Blog‎ > ‎

27 juni 2015 Bewaking open water wedstrijden Scheerwolde

Geplaatst 4 jul. 2015 08:14 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 4 jul. 2015 08:14 bijgewerkt ]
Zaterdag 27 juni 2015 heeft de Reddingsbrigade Staphorst in samenwerking met de Reddingsbrigade Nijeveen de bewaking van de open water wedstrijden in Scheerwolde op zich genomen. Met in totaal 16 bewakers werd de 1250 meter lange baan bewaakt.      

De wedstrijd wordt gehouden in het Steenwijkerdiep waar het zwemtraject in een rechte lijn is uitgezet. Door middel van een zwemlijn is het kanaal in twee banen verdeeld. Als keerpunten zijn palen aangebracht die voorzien zijn van verschillende gekleurde hoezen. Voor de afstand 250 tot en met 2500 meter moet het parcours heen en terug worden afgelegd. Bij de 5000 meter wordt het parcours tweemaal afgelegd. Voor alle zwemmers geldt dat bij het eindpunt het finishbord moet worden aangetikt.      

De organisatie besteed veel aandacht aan veiligheid. Behalve de reddingsbrigade waren er ook duikers, EHBO’ers en sportmasseurs aanwezig. Behalve wat kleinigheden hebben de bewakers echter geen werkzaamheden hoeven te verrichten.        

In totaal verschenen meer dan 200 individuele zwemmers aan de start. De zwemmers variëren in de leeftijd van 6 jaar tot en met 70+ masters. In totaal waren er 27 afstanden te zwemmen. De temperatuur van het water begon met 18 graden en naarmate de dag vorderde is dit opgelopen tot 20 graden. De watertemperatuur is nog even hoger geweest dan de buitentemperatuur.

Al met al kijken de brigades terug op een goede en geslaagde dag en zeker een evenement dat voor herhaling vatbaar is.

Bekijk hier de foto's van deze bewaking.

Annelies