Blog‎ > ‎

Huldiging Kampioenen 2 januari 2018

Geplaatst 4 jan. 2018 11:01 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 4 jan. 2018 11:02 bijgewerkt ]
Huldiging kampioenen
Dinsdag 2 januari 2018, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Staphorst, zijn alle Nederlandse en een Europees kampioen van de gemeente Staphorst gehuldigd door wethouder Bert Krale. Bijzonder dit jaar is dat alle kampioenen van Reddingsbrigade Staphorst in Staphorst zijn gehuldigd, ook al zijn ze daar niet woonachtig. Dit omdat ze natuurlijk een teamprestatie hebben neergezet. 

Reddingsbrigade Staphorst heeft een behoorlijk aantal kampioenen geleverd in 2017. Zoals in de uitnodiging aan de kampioenen vermeld staat: "In 2017 heb jij een bijzondere sportprestatie neergezet. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan", aldus de wethouder.

Mauricius Fidom, Tristan Kootstra, Stefan de Witte en Emiel de Bruijn waren de eerste kampioenen die naar voren mochten komen. Zij hebben op het NK Pool op 25 maart 2017 de 1e plaats behaald door alle onderdelen te winnen. Daarbij zaten ze ook vaak dicht bij diverse Nederlands records. 

Tobias Schipper en Joanne Winkels mochten als duo naar voren komen. De wethouder is speciaal voor hen gaan zitten, omdat hij anders wel heel erg lang was. Tobias en Joanne hebben de line throw gewonnen bij de Aspiranten E. Ze zijn van plan dit jaar in dezelfde samenstelling weer Nederland kampioen te worden.
Een ander line throw duo betreft Jasmijn Slager en Indra Loef. Zij hebben gewonnen bij de Aspiranten D.

De laatste groep kampioenen is: Chakyra Haasjes, Dewin Slomp, Pip Eggerding en Anna Schra voor hun kwaliteiten op het NK Ehad in Zwolle. Anna kon deze avond helaas niet aanwezig zijn. 

Elke kampioen heeft van zijn/haar gemeente een envelop ontvangen en daarnaast een mok en handdoek van de gemeente Staphorst. Afsluitend zijn alle kampioenen op de foto geweest en kon iedereen doorlopen naar de nieuwjaarsreceptie.

We zijn als vereniging trots op onze kampioenen!


Annelies