 feb. 2015 11:54 bijgewerkt ]
Zaterdag 24 januari was de Internationale Ontmoeting in Eindhoven. 
Met de weersverwachting in ons achterhoofd werden we 's ochtends wakker, een pak sneeuw lag er. Dus nu werd de vraag wat gaan we doen? Na wat rondgebeld te hebben en contact met Eindhoven te hebben gehad, is er een besluit genomen. Alleen met de senioren die mee wilden zouden we de teams vullen.
Twee teams werden er nog gevuld en hup in de auto naar Eindhoven. Alvast naar Eindhoven gebeld dat we onderweg waren en dat we hoopten voor aanvang van de wedstrijd er te zijn.

De wedstrijd die was opgezet was een SERC, Simulated Emergency Response Competition. Hierbij waren er 2 voorrondes van 2 minuten waarin het belangrijk was om zoveel mogelijk drenkeling aan de kant te hebben of drijvend op een hulp- of reddingsmiddel. Na de eerste ronde konden er wat tips gegeven worden aan beide teams en op naar de tweede voorronde. De tips werden goed meegenomen en nu werd het spannend, wie behoorden er tot de beste 8 van 24 teams. Staphorst 1 was door naar de finale en later hoorden we dat Staphorst 2 maar net niet door was, maar tiende was geworden. 
De finale was 4 minuten en daarbij zou er ook meer tijd zijn voor EHBO. Alles zag ergoed uit bij het team en dus op naar de prijsuitreiking. 
Janine mocht als leider naar beneden komen voor de uitslag van het leidersklassement. Hier werd bekend dat ze 3e was geworden. Helaas mocht het hele team niet naar beneden komen, wat bleek later, ze waren 4e geworden!
Al met al top uitslagen en een goede voorbereiding op het NK SERC welke 21 maart in Gouda wordt gehouden.

Voor Staphorst 1 kwamen uit: Janine de Weerd, Klazien Bisschop, Bert Dekker, Yonec Bremmers
Voor Staphorst 2 kwamen uit: Manon Knipmeijer, Olivia Jellema, Monique Tuin, Michiel van der Heijden.


Louise