Blog‎ > ‎

25 januari 2014 EHaD Eindhoven

Geplaatst 26 jan. 2014 11:16 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 26 jan. 2014 11:18 bijgewerkt ]
Eerste prijs voor senioren tijdens EHaD Eindhoven!

Zaterdag 25 januari zijn namens de Reddingsbrigade Staphorst 3 teams naar de internationale ontmoeting in Eindhoven gegaan voor de EHaD wedstrijd. Hierbij wordt een ongeval nagespeeld en elk team moest proberen dit op een juiste manier op te lossen.

Voor Staphorst kwamen uit bij de junioren in het eerste team: Cecile, Anouk, Esther en Jennifer. En voor het tweede team: Claudia, Juliëtte, Aviejah en Celine.

Voor de senioren waren dit: Louise, Bert, Yonec en Klazien.

De informatie die de zwemmers kregen was dat ze vanuit het centrum richting de Dommel liepen. Daar hoorden ze muziek en ineens gekraak en gegil.

Bij binnenkomst zagen ze iemand op een mat in het water zitten en twee mensen spartelen en om hulp roepen, op de kant stonden een man en een kind. Eerst zijn de mensen die spartelden uit het water gehaald. En de man vanaf de mat terug gestuurd. Ineens zagen ze ook dat er onder de matten (podium) nog 2 poppen lagen en zijn deze snel uit het water gehaald. Op het moment dat deze bij de kant aankwamen viel er een omstander flauw. Snel werden de poppen op de kant getild en geholpen en  toen ging het fluitsignaal dat de wedstrijd was afgelopen.

Daarna was het afwachten. Zelf hadden we het gevoel dat het nog wel iets beter kon, de slachtoffers hadden we maar we hadden iets meer mogen communiceren. Vanuit het publiek kregen we te horen dat we het goed gedaan hadden. Dat gaf nog een beetje moed.

Bij de prijsuitreiking waren eerst de junioren aan de beurt. Hierbij werd het tweede team opgeroepen en ze hadden de 3e prijs gewonnen in het totaal klassement!

Daarna waren de senioren aan de beurt. Bij de uitslag van leider is Louise 1e geworden en totaal als team zijn ze ook 1e geworden. Klazien was met de reanimatie 7e geworden.

Van alle teams was het een goede presentatie en hebben ze het top gedaan!

Junioren 1: Leider 4e en team totaal 5e

Junioren 2: Leider 6e en team totaal 3e

Senioren: Leider 1e, reanimatie 7e en team totaal 1e

Voor alle uitslagen klik hier.

Louise