Blog‎ > ‎

30 september 2015 35-jarig jubileum Reddingsbrigade Staphorst

Geplaatst 4 okt. 2015 12:27 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 4 okt. 2015 12:27 bijgewerkt ]
Woensdag 30 september 2015 heeft de Reddingsbrigade Staphorst haar 35-jarig jubileum gevierd met haar leden. De Reddingsbrigade Staphorst (RBS) is opgericht op 19 september 1980. Inmiddels is de RBS gegroeid tot een goed lopende vereniging met circa 175 leden. Deze leden zwemmen op de woensdagavond tussen 18.00 uur en 21.00 uur met als doel het zwemmend redden onder de knie te krijgen.

Deze woensdagavond stond geheel in het teken van een jubileumfeest voor de leden. Voor jong en oud waren er allerlei activiteiten. Beide zwembaden stonden deze avond - met dank aan het zwembad - ter beschikking aan de RBS.

De avond werd gestart met een clinic onderwaterhockey verzorgd door Galathea. Voor de oudere leden een mogelijkheid om kennis te maken met deze tak van watersport. Want hoe gebruik je nu een puck en stick onder water, hoe blijf je lucht krijgen als je snorkel vol met water komt en welke regels gelden er allemaal?

De hele avond had je de mogelijkheid in het ondiepe gedeelte te duiken met de leden van de Duikvereniging Staphorst (DVS). Lijkt het u ook leuk om het duiken een keer uit te proberen? Dat kan: www.dvs-staphorst.nl

In het kleine bad was ruimte om over het water te lopen met grote waterschoenen. Dit is toch moeilijker dan het lijkt! Want hoe behoud je je evenwicht?

Na de clinic werd Nemo te water gelaten. Een grote opblaasbaan beschikbaar gesteld door het zwembad. Tevens kon je een watergevecht aangaan met het ijsco slaan! Wie blijft het langst op de mat staan? 

Voor de inwendige mens werd natuurlijk ook gezorgd. Behalve de spekkies konden de leden genieten van de klaargemaakte alcoholvrije cocktails en de ranjafontein. 

Kortom: er was voldoende aanwezig om iedereen de hele avond bezig te houden. Er kan terug worden gekeken op een geslaagd jubileumfeest. Op naar de volgende jaren!