Blog‎ > ‎

25 mei 2015 EHaD Cuijk

Geplaatst 1 jun. 2015 08:11 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 1 jun. 2015 08:12 bijgewerkt ]
Op maandag 25 mei was het weer tijd om met 2 teams richting Cuijk af te reizen voor de jaarlijkse EHaD op tweede Pinksterdag. Na het aanmelden werd Staphorst 1 als 15e ingeloot en Staphorst 2 als 6e van de in totaal 17 deelnemende teams.

Het ongeval bestond uit een omgeslagen boot op het IJsselmeer. Het team kwam met een eigen schip af op een noodsignaal, wat bij binnenkomst een omgeslagen boot met 5 personen aan boord bleek te zijn. 3 van deze 5 personen lagen in het water met onderkoelingsverschijnselen en 1 van deze 3 met een hoofdwond. Deze 3 personen moesten aan de kant gebracht worden en met een isolatie deken verzorgd worden. 

De andere twee slachtoffers lagen in een opgeblazen noodvlot. Van deze twee slachtoffers had de ene een gebroken sleutelbeen die met haar eigen sjaaltje ondersteund kon worden. Het andere slachtoffer begon met pijn op de borst (een hartinfarct) en na 2 minuten verloor zij haar bewustzijn en ademhaling waarna reanimatie gestart zou moeten worden, wat lastig werd door de meebewegende bodem van het vlot.
Bij de kapitein van het schip kon melding gedaan worden hoeveel slachtoffers er waren en waar zij last van hadden.

Om 17.00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Eerst werd de prijs voor leider uitgereikt. Op de 3e plek eindigde de leider van Uden 1 met 104 punten, de 2e plaats was met 106 punten voor de leider van Staphorst 2 (Olivia) en de 1e plaats ging met slechts 1 punt meer naar de leider van Eindhoven 1. Staphorst 1 eindigde hiermee met 61 punten op de 15e plaats.

Na de uitslagen van de leiders was het tijd voor de uitreiking van de reanimatie, die voor de wedstrijd apart met een aan de computer aangesloten reanimatie pop afgenomen werd. Op de 3e plek eindigde Bert Dekker van Staphorst 1 met 36 punten. Op de 2e plaats eindigde Uden 1, ook met 36 punten en op plaats 1 eindigde Uden 2 met 38 punten. Staphorst 2 behaalde hierbij de 9e plaats met 30 punten.

Dan kwam nu het spannendste moment, de einduitslag. De teams Eindhoven, 1 Nederweert 2 en Staphorst 2 werden naar voren geroepen. De 3e plek werd bezet door het team van Nederweert 2, waarna de 2e plek werd ingenomen door Eindhoven 1 en als leuke verrassing een eerste plek voor Staphorst 2!

Staphorst 1 eindigde op een 15e plaats.

De volgende deelnemers deden aan deze wedstrijd mee:

Staphorst 1: Leider Jennifer van Elp, Yonec Bremmers, Manon Knipmeijer, Bert Dekker.
Staphorst 2: Leider Olivia Jellema, Michiel van der Heijden, Claudia Dankelman, Monique Tuin.

Je kan hier de foto's van deze wedstrijd bekijken.

Olivia