Blog‎ > ‎

24 t/m 29 april 2017 Zwem4daagse

Geplaatst 2 mei 2017 02:39 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 2 mei 2017 02:40 bijgewerkt ]
De 43e Zwem4daagse in Staphorst zit erop!  

Van maandag 24 april t/m zaterdag 29 april heeft de 43e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 448 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 896 kilometer gezwommen. Het thema van deze week was de boerderij. In dit thema was het zwembad dan ook mooi aangekleed. Vanwege het koudere weer hebben de activiteiten dit jaar binnen plaats gevonden en daar stonden ook de diverse stands.

Naast het sportieve aspect, het banen zwemmen, is de Zwem4daagse ook een gezellig evenement voor alle leeftijden. Naast het feit dat de zwemmers elke dag hun banen zwemmen kon daarnaast ook vrij gezwommen worden in het instructie bad. Ook werden er diverse activiteiten georganiseerd. Elke dag kon je enveloppe trekken en waren er verschillende versnaperingen verkrijgbaar bij de snacktafel. Ook was het WNF bijna alle middagen aanwezig met het thema ‘Haai Alarm, help de haai naar veilig water’.

Op maandag werd de Zwem4daagse officieel geopend. Burgemeester Seegers, Evert Slager namens Stichting Zwembad Gemeente Staphorst en Alfred Steenbergen, de voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst, wensten de zwemmers en ook alle vrijwilligers een sportieve en gezellige week toe. Hierna verzorgde Inshape de warming up in het instructiebad, zodat de zwemmers allemaal klaar waren voor de start. Vervolgens heeft de burgemeester afgeteld bij het wedstrijdbad waarna de zwemmers te water gingen om de eerste banen te zwemmen. Aan het eind van de middag was er schatduiken.

Dinsdagmiddag werden er pannenkoeken gebakken, die er bij de zwemmers met smaak in gingen. De dames konden het met het bakken bijna niet bijhouden. Deze avond was er een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Woensdagmiddag werden er spelletjes georganiseerd in het boerenthema. Hierbij konden per leeftijdscategorie ook prijzen gewonnen worden. ’s Avonds was de Duikvereniging Staphorst aanwezig, de zwemmers konden samen met de duikers een duik uitproberen. Vrijdagmiddag was er weer schatduiken en pannenkoeken eten.

Zaterdag was alweer de laatste dag van de Zwem4daagse, de week was voorbij gevlogen. Deze middag konden de medailles opgehaald worden waar de hele week voor gezwommen was. Zoals altijd was het de laatste zwemmiddag gezellig druk. In de hal van het zwembad stonden de diverse stands waar het erg druk was en ook kon je een tattoo in boerenthema laten zetten. Zo liepen er zwemmers met koeien, varkens, kippen etc op hun arm rond.

Aan het eind van de middag werd de week afgesloten door onze voorzitter Alfred Steenbergen, hij bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die deze week weer mogelijk hebben gemaakt. De oudste en jongste deelnemer werden zoals gewoonlijk even in het zonnetje gezet. Meneer Dozeman en Malin Bisschop kregen een mooi cadeau. Ook werden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgedeeld aan Loïs Hoeve (5 jaar), Leandra Stens (7 jaar) en Carole Veijer (12 jaar).

Hierna sprak wethouder Krale nog zijn lovende woorden uit voor de vele zwemmers en vertelde Jan Coster namens het zwembad nog wat over de verbouwing van het zwembad. Vanaf juni t/m augustus aanstaande is het zwembad tijdelijk gesloten en vanaf september wordt het zwembad helemaal vernieuwd geopend.

En toen kwam nog de verloting waar iedereen op zat te wachten. Er werden verschillende prijzen verloot zoals een 12 badenkaart van het zwembad, een broodmand en mooie bordspellen.

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en de Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. De Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. In verband met de sluiting van het zwembad is het seizoen bijna voorbij, maar in september is iedereen van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.

In de week van de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen hier bekeken worden.

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Zwem4daagse commissie