Blog‎ > ‎

Huldiging Nederlandse Kampioenen Gemeente Staphorst 2 januari 2019

Geplaatst 16 feb. 2019 04:43 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 16 feb. 2019 04:43 bijgewerkt ]
Huldiging kampioenen
Dinsdag 2 januari 2019, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Staphorst, zijn alle Nederlandse kampioenen van de gemeente Staphorst gehuldigd door wethouder Bert Krale. 
Staphorst had een succesvol jaar, qua sporters die kampioen werden. Er waren mensen uit de paardensport, uit de skeelerwereld en vanuit het Reddingszwemmen. 

Reddingsbrigade Staphorst heeft in 2018, bij de jeugd, zowel op het onderdeel Serc en op de NK Lifesaving voor teams de prestaties van de afgelopen jaren herhaald.

Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel waren de eerste kampioenen die naar voren mochten komen. Zij hebben op het NK Pool op 24 maart 2017 de 1e plaats behaald in de categorie Aspiranten E gemengd. 

Julian en Sven werden ook extra genoemd, omdat zij line throw gewonnen hebben bij de Aspiranten E. 

Op de NK Serc was er een 1e plaats voor  Marisha Talen, Remco Doldersum, Juliët Engel en Jasmijn Slager. Daarnaast werd Marisha extra gehuldigd, omdat zij niet alleen met het team, maar ook individueel als Leider van het team Nederlands Kampioen is geworden. 

Elke kampioen heeft van zijn/haar gemeente een envelop ontvangen en daarnaast een mok en handdoek van de gemeente Staphorst. Afsluitend zijn alle kampioenen op de foto geweest en kon iedereen doorlopen naar de nieuwjaarsreceptie.

We zijn als vereniging trots op onze kampioenen!


Alfred