Blog‎ > ‎

2 april 2016 NK Lifesaving Cuijk

Geplaatst 7 apr. 2016 10:38 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 7 apr. 2016 10:39 bijgewerkt ]
Gemengd team Reddingsbrigade Staphorst wordt Nederlands kampioen!       

Zaterdag 2 april 2016 hebben vier teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden. Aspiranten gemengd E (geboortejaar 2008-2009), Aspiranten gemengd D (geboortejaar 2005-2007) en Aspiranten jongens en meisjes C (geboortejaar 2002-2004) hebben hun zwemvaardigheden laten zien tijdens deze wedstrijd. De categorie Aspiranten E was er dit jaar voor het eerst. Met de zwemmers, vier ploegleiders en een mooi aantal supporters zijn we vertrokken richting Cuijk, waar het NK op het programma stond.       

De wedstrijd begint met de openingsceremonie waarbij alle teams op alfabet naar voren worden geroepen en worden gepresenteerd. Na het openingswoordje en het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus is het dan zover en begint de wedstrijd dan echt.

De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. De Aspiranten E zwemmen: 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m vrije slag met zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten D zwemmen: 50m ringduiken voor ploegen, 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m estafette zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 50m popduiken voor ploegen, 4x 25m pop vervoeren, 4x 50m torpedoboeiestafette, 4x 50m duikestafette, 4x 50m wisselslagestafette en 4x 50 m lijnredding. Nieuw dit jaar was voor alle categorieën het onderdeel line throw. Dit telde mee niet mee in het totaalklassement, maar werd apart gerekend. De line throw gaat zeer waarschijnlijk in de toekomst het onderdeel lijnredding vervangen.

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Staphorsters goed mee konden komen met de overige teams. Regelmatig werd de naam van Staphorst genoemd bij de spannende estafettes. Wie tikt er als eerste aan na vier zwemmers? Bij elk klassement werd het slechtste onderdeel niet meegerekend in het eindklassement. De Aspiranten gemengd E hebben de 2e plek weten te behalen op dit NK. Een topprestatie als je bedenkt dat de meeste zwemmers de onderdelen nog niet zo vaak hadden gezwommen. Maar erg mooi om te zien hoe fanatiek deze jongste zwemmers zijn! De Aspiranten gemengd D hebben uitstekend gepresteerd, ze zijn Nederlands kampioen geworden! Voor een jaar lang mogen ze deze titel met trots dragen! De Aspiranten meisjes C hebben de 9e plek behaald en de Aspiranten jongens C hebben de 4e plek weten te veroveren.

Al met al super goed gedaan en een resultaat om als vereniging trots op te zijn! De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!

 

De deelnemers namens de Reddingsbrigade Staphorst: 
Aspiranten E gemengd: Jip Kamphuis, Jazlynn Hokse, Kristian Slager, Fedde Kootstra, Annieke Mulder, Gerbert Doldersum.   
Aspiranten D gemengd: Karlos Brand, Stefan de Witte, Joanne Engel, Justin Veijer, Melvin Hulst.  
Aspiranten C meisjes: Jodie Katoele, Pip Eggerding, Nikki Hein, Chakyra Haasjes, Anna Schra.

Aspiranten C jongens: Daan Schra, Lucas Winkels, Sven Kamphuis, Dewin Slomp, Richard Mussche.


Bekijk hier de uitslagen van categorie C, categorie D en categorie E.

En..bekijk hier de foto's!


Annelies