Blog‎ > ‎

4 juni 2013 KNRM boottocht

Geplaatst 11 jun. 2013 14:51 door Reddingsbrigade RbStaphorst

Bootje varen op Urk!
De Reddingsbrigade Staphorst heeft dinsdag 4 juni 2013 in het boothuis in Urk kennis mogen maken met de redders van de KNRM! Een gedeelte van de redders was met het sponsorzwemmen op 19 september 2012 al in Staphorst geweest om het sponsorzwemmen bij te wonen. Nu mochten de toppers van het sponsorzwemmen naar Urk!

Na een omleiding wisten de toppers met de meegekomen familieleden het boothuis te bereiken. Daar werd allereerst de cheque overhandigd van de Reddingsbrigade Staphorst aan de KNRM. Maar liefst € 1.250,-- kon aan de KNRM worden overhandigd. Zeer waarschijnlijk wordt daar het boothuis mee opgeknapt! In totaal is met het sponsorzwemmen ruim € 2.500,-- opgehaald voor de KNRM en de Reddingsbrigade Staphorst!

De toppers konden de keuze maken uit een clinic van Job Kienhuis en/of het meevaren op een boot van de KRNM. Twaalf toppers hebben gekozen voor het bootje varen. Ook de poffertjesdames en enkele kaderleden waren hierbij aanwezig. Bij aankomst werd de groep in tweeën opgesplitst. De eerste groep ging de boot op, de tweede groep kon in het boothuis zich omkleden en droogpakken aantrekken. Deze groep kreeg vervolgens wat instructies op de kant en kon daarna het water in. Helaas was het droogpak niet altijd even droog ;). Hierna werd er gewisseld. De tweede groep betrof vooral wat jongere toppers, deze hebben dan ook oefeningen op de kant gedaan in plaats van in het water. Na het traditionele frikandel eten trakteerde de KNRM de toppers nog even op een extra ritje over het water!

Al met al was het een zeer geslaagde avond en hebben de toppers weer veel plezier gehad!

Hier kan je de leuke foto's bekijken.

Annelies