Blog‎ > ‎

NK Pool Aspiranten en Junioren 24 maart 2018

Geplaatst 27 mrt. 2018 05:36 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 27 mrt. 2018 05:42 bijgewerkt ]
Zaterdag 24 maart 2018 hebben vijf teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden. Aspiranten gemengd E (geboortejaar 2010-2011), Aspiranten jongens en meisjes D (geboortejaar 2007-2009) en Aspiranten jongens en meisjes C (geboortejaar 2004-2006) hebben hun zwemvaardigheden laten zien tijdens deze wedstrijd. Met de zwemmers, vijf ploegleiders en een mooi aantal supporters zijn we vertrokken richting Boxtel, waar het NK op het programma stond.    

De wedstrijd begint met de openingsceremonie waarbij alle teams op alfabet naar voren worden geroepen en worden gepresenteerd. Na het openingswoordje en het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus is het dan zover en begint de wedstrijd dan echt.  

De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. De Aspiranten E zwemmen: 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m vrije slag met zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten D zwemmen: 50m ringduiken voor ploegen, 4x 25m vervoersestafette met duikring, 4x 25m wisselslagestafette, 4x 25m estafette zwemvliezen en 4x 30m lijnredding. De Aspiranten C zwemmen zes onderdelen: 50m popduiken voor ploegen, 4x 25m pop vervoeren, 4x 50m torpedoboei-estafette, 4x 50m duikestafette, 4x 50m wisselslagestafette en 4x 50 m lijnredding. Na deze onderdelen komt ook nog het onderdeel line throw. Dit telde mee niet mee in het totaalklassement, maar hier was wel een apart klassement voor. 

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Staphorsters goed mee konden komen met de overige teams. Regelmatig werd de naam van Staphorst genoemd bij de spannende estafettes. Wie tikt er als eerste aan na vier zwemmers? Bij elk klassement werd het slechtste onderdeel niet meegerekend in het eindklassement. De Jongens D zijn 4x 4de geworden en 1x 6de mede door één diskwalificatie zijn ze uiteindelijk 5de geworden. De Meisjes D zijn op alle 5 de onderdelen op de derde plek geëindigd dat was dan ook hun plaats in het eindklassement. De meisjes C waren met 3 andere teams in een spannend gevecht om de 3de plaats, na 2x een 3de en 1x een 4de,5de, 6de plaats en één diskwalificatie werden ze uiteindelijk net 4de. De Jongens C deden het nog een stukje beter na 3 2de plaatsen en 3 3de plaatsen werden ze uiteindelijk 3de. Als laatste team hebben we de Aspiranten E, ze waren in spannend gevecht om de Nederlandse titel, Echt en Staphorst hadden beide 2 onderdelen gewonnen en beide waren ze 2x 2de, maar het kampioenschap ging uiteindelijk naar Staphorst. Voor een jaar lang mogen ze deze Nederlandse titel met trots dragen! Als laatste kregen we nog de line throw, ook hierop hebben wisten de Aspiranten E de Nederlandse titel te veroverd, Het winnende duo bestond uit Julian Engel en Sven Schuurhuis. Melvin en Tristan hebben zilver gewonnen bij de Jongens C, bij de meisjes D pakten Anemijn en Ilze ook zilver en was er bronzen plak voor Mirjam en Yinthe.   

Al met al super goed gedaan en een resultaat om als vereniging trots op te zijn! De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd. Op naar het volgende NK!  

De deelnemers namens de Reddingsbrigade Staphorst:          

Aspiranten E gemengd: Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis, Julian Engel.        

Aspiranten D Meisjes: Annemijn Coster, Ilze Schippers, Mirjam Bisschop en Yinthe Loef.

Aspiranten D Jongens: Mauricius Fidom, Gerbert Doldersum, Kristan Huls, Jip Kamphuis, Kristian Slager.

Aspiranten C meisjes: Chakyra Haasjes, Anna Schra, Joanne Engel, Anouk Hofstede.

Aspiranten C jongens: Dewin Slomp, Remco Doldersum, Tristan Kootstra, Melvin Hulst, Brett Vos.


Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.


Michiel