Blog‎ > ‎

6 april 2015 - EHaD Nederweert

Geplaatst 15 apr. 2015 13:10 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 apr. 2015 13:11 bijgewerkt ]
2e paasdag is de EHaD ploeg van Reddingsbrigade Staphorst weer afgereisd naar het zuiden. Deze keer naar de EHaD-wedstrijd in Nederweert.
Namens de Reddingsbrigade Staphorst deden hier 2 junioren en 2 senioren ploegen mee met de wedstrijd. 

De wedstrijd was opgezet met 2 voorrondes en 1 finale waaraan de beste 5 ploegen van de junioren en de beste 8 ploegen van de senioren mee mochten doen. 
In de voorrondes hadden de ploegen maar 2 minuten de tijd om een ongeval z.s.m. op te lossen. De eerste voorronde was voornamelijk een technisch ongeval waarbij het voornamelijk om de technische aspecten van een redding ging. De tweede voorronde werd voornamelijk op het medische aspect beoordeeld. 

De senioren mochten helaas niet door naar de finale, onze beide junioren teams wel. In de finale moest er met broek, shirt, regenjas en schoenen aan gehandeld worden. Hiervoor hadden ze 4 minuten de tijd, waarbij er niet alleen slachtoffers in het water waren maar ook lastige slachtoffers op de kant. Deze waren druk aan het stuiteren, wat kwam door de XTC dat ze hadden ingenomen. Het was voor de redders lastig om er mee om te gaan, maar ze hebben het goed doorstaan.

Deze scenario's werden gebruikt voor de 1e voorronde, 2e voorronde en finale. De deelnemers krijgen hier enkel een korte uitleg over, de rest zien ze in de zwemzaal pas.

Voor de senioren kwamen uit:
Staphorst 1: Bert, Michiel, Olivia, Monique
Staphorst 2: Claudia, Esther, Yonec, Manon

De uitslag junioren:
1e plek leider: Juliëtte
3e plek leider: Jennifer
1e plek team: Juliëtte, Sven, Roy en Anne-Lynn
2e plek team: Jennifer, Aviejah, Celine en Anouk


Louise