Blog‎ > ‎

2 november 2013 Vierkamp

Geplaatst 3 nov. 2013 14:42 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 3 dec. 2013 12:05 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst zwemt zich naar het hoogste podium met de Vierkamp

Op zaterdag 2 november streden 60 fanatieke zwemmers van de Reddingsbrigade Staphorst tegen de 3 omliggende brigades Hasselt , Zwartsluis  en Zwolle. Dit jaar was de jaarlijkse Vierkamp een thuiswedstrijd voor de zwemmers van Reddingsbrigade Staphorst.

De zwemmers werden in leeftijdscategorieën ingedeeld en streden zo tegen zwemmers van de andere brigades. De jongste deelnemers beten het spits af met 25m vrije slag met hindernis. Waarna de deelnemers van 13 jaar en ouder 50m vrije slag met hindernis zwommen. De wedstrijd was direct al spannend, maar in de eerste tussenstand had Staphorst toch een kleine voorsprong op Hasselt.

Na dit eerste onderdeel stond de lijnredding op het programma.  Staphorst deed mee met zowel een jongens en meisjes aspiranten team, een jongens en meisjes  junioren team en een dames en heren  senioren team voor de snelste tijd. De aspiranten jongens, de junioren jongens en meisjes en de senioren dames hebben dan ook als eerste aangetikt.

Na de pauze werd de wedstrijd vervolgd met het tweede onderdeel voor elke zwemmer. Dit was 25m rugslag met stokje, bal of pop en de zwemmers vanaf 16 jaar zwommen 25m schoolslag + 25m rugslag met pop.

Alle zwemmers hebben hun uiterste best gedaan. De tijden worden omgerekend naar punten en toen alle punten opgeteld waren, bleek dat Staphorst op een eerste plek stond met 117 punten, gevolgd door Hasselt met 100 punten, op de derde plek eindigde Zwolle met 66 punten en Zwartsluis werd vierde met 64 punten.

Zoals ieder jaar werd de Vierkamp afgesloten met de verenigingsestafette. Hierbij zwemt van elke brigade de snelste zwemmer per leeftijdscategorie en strijden ze voor de wisselbeker. Staphorst startte snel tijdens deze estafette en wist tijdens dit onderdeel de voorsprong mooi uit te breiden en eindigde als eerste. Dus de wisselbeker van de verenigingsestafette blijft in Staphorst.

Het was een geslaagde wedstrijd. Bij de prijsuitreiking werden de bekers verdeeld en kreeg iedere zwemmer een herinneringsvaantje mee naar huis. Volgend jaar zal de Vierkamp plaatsvinden in Zwartsluis.

Hier kan je de foto's en de zwemtijden terugzien.

Hilda