Blog‎ > ‎

25 maart 2017 NK Pool

Geplaatst 1 apr. 2017 07:45 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 1 apr. 2017 07:45 bijgewerkt ]
Zaterdag 25 maart 2017 hebben vijf teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden. Aspiranten gemengd E (geboortejaar 2009-2010), Aspiranten jongens en meisjes D (geboortejaar 2006-2008) en Aspiranten jongens en meisjes C (geboortejaar 2003-2005) hebben hun zwemvaardigheden laten zien tijdens deze wedstrijd. Met de zwemmers, zes ploegleiders, fotograaf en een mooi aantal supporters zijn we vertrokken richting Zwolle, waar het NK op het programma stond. Omdat het NK erg dicht bij was dit keer konden er later nog meer supporters aanschuiven, dat is dan ook flink gedaan!    

De wedstrijd begint met de openingsceremonie waarbij alle teams op alfabet naar voren worden geroepen en worden gepresenteerd. Na het openingswoordje en het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus is het dan zover en begint de wedstrijd dan echt.  
De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. De Aspiranten E zwemmen: 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m vrije slag met zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten D zwemmen: 50m ringduiken voor ploegen, 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m estafette zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 50m popduiken voor ploegen, 4x 25m pop vervoeren, 4x 50m torpedoboei-estafette, 4x 50m duikestafette, 4x 50m wisselslagestafette en 4x 50 m lijnredding. Na deze onderdelen komt ook nog het onderdeel line throw. Dit telde mee niet mee in het totaalklassement, maar hier was wel een apart klassement voor. 

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Staphorsters goed mee konden komen met de overige teams. Regelmatig werd de naam van Staphorst genoemd bij de spannende estafettes. Wie tikt er als eerste aan na vier zwemmers? Bij elk klassement werd het slechtste onderdeel niet meegerekend in het eindklassement. De Aspiranten gemengd E waren heel goed begonnen met meteen een Nederlands record op het eerste onderdeel 4x 25m vervoersestafette met duikring. Uiteindelijk hebben ze de 2de plek weten te behalen op dit NK. Erg mooi om te zien hoe fanatiek deze jongste zwemmers al zijn! De Aspiranten Meisjes D hebben ook uitstekend gepresteerd met een zelfde 2de plek, De aspiranten D Jongens waren zo goed dat ze alle onderdelen hebben gewonnen, ook zaten ze vaak heel erg dicht bij de Nederlandse records. Bij het ringduiken voor ploegen misten ze op 33 honderdste het Nederlands record, bij de 4x 25m wisselslag was dit 66 honderdste en bij de 4x 25m vrijeslag met zwemvliezen was dit 52 honderdste. Met zulke resultaten kan het niet anders dan dat ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Het enige kleine ‘smetje’ is het niet behalen van een Nederlands record, maar zo houden ze nog een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijden. Voor een jaar lang mogen ze deze Nederlandse titel met trots dragen! Ook de oudste aspiranten hebben uitstekend gepresteerd Aspiranten meisjes C zijn 4de geworden en de jongens C zijn 3de geworden. Als laatste kregen we nog de line throw, ook hierop hebben we 2x de Nederlandse titel veroverd, Tobias heeft samen met Joanne de line throw gewonnen bij de Aspiranten E en Jasmijn en Indra hebben hetzelfde gedaan bij Aspiranten Meisjes D. Dewin en Remco hebben zilver gewonnen bij de Aspiranten Jongens C.   

Al met al super goed gedaan en een resultaat om als vereniging trots op te zijn! De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!  

De deelnemers namens de Reddingsbrigade Staphorst:          
Aspiranten E gemengd:
Joanne Winkels, Myrthe Winkels, Mirjam Bisschop, Juliët Mussche, Tobias Schipper.        
Aspiranten D Meisjes: Jasmijn Slager, Juliët Engel, Marisha Talen, Imme Jonkman, Indra Loef.
Aspiranten D Jongens: Stefan de Witte, Tristan Kootstra, Emiel de Bruijn, Mauricius Fidom.
Aspiranten C meisjes: Pip Eggerding, Chakyra Haasjes, Anna Schra, Joanne Engel,
Anouk Hofstede.
Aspiranten C jongens: Dewin Slomp,
Remco Doldersum, Richard Mussche, Karlos Brand, Melvin Hulst.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.

Michiel