Blog‎ > ‎

5-Kamp Zwolle 3 november 2018

Geplaatst 14 nov. 2018 00:16 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 14 nov. 2018 00:17 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst twee keer eerste tijdens Vijfkamp in Zwolle

Zaterdagmiddag 3 november zwommen er zo’n 50 fanatieke zwemmers van Reddingsbrigade Staphorst mee aan de 5-kamp. Dit is een jaarlijks terug kerende wedstrijd. Hierbij strijden de omliggende brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis, Zwolle en Staphorst tegen elkaar. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er ook veel enthousiaste familieleden mee om de zwemmers aan te moedigen.

Rond kwart voor 6 werd het startsignaal gegeven aan de jongste zwemmers van de brigade, zij zwommen 25m vrije slag met hindernis. De zwemmers die in 2003 en eerder geboren zijn moesten als eerste onderdeel 50m vrije slag met hindernis.

Na het eerste onderdeel werd de lijnredding gezwommen, dit is een estafette onderdeel. Per leeftijdscategorie werden er 4 meiden en 4 jongens aangewezen om dit onderdeel te zwemmen. Van de 6 lijnreddingen wist Staphorst er 3 te winnen.

Na de pauze starten we met het tweede onderdeel voor elke zwemmer, 25m rugslag met bal of pop en de senioren zwemmers zwommen 25m schoolslag + 25m pop vervoeren.

De zwemmers hebben heel goed gezwommen en daarmee is Reddingsbrigade Staphorst als eerste geëindigd! Goed gedaan allemaal.

Uitslag:

Staphorst 167 punten

Hasselt 132 punten

Zwartsluis 105 punten

Zwolle 100 punten

Raalte 80 punten

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een verenigingsestafette. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag. Hierbij waren 12 zwemmers uit verschillende leeftijden actief: Charis Kootstra, Jesper Dunnink, Annemijn Coster, Gerbert Doldersum, Jasmijn Slager, Tristan Kootstra, Chakyra Haasjes, Dewin Slomp, Jennifer van Elp, Roy Kamphuis, Louise Compagner en Markt Kootstra. Met deze verenigingsestafette heeft de RBS de wisselbeker weer mee naar huis genomen!


Bekijk hier de tijden van de zwemmers en de foto's.


Hilda