Blog‎ > ‎

3 november 2012 Vierkamp

Geplaatst 6 nov. 2012 15:09 door Reddingsbrigade RbStaphorst
Op zaterdag 3 november 2012 stonden 57 fanatieke zwemmers van de Reddingsbrigade Staphorst aan de start van de 4-kamp. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die dit jaar gehouden werd in Genemuiden. De brigades van Hasselt, Zwartsluis en Zwolle waren de tegenstanders.

Elke zwemmer zwemt bij de vierkamp tegen zwemmers in dezelfde leeftijdscategorie en kan hiermee punten binnen halen voor de eigen brigade. Het eerste onderdeel was de 25 meter vrije slag met hindernis of (voor de oudere zwemmers) 50 meter vrije slag met hindernis.
Hierna werd er gestart met de lijnredding. Staphorst was hierin vertegenwoordigd met zowel een meisjes en jongens aspiranten team,  meisjes en jongens junioren team en een dames en  heren team. Elk team van Staphorst heeft dit onderdeel uitstekend uitgevoerd en tikte als eerste aan.
De wedstrijd werd vervolgd met het tweede onderdeel voor elke zwemmer. Dit was voor de jongere zwemmers 25 meter rugslag met bal, stokje of pop. De senioren zwommen 25 meter schoolslag + 25 meter met pop.

Bij de bekendmaking van de tussenstanden bleek dat de Reddingsbrigade Staphorst steeds op een eerste plek stond en dat het verschil van 6 punten werd uitgebouwd naar 15 punten.

De uitslag van de vierkamp is als volgt:
1e Staphorst: 119 punten
2e Hasselt: 104 punten
3e Zwartsluis: 69 punten
4e Zwolle: 55 punten

Als laatste onderdeel werd de verenigingsestafette gezwommen. Hiervoor is een aparte wisselbeker, welke door de brigade uit Hasselt verdedigt wordt. Uit elke leeftijdscategorie zwemt een meisje en een jongen. Zo stonden er 12 zwemmers gespannen aan de start. Het startsein werd gegeven en de eerste zwemmer van Staphorst duikt het water in en tikt als tweede aan. Vervolgens zwemt de tweede zwemmer zo hard hij kan naar de overkant. Na een spannende wedstrijd wist Staphorst vanaf de zevende zwemmer een voorsprong op te bouwen en tikte de Reddingsbrigade Staphorst uiteindelijk als eerste aan. De supporters hebben de zwemmers hard aangemoedigd tijdens deze spannende verenigingsestafette. Na een jaar van afwezigheid is de wisselbeker weer terug bij de brigade van Staphorst.

De volgende wedstrijd voor de Reddingsbrigade laat nog even op zich wachten omdat de regionale wedstrijden helaas niet doorgaan. In januari zullen de zwemmers weer aan de start verschijnen in Weert bij de Nieuwjaarswedstrijden!

Jullie kunnen hier de uitslag nog nalezen en de foto’s bekijken.