Blog‎ > ‎

27 september 2014 - 40 jarig jubileum Zwembad Staphorst

Geplaatst 30 sep. 2014 14:14 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 31 okt. 2014 12:25 bijgewerkt ]
Dit jaar bestaat het Zwembad de Broene 'eugte 40 jaar. Daarom was er 
een hele week feest in het zwembad. De Reddingsbrigade was natuurlijk ook van de partij. Op 27 september hebben we met een aantal kaderleden een instuif gehouden voor iedereen die in het Zwembad aanwezig was.
Aan de instuif deden 4 verenigingen mee. Reddingsbrigade Staphorst, de Duikvereniging Staphorst, de Zwem&Poloclub Nieuwleusen en de Volleybalvereniging Rouveen. Ook kon je met behulp van hele grote waterschoenen naar de overkant te lopen.

Alle kinderen konden bij de RBS klosgooien of gooien met een werpzakje om zo te proberen om een drenkeling, zonder zelf in het water te springen, op de kant te halen. Ook was het mogelijk om te proberen om een echte drenkeling op te duiken. Daarvoor lagen er grote oranje poppen op de bodem. Wanneer je de pop te zwaar vond, dan was het natuurlijk ook toegestaan om een ring op te duiken. Wanneer je de pop boven water had, dan kon je nog proberen of je er een stuk mee kon zwemmen. Dat viel nog niet mee voor iedereen, maar dat zie je ook wel aan de foto's. Wanneer iets niet lukte, dan was er wel iemand aanwezig om je te helpen, dus alle drenkelingen kwamen altijd veilig op de kant.

Op deze manier hebben veel kinderen kennis gemaakt met de Reddingsbrigade en als ik kijk wat voor reacties er kwamen, dan vonden ze het een leuke vereniging!!


Alfred