Blog‎ > ‎

8 juni 2013 Groenhovencup

Geplaatst 11 jun. 2013 15:04 door Reddingsbrigade RbStaphorst
Reddingsbrigade Staphorst zwemt zich naar een vijfde plek bij de Groenhovencup in Gouda         

Zaterdag 8 juni 2013 namen 7 enthousiaste zwemmers van de Reddingsbrigade Staphorst deel aan de Groenhovencup in Gouda. Het Groenhovenbad is een geheel nieuw zwembad en de organisatie had hierop ingespeeld en zo ook de wedstrijd in een geheel nieuw jasje gestoken. Behalve de vaste estafette onderdelen konden de zwemmers zich dit jaar voor het eerst ook individueel aanmelden voor bepaalde onderdelen.

Om 10 uur ’s ochtends klonk het startsignaal van deze wedstrijd in Gouda. De teamonderdelen werden met de individuele onderdelen afgewisseld. De wedstrijd had vier teamonderdelen: reddingsestafette, 4x25m pop vervoeren, de lijnredding en de line throw. Het laatste onderdeel werd door een duo uitgevoerd. De individuele onderdelen waren allemaal nieuw: 200m pop duiken met zwemvliezen, 50m pop duiken en 100m lifesaver.

Na een matige start reddingsestafette - met een 7e tijd - wisten de dames toch nog op te klimmen met de volgende onderdelen en werd uiteindelijk de 5e plaats bereikt.

De individuele onderdelen werden goed gezwommen. Hilleane Kuiers eindigde in het totaalklassement als 4e, Louise Compagner werd 5e, Olivia Jellema behaalde de 18e plaats en Monique werd 24e bij de dames. Bij de heren deed enkel Bert Dekker mee en hij behaalde de 10e. Hier zijn de uitslagen na te lezen.

De Reddingsbrigade Staphorst kijkt terug op een geslaagde wedstrijddag! Op naar de volgende wedstrijd.

Hilda