Blog‎ > ‎

2 t/m 7 mei 2016 Zwem4daagse

Geplaatst 16 mei 2016 03:17 door Reddingsbrigade RbStaphorst
42e Zwem4daagse is achter de rug!     

De 42e Zwem4daagse in zwembad ‘De Broene Eugte’ in Staphorst zit er weer op. Van 2 tot en met 7 mei 2016 hebben maar liefst 414 zwemmers de 4 x 500 meter volbracht. De hele week stond in het teken van natuur!        

Behalve een sportieve prestatie die wordt neergezet is de Zwem4daagse ook een erg gezellig evenement. Naast het feit dat de zwemmers elke dag na het banen zwemmen kunnen vrij zwemmen in het instructiebad en kunnen spelen op het buitenterrein, waren er nog meer activiteiten rondom de Zwem4daagse georganiseerd. Elke dag was er de mogelijkheid enveloppe te trekken. Daarnaast was het WNF elke middag present om de olifant even in de spotlights te zetten en ze organiseerden diverse spelletjes. En aan de inwendige mens is ook gedacht: verschillende versnaperingen waren te verkrijgen bij de snackkeet.

Maandag werd de Zwem4daagse officieel geopend door de burgemeester, Evert Slager namens Stichting Zwembad Staphorst en de voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst - Alfred Steenbergen - wensten iedereen een sportieve week toe. Hierna werd er gestart met een warming-up verzorgd door InShape. Om 17.00 uur konden alle aanwezige zwemmers schatduiken, de opgedoken muntjes mochten ze behouden. Tevens konden er pannenkoeken worden gegeten.       

Dinsdagmiddag was de boswachter om alle vragen van de zwemmers te beantwoorden. Hij had ook enkele opgezette dieren meegenomen om te laten zien. De avond werd gevuld met een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Woensdagmiddag was het tijd voor de spelletjes. Verschillende spelletjes werden georganiseerd waar iedereen aan mee kon doen. Alle spelletjes stonden in het teken van het thema natuur. Vrijdagmiddag heeft de Veldschuur ons met een bezoek vereerd. De zwemmers konden zelf allerlei beestjes vissen met een schepnetje en via een loeppotje bekijken. Aan de hand van een poster konden ze zo ontdekken welk beestje ze gevangen hadden. Tevens stond rond 17.00 uur het schatduiken weer op het programma. Vrijdagavond zat het bad ook weer goed vol, de Duikvereniging Staphorst was weer present. Veel zwemmers hebben even gebruik gemaakt van de gelegenheid om een duik te proberen.    

De zaterdagmiddag is het moment waarop de medaille kan worden opgehaald. De hele middag kan er nog gezwommen worden om de laatste meters te volbrengen. Tussendoor kon dit mooi worden afgewisseld met allerlei spelletjes georganiseerd door het WNF. Daarnaast was er de hele middag een grote stormbaan waar de kinderen zich op konden vermaken. Aan het eind van de middag kwam MEC Rouveen nog langs om de gehele afsluiting op te vrolijken met een muzikale noot. Vele verzoeknummers zijn hier ingewilligd.         

Daarna kwam het ‘officiële’ gedeelte, de afsluiting. Alfred Steenbergen bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. Zoals gebruikelijk worden op dit moment de jongste en de oudste deelnemer even in het zonnetje gezet. Bjorn Hulst (5 jaar) en Henk Dozeman (74 jaar) werden dan ook verblijd met een mooie attentie. Daarnaast werden de winnaars van de kleurplatenactie bekend gemaakt. Tamar Poolman, Fleur Petter en Nienke Kooiker hebben de mooiste creaties gemaakt. Vervolgens heeft Jan Coster namens Stichting Zwembad nog een woordje gesproken en Sytse de Jong, wethouder, heeft ook zijn bewondering uitgesproken voor alle zwemmers.    Tevens heeft hij de zwemmers opgeroepen volgend jaar allemaal iemand extra mee te nemen.        

Maar natuurlijk waren de meeste zwemmers aanwezig voor de verloting! Er zijn verschillende mooie prijzen verloot zoals: een 12-baden kaart van het zwembad, een aantal spellen, een fitness strippenkaart van InShape, en een mooi dartbord!

De Zwem4daagse levert ook leuke feitjes op. Wist u dat alle zwemmers in totaal bij elkaar wel 828 kilometer hebben gezwommen? En dat de broodjes knakworst zo in de smaak zijn gevallen dat er wel 400 broodjes zijn verkocht?      Dat er in totaal bijna 1000 enveloppen zijn getrokken gedurende de hele week? Dat zijn nogal wat aantallen bij elkaar!     

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en de Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. De Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.      

Tijdens de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Bekijk ze hier. 

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Annelies

Comments