Blog‎ > ‎

5 oktober 2013 Ilse Wedstrijden Heythuysen

Geplaatst 10 okt. 2013 12:50 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 11 okt. 2013 12:18 bijgewerkt ]
Reddingsbrigade Staphorst zwemt voor het eerst mee bij een ILSE- wedstrijd.

Op zaterdag 5 oktober deden 7 zwemmers van de reddingsbrigade Staphorst mee aan een ILSE- wedstrijd in Heythuysen. Dit is een wedstrijd waarbij de onderdelen zijn gerelateerd aan het zwemmend redden. Bij alle wedstrijden zwemt de reddingsbrigade in teamverband maar dit was een wedstrijd waar de zwemmer individueel aan deel konden nemen.

De zwemmers zwommen elk 4 onderdelen:100m pop duiken met zwemvliezen, 50m popduiken, 100m reddingswisselslag en 100m lifesaver. Bij het onderdeel lifesaver bestond uit 50m vrije slag met vliezen en torpedo, na deze 50m tikt de zwemmer de kant aan en klikt de torpedoboei om de pop heen om vervolgens nog 50m vrije slag met de pop in de torpedoboei te zwemmen.Alle onderdelen waren nieuw voor de zwemmers en dit resulteerde dan ook dat er nog wel kleine foutjes gemaakt werden. Deze fouten worden het komende jaar meegenomen in de training om er aan te werken.Na alle onderdelen was de uitslag bekend, de zwemmers hebben goede tijden neer gezet. Annelies Compagner wist een derde prijs te behalen tijdens deze wedstrijd.

De zwemmers waren: Yonec Bremmers, Annelies Compagner, Hilda Hulst, Hilleane Kuiers, Mariet Tuin, Monique Tuin en Janine de Weerd. Met als coach: Gerard Kleis en Roelien de Witte

De zwemmers kijken terug op een mooie wedstrijd en hopen dat ze aan meerdere ILSE wedstrijden kunnen deelnemen

Klik hier voor de foto's en filmpjes en hier voor de uitslagen en het totaalklassement.

Hilda