Blog‎ > ‎

5 maart 2016 Sportweek

Geplaatst 7 mrt. 2016 10:43 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 22 mrt. 2016 12:15 bijgewerkt ]
Laatste dag Sportweek Staphorst in Zwembad de Broene ‘eugte een succes.

Dit jaar was er voor het eerst een 6de dag van de sportweek in het zwembad. De Reddingsbrigade en Zwemvereniging De Nieuwe Slag gaven op zaterdagmiddag clinics Reddend Zwemmen en techniek voor het zwemmen.

De Reddingsbrigade leerde de kinderen hoe ze met behulp van een reddingsmiddel veilig een redding kunnen uitvoeren zonder dat je zelf in het water moet. Dit kan door met een reddingsklos of een reddingszakje met een touw eraan te gooien naar een drenkeling. Wanneer het niet mogelijk is om op de kant te blijven, kun je zelf in het water gaan om de drenkeling op te halen. Bij de clinic is geleerd hoe je een drenkeling veilig naar de kant kunt brengen in de kopgreep.

Bij de zwemvereniging leerden de kinderen een mooie startsprong en hoe je onder water moet stroomlijnen, dit om zonder enige moeite sneller door het water te gaan. Hierbij was oud-topsporter Bastiaan Tamminga degene die alles uitlegde en voordeed, wat was het een mooi gezicht hoe alle kinderen ademloos naar hem luisterden en daarna zelf gingen oefenen.

Er deden 60 kinderen mee met de gezamenlijke clinics. Deze kinderen mochten aan het eind nog even in de Aquabubbles rondlopen over het water, erg leuk om te zien, sommige kinderen renden rustig rond, anderen deden niks anders dan koprollen maken.

De zwemvereniging De Nieuwe Slag en de Reddingsbrigade kunnen terug zien op een zeer geslaagde middag!

Bekijk hier de foto's van deze middag. (foto's volgen nog)

Alfred