Blog‎ > ‎

6 + 9 januari 2015 Huldiging Nederlands Kampioenen

Geplaatst 12 jan. 2015 11:27 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 23 feb. 2015 11:55 bijgewerkt ]
Ondanks dat onze kampioenen van een brigade uit Staphorst zijn worden de personen gehuldigd in de gemeente waar ze woonachtig zijn. Als de gemeente tenminste een huldiging voor kampioenen heeft. Dit is namelijk helaas niet overal het geval. Gelukkig doen de gemeente Staphorst en Dalfsen hier wel aan mee.

Dinsdag 6 januari jl. zijn een aantal van onze kampioenen gehuldigd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dalfsen.  Juliette Dankelman, Oliva Jellema en Bert Dekker waren uitgenodigd om bij deze receptie aanwezig te zijn. Juliette is op het kampioenschap NK EHaD, Nederlands kampioen leider bij de junioren geworden en Olivia en Bert hebben de 1e plek behaald in de Nationale Competitie EHaD voor senioren. Gedurende de nieuwjaarsreceptie werden in groepen alle kampioenen gehuldigd. De kampioenen van de Reddingsbrigade Staphorst, Olivia en Juliette kwamen als laatste aan bod, samen met de kampioenen van de jeugdbrandweer. Bert  kon helaas niet aanwezig zijn.  
De burgemeester mocht de huldiging verzorgen. Dat er op jonge leeftijd al zo aan veiligheid werd gewerkt vond hij bewonderenswaardig en daar moest de hele gemeente trots op zijn. Wij sluiten ons daar uiteraard bij aan!

Vrijdag 9 januari jl. zijn nog een aantal van onze kampioenen gehuldigd, dit keer in de gemeente Staphorst. Roy Kamphuis, Esther Brand, Cecile Schra en Jennifer van Elp zijn hier gehuldigd omdat zij als team op het NK EHaD de 1e plaats hebben behaald bij de junioren. Louise Compagner, Monique Tuin en Klazien Bisschop zijn gehuldigd omdat zij (net als Olivia en Bert) de 1e plek in de Nationale Competitie EHaD bij de senioren hebben behaald en Janine de Weerd is gehuldigd als Nederlands Kampioen Leider bij de senioren.

Tijdens deze huldiging zijn er ook nog enkele filmpjes van het NK getoond, waarbij Louise aan alle belangstellenden uitleg heeft gegeven over hetgeen heeft plaatsgevonden tijdens het NK.

Al met al kan de Reddingsbrigade Staphorst terugkijken op twee mooie avonden waarbij veel kampioenen van de brigade gehuldigd zijn. Hopelijk mogen we nog meer kampioenen verwelkomen in de toekomst!

Hier kan je de foto's van de beide avonden bekijken.

Annelies