Blog‎ > ‎

30 september 2015 Koninklijke Onderscheiding Klaas en Anneke

Geplaatst 2 okt. 2015 00:37 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 2 okt. 2015 07:10 bijgewerkt ]
Ons 35 jarig RBS jubileumfeestje kreeg aan het eind van de avond een bijzondere twist. Iedereen moest de deur uit, behalve Klaas en Anneke. “Nee, Klaas, niet even je tas alvast naar de auto brengen!”. Want ondertussen stroomden buiten op de parkeerplaats speciale bezoekers de buitenaccommodatie in, klaar voor een surprise party!

Nadat Klaas en Anneke gezamenlijk het zwembad als afscheid hadden afgesloten gingen ze niet naar huis, maar werden ze naar de buitenaccommodatie geleid. Daar zaten de familie, vrienden en de burgemeester al op hen te wachten…, verrassing!

Na van de verrassing en schrik te zijn bekomen konden Klaas en Jentje en Anneke en Henk plaats nemen op een stoel om door burgemeester Theo Segers benoemd te worden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Anneke is al vanaf de oprichting betrokken bij de RBS, als kaderlid en bestuurslid. Jullie kennen haar waarschijnlijk het beste als badjuf waar ze jullie geleerd heeft hoe het zwemmend redden gaat. Maar daarnaast was ze bij de brigade ook actief bij wedstrijden, daar was ze onder andere speaker, tijdwaarnemer en ploegleider. En verder hielp ze natuurlijk bij allerlei RBS-activiteiten als de zwemvierdaagse, marathons enzovoort. En, niet te vergeten, ze is ook 12 jaar lang bestuurslid geweest waarvan 5 jaar voorzitter. Ook heeft ze als examen official bij veel andere Reddingsbrigades in de omgeving examens afgenomen.
Naast deze RBS zaken is Anneke ook al 20 jaar vrijwilligster bij Philadephia Zorg in Staphorst.

Klaas kennen jullie natuurlijk ook al jaren als badmeester en voorzitter. Ook Klaas zette zich al jaren belangeloos in voor de brigade, maar net niet helemaal vanaf het begin, op een jaartje na. Dus alweer 34 jaar kaderlid, waarvan 13 jaar penningmeester en 14 jaar voorzitter. We kennen Klaas voornamelijk als enthousiaste gangmaker van allerlei “dingen”. Naast het jullie leren zwemmend redden gaf Klaas ook theorie lessen, was (en is) hij vertrouwenspersoon, zat hij in de technisch commissie en was hij wedstrijd- en examenofficial. Daarnaast verrichte hij tal van hand- en spandiensten bij allerlei activiteiten.
Hiernaast zit Klaas alweer 6 jaar in het Stichting Bestuur Zwembad Staphorst, is hij diaken bij de Hervormde kerkgemeente de Rank en is hij actief met oude trekkers :)

Na een toespraak van de burgemeester werden bij Klaas en Anneke de Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Daarbij kregen ze nog de bijbehorende handleiding mee over het “lintje”, want een lintje mag je namelijk niet zomaar dragen.
Na wat mooie woorden van familie en vrienden werden Klaas en Anneke door een ieder gefeliciteerd en hebben we er nog een mooie avond van gemaakt.

Klaas en Anneke, we zijn trots op jullie :) !!!