Blog‎ > ‎

4 november 2017 Vijfkamp in Genemuiden

Geplaatst 6 nov. 2017 11:34 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 6 nov. 2017 11:34 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst neem beide bekers  mee naar huis tijdens Vijfkamp in Genemuiden.

Zaterdagmiddag 5 november ging Reddingsbrigade Staphorst met 50 fanatieke zwemmers naar zwembad Bestevaer in Genemuiden om daar de jaarlijkse Vijfkamp te zwemmen. Hierbij strijden de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis,  Zwolle en Staphorst tegen elkaar. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er waren ook heel veel enthousiaste familieleden mee om de zwemmers aan te moedigen.

Iets na vijven werd het eerste startsignaal gegeven aan de jongste zwemmers van de brigade, zij zwommen 25m vrije slag met hindernis. De zwemmers die in 2001 en eerder geboren zijn moesten als eerste onderdeel 50m vrije slag met hindernis.

Na het eerste onderdeel werd de lijnredding gezwommen, dit is een estafette onderdeel. De zwemmers van Staphorst voor de lijnredding waren:

Aspiranten meisjes: Juliët Engel, Indra Loef, Ilze Schippers en Jasmijn Slager.

Aspiranten jongens: Gerbert Doldersum, Mauricius Fidom, Auke Schippers en Kristian Slager.

Junioren meisjes: Pip Eggerding, Chakyra Haasjes, Nikki Hein en Anouk Hofstede.

Junioren jongens: Remco Doldersum Dewin Slomp, Sven Kamphuis en Lucas Winkels

Senioren dames: Juliëtte Dankelman, Jennifer van Elp, Klarieke Fidom, Janine de Weerd.

Senioren heren: Michiel van der Heijden, Robert Hoeve, Roy Kamphuis en Arnoud de Witte.

Reddingsbrigade Staphorst heeft de lijnreddingen heel goed uitgevoerd en snel gezwommen, we hebben alle 6 de lijnreddingen zelfs gewonnen!

Na de pauze starten we met het tweede onderdeel voor elke zwemmer, 25m rugslag met bal of pop en de senioren zwemmers zwommen 25m schoolslag + 25m pop vervoeren.

De zwemmers hebben heel goed gezwommen en daarmee is Reddingsbrigade Staphorst als eerste geëindigd! Goed gedaan allemaal.

Uitslag:

Staphorst 155 punten

Hasselt 131 punten

Zwartsluis 99 punten

Raalte 92 punten

Zwolle 88 punten

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een verenigingsestafette. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag. Hierbij waren 12 zwemmers uit verschillende leeftijden actief: Myrthe Winkels, Auke Schippers, Ilze Schippers, Mauricius Fidom, Jasmijn Slager, Melvin Hulst, Pip Eggerding, Sven Kamphuis, Jennifer van Elp,  Roy Kamphuis, Janine de Weerd en Michiel van de Heijden Met deze verenigingsestafette heeft de RBS de wisselbeker weer mee naar huis genomen!

Bekijk hier de foto's en de tijden van de zwemmers.

Hilda en Klari