Blog‎ > ‎

8 november 2014 EHaD Oss

Geplaatst 9 nov. 2014 08:35 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 9 nov. 2014 08:35 bijgewerkt ]
Zaterdag 8 november zijn we met 2 teams naar de EHaD in Oss gegaan. Staphorst 1; Bert, Yonec, Klazien en Louise. Staphorst 2 met; Manon, Claudia, Esther en Jennifer.
De tijd in de afzondering werd iets ingekort door een groepsreanimatie die was ingepland. Hierbij werden we een kamer in gestuurd waar een reanimatiepop lag welke we met het hele team afwisselend mochten reanimeren. Daarna werden we weggeroepen voor de wedstrijd. 
In de laatste briefing ruimte werd gevraagd wie de leider was van het team. Deze werd apart genomen en naar een ander hokje geleid, via de briefing kwamen we erachter dat hij postcommandant was geworden. Voordat we naar het ongeval gingen moest er een nieuwe leider aangewezen worden, dan konden we beginnen.
Het scenario: Op een mooie zomerse dag waren we aan het bewaken en waren we net weggestuurd om patrouille te lopen. Ineens zagen we dat de reddingsboot op de kant lag en een man in paniek was omdat zijn zoon overgevaren was. Via de portofoon konden we contact opnemen met de postcommandant (de oorspronkelijke leider) die verder professionele hulp kon inschakelen bij de meldkamer. Een zwemmer werd in het water gestuurd om het jongetje van de bodem te halen en om vervolgens deze te gaan reanimeren. De andere zwemmer heeft de andere slachtoffers uit het water gehaald; een man met hoofdwond en armbreuk, en een vrouw met pijn aan knie en ze zat onder de schaafwonden. Nadat het ongeval was afgelopen was er nog een reanimatie.
Staphorst 1 is totaal 4e en op de groepsreanimatie 2e geworden. Als leiders zijn Bert en Louise samen 3e geworden. En Louise had nog een 3e plek bij de individuele reanimatie.
Staphorst 2 is totaal 7e en op de groepsreanimatie 5e geworden. Als leiders zijn Manon en Claudia samen 6e geworden. Jennifer heeft met de individuele reanimatie een 8e plek behaald.


Louise