Blog‎ > ‎

30 november 2013 Rayonwedstrijden Oost

Geplaatst 3 dec. 2013 12:02 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 3 dec. 2013 12:11 bijgewerkt ]
Zaterdag 30 november 2013 was het dan eindelijk zover. De Rayonwedstrijden Oost vonden weer plaats en voor het eerst in haar bestaan in zwembad De Broene Eugte te Staphorst. De Reddingsbrigade Staphorst heeft samen met de Wedstrijd Begeleidings Commissie van Rayon Oost de organisatie van deze wedstrijd op zich genomen. Gedurende deze wedstrijd waren er duikers van DVS (Duikvereniging Staphorst) aanwezig voor ondersteuning en veiligheid.


Bij deze wedstrijden deden er in totaal vijf brigades uit het rayon mee: Deventer, Zevenaar, Zwolle, ZPV Piranha (Enschede) en Staphorst. In totaal waren er vier teams waarbij werd gezwommen: meisjes, jongens, dames en heren. Alle onderdelen in estafettevorm met vier zwemmers van het team. 

Voor het meisjes- en jongensteam waren de onderdelen: 4x25m pop vervoeren, 4x 50m wisselslagestafette, 4x50m estafette met zwemvliezen en 4x50m lijnredding. 
Staphorst heeft hier goed gepresteerd en wist zowel bij de jongens als bij de meisjes in het totaalklassement een zilveren plak te veroveren. De meisjes van Staphorst 2 deden buiten mededinging mee, maar hebben de derde plek in het klassement voor hun rekening genomen. Op de 4x 50 meter zwemvliezen wist Staphorst 1 het onderdeel te winnen. De jongens blonken uit op de wisselslagestafette met de eerste plaats.

Voor het dames- en herenteam waren de onderdelen: 4x25m pop vervoeren, 4x 50m reddingsestafette, 4x50m torpedoboei estafette en 4x50m lijnredding. De dames gingen goed en hebben bij de torpedoboei-estafette en de lijnredding de eerste plaats veroverd. Helaas ging het bij het pop vervoeren mis en werden er strafseconden uitgedeeld. Staphorst 1 eindigde dan ook op de derde plek en Staphorst 2 legde beslag op de vijfde positie. Dat het tweede team niet zomaar meedeed hebben ze wel bewezen met een derde plek op de lijnredding. De heren hadden wat meer concurrentie en visten helaas net naast een podiumplek. Wel hebben zij een mooie vierde plek weten te behalen!

In het totaalklassement was Staphorst goed vertegenwoordigd: meisjes 1 tweede, meisjes 2 derde, jongens tweede, dames 1 derde, dames 2 vijfde en heren 1 vierde. In het algehele totaalklassement is de Reddingsbrigade Staphorst tweede geworden achter Deventer en voor Zevenaar. Zwolle heeft beslag gelegd op de vierde positie en ZPV Piranha (Enschede) is vijfde geworden.

Met een goed gevoel en veel prijzen konden de zwemmers weer terug naar huis. Op naar de volgende wedstrijd. Dit is voor de junioren het Nederlands Kampioenschap in het voorjaar en voor de senioren de Nieuwjaarswedstrijd in Weert op 11 januari 2014.

De zwemmers bij deze wedstrijd waren:
Meisjesploeg 1: Anouk Winkels, Cecile Schra, Manon Compagner, Jennifer van Elp, Claudia Dankelman.
Meisjesploeg 2: Shannen Zandgrond, Jamie Nijenbrink, Juliëtte Dankelman, Aviejah Jobse, Carlijn Compagner. Jongensploeg: Robert Hoeve, Christian Hokse, Roy Kamphuis, Bart de Weerd, Sven Kamphuis, Arnoud de Witte. 
Dames 1: Laura Compagner, Klarieke Fidom, Hilleane Kuiers en Janine Pleiter.
Dames 2: Klazien Bisschop, Louise Compagner, Geralda Russcher, Marriët Tuin, Linda Hokse.
Heren 1: Stefan Roo, Egwin Kuiers, Erik Jan de Weerd, Berwout Russcher, Yonec Bremmers. 

Kijk hier voor de uitslagen en de foto's van deze wedstrijd.

Annelies