Blog‎ > ‎

4 t/m 9 mei Zwem4daagse

Geplaatst 1 jun. 2015 07:18 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 1 jun. 2015 07:18 bijgewerkt ]
41e Zwem4daagse is achter de rug!     

De 41e Zwem4daagse in zwembad ‘De Broene Eugte’ in Staphorst zit er weer op. Van 4 tot en met 9 mei 2015 hebben maar liefst 382 zwemmers de 4 x 500 meter volbracht. De hele week stond in het teken van veiligheid!         

Naast de sportieve prestatie die men neerzet is de Zwem4daagse ook een erg gezellig evenement. Naast het feit dat de zwemmers elke dag na het banen zwemmen kunnen vrij zwemmen in het instructiebad en kunnen spelen op het buitenterrein, waren er nog meer activiteiten rondom de Zwem4daagse georganiseerd. Elke dag was er de mogelijkheid enveloppe te trekken. Daarnaast was het WNF elke middag present om de zeester even in de spotlights te zetten en ze organiseerden diverse spelletjes. En aan de inwendige mens is ook gedacht: verschillende versnaperingen waren te verkrijgen bij de snackkeet. 

Maandag werd de Zwem4daagse officieel geopend door de burgemeester en de voorzitter van de Reddingsbrigade Staphorst - Alfred Steenbergen - wenste iedereen een sportieve week toe. Hierna werd er gestart met een warming-up verzorgd door InShape. Om 17.00 uur konden alle aanwezige zwemmers schatduiken, de opgedoken muntjes mochten ze behouden.     

Woensdagmiddag was het tijd voor de spelletjes. Verschillende diverse spelletjes werden georganiseerd waar iedereen aan mee kon doen. Om te checken of dit alles veilig genoeg was heeft de politie nog een bezoekje gebracht. De avond werd gevuld met een demonstratie van de Reddingsbrigade Staphorst en vervolgens een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Donderdagmiddag heef de Wensambulance ons met een bezoek vereerd. Tevens stond rond 17.00 uur het schatduiken weer op het programma en werd er ’s avonds weer een aquasportiefles gegevens. Vrijdagmiddag is de KNRM uit Urk langs geweest en heeft naast een demonstratie en wat uitleg, allerlei activiteiten verzorgd waar de zwemmers aan deel konden nemen. Vrijdagavond zat het bad ook weer goed vol, de Duikvereniging Staphorst was weer present. Veel zwemmers hebben even gebruik gemaakt van de gelegenheid om een duik te proberen. Hier zijn zelfs onderwater foto’s van gemaakt!          

De zaterdagmiddag is het moment waarop de medaille kan worden opgehaald. De hele middag kan er nog gezwommen worden om de laatste meters te volbrengen. Tussendoor kon dit mooi worden afgewisseld door een parcours uitgezet door de brandweer in brandweerkleding te voltooien, daarnaast was er de hele middag een grote stormbaan ter beschikking gesteld door het zwembad. Aan het eind van de middag kwam MEC Rouveen nog langs om de gehele afsluiting op te vrolijken met een muzikale noot. Vele verzoeknummers zijn hier ingewilligd.
        
Daarna kwam het ‘officiële’ gedeelte, de afsluiting. Jenny Roo bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. Zoals gebruikelijk worden op dit moment de jongste en de oudste deelnemer even in het zonnetje gezet. Dani Pool (5 jaar) en Henk Dunnink (67 jaar) werden dan ook verblijd met een mooie attentie. Daarnaast heeft het WNF haar prijsuitreiking met betrekking tot de kleurplaten en facebookactie uitgereikt. Vervolgens heeft Klaas Tiemens namens Stichting Zwembad nog een woordje gesproken en Bert Krale, wethouder sport, heeft ook zijn bewondering uitgesproken voor alle zwemmers.   

Maar natuurlijk waren de meeste zwemmers aanwezig voor de verloting! Er zijn verschillende mooie prijzen verloot zoals: een 12-baden kaart van het zwembad, een tractor, scrabble, een paar handdoeken en een grote legodoos!

De Zwem4daagse levert ook leuke feitjes op. Wist u dat alle zwemmers in totaal bij elkaar wel 765 kilometer hebben gezwommen? En dat de broodjes knakworst zo in de smaak zijn gevallen dat er wel 450 broodjes zijn verkocht? Dat er in totaal 850 enveloppen zijn getrokken gedurende de hele week? Dat zijn nogal wat aantallen bij elkaar!

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en de Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. De Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.       


We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!