Blog‎ > ‎

9 juni 2014 EHaD Cuijk

Geplaatst 20 jun. 2014 04:10 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 20 jun. 2014 04:11 bijgewerkt ]

RBS succesvol bij de EHaD in Cuijk

Op maandag 9 juni is de RBS met zeven personen afgereisd naar Cuijk voor de EHaD-wedstrijd die werd georganiseerd door RB Erica. De RBS vaardigde één team af. Dit team bestond uit Louise Compagner (EHBO’er), Yonec Bremmers (zwemmer), Janine de Weerd-Pleiter (zwemmer) en mijzelf (leider). Olivia Jellema en Manon Knipmeijer namen deel aan de wedstrijd met het testteam RB Erica. Klaas de Weerd was als supporter mee.

Voordat de wedstrijd begon, moest er eerst geloot worden om de volgorde van de wedstrijd te bepalen. Bij deze wedstrijd was ik aan de beurt om te loten. Het loten ging niet helemaal goed, want we lootten als laatste. Dit betekend dus dat we de hele middag in de afzondering moesten zitten en geen andere teams in actie konden zien.

Na lang wachten mochten we eindelijk beginnen aan onze wedstrijd. Eerst werden we gebrieft en moest er een reanimatie uitgevoerd worden. Deze werd gedaan door Louise. Tijdens de reanimatie werden er allerlei gegevens verstuurd naar een laptop. Na de reanimatie mochten we het resultaat bekijken en het bleek dat Louise een zeer goede reanimatie had uitgevoerd. We wisten toen echter nog niet hoe goed de andere teams het hadden gedaan.

Na de reanimatie gingen we richting het bad om het scenario op te lossen. Het scenario betrof een gezin dat te water was geraakt. De vader was door het vlot gezakt en daardoor was het vlot gaan schommelen. Als gevolg hiervan was het kind overboord geraakt en onder water gegaan. De moeder lag in paniek naast het vlot. Ze was op zoek naar haar kind. Op de kant stond een autistisch jongetje die continu de naam ‘Hans’ riep. Aan de andere zijde zat een visser te slapen in zijn stoel. De visser en het autistische jongetje waren familie.

De visser was via de kant niet bereikbaar. Janine is naar de visser gezwommen en heeft zoveel mogelijk informatie proberen te krijgen. Ook vond zij bij de visser een telefoon. Janine heeft melding gemaakt van het ongeval en is bij de visser gebleven. De drie slachtoffers in het water zijn door Yonec snel naar de kant gebracht. De drenkelingen zijn op de kant verder behandeld. Het kind moest gereanimeerd. Wederom heeft Louise de reanimatie uitgevoerd. De vader had een gebroken been. Hij is door Yonec gestabiliseerd. De moeder had het alleen maar koud. Zij is bij de reanimatie blijven zitten, omdat ze in de buurt van haar kind wilde blijven. Het autistische jongetje kon geen informatie geven en was niet in staat om te helpen. Hans bleek zijn knuffelbeer te zijn die ook op de bodem van het zwembad lag.

Tijdens de prijsuitreiking werd al snel duidelijk dat we het zeer goed hadden gedaan. Louise had de beste reanimatie uitgevoerd. Ze had in totaal 38 van de 40 punten. Bij de prijsuitreiking voor de leiders bleek dat ik de beste leider met 146 van de 150 punten. Team Staphorst werd ook eerste in het teamklassement met 411 van de 500 punten. Al met al een fantastisch resultaat.

Na de prijsuitreiking was er nog een gezellige barbecue met veel van de deelnemende teams. De barbecue werd de terugreis ingezet.

Klik hier voor de foto's.

Bert Dekker