Blog‎ > ‎

Opening inschrijving Zwem4daagse 2017

Geplaatst 29 mrt. 2017 11:48 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 29 mrt. 2017 11:48 bijgewerkt ]
Zwem4daagse Staphorst: boerderij!            
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 24 april 2017 tot en met 29 april 2017 wordt voor de 43e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de boerderij. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen. 

Boerderij             
De hele week staat in het thema van de boerderij. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging, InShape en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.         

WNF
Het themadier is dit jaar de Haai en iedereen kan meedoen met de actie "Haai Alarm, help de haai naar veilig water". Deze campagne wordt op 13 mei 2017 afgesloten met een tien uur durende Zapp Your Planet-marathon. Tijdens de Zwem4daagse kun je een gift geven of een actiepakket aanvragen. Of verzin zelf een leuke actie om geld in te zamelen en maak kans op een mooie prijs van het WNF voor de leukste actie. Ook in de spelletjes die worden aangeboden zal aandacht worden gevraagd voor de haai. Want haaien zijn erg belangrijk voor de natuurlijke balans in zee en slechts 1% van de haaien kan gevaarlijk zijn voor de mens. Wist je dat haaien grotere hersens hebben dan andere vissen en daarom dus trucjes kunnen leren?! Wist je bijvoorbeeld dat er iedere seconde drie haaien worden gedood? Dus op het moment dat je dit leest zijn er al tientallen haaien gedood. De haaien worden gebruikt voor hun vinnen en vlees, 25% van alle haaiensoorten wordt met uitsterven bedreigd! Dus help mee en houd de haai uit de soep en in de zee!               

Zwemtijden

Maandag start de Zwem4daagse om 13.15 uur, deze ochtend is er geen zwemmen. Dinsdag tot en met donderdag kan er verder gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Vrijdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 20.00 uur. Donderdag is het zwembad de gehele dag gesloten in verband met Koningsdag. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen verdere activiteiten.

Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.        
Maandag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan
´s middags vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl). Wees deze dag dan ook op tijd om alle festiviteiten mee te maken! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs.
Dinsdag is het de laatste dag om je in te schrijven. ’s Avonds kun je van 19.30 uur tot 20.10 uur meedoen aan een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,50 per twee.       
Woensdag in de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Woensdagavond vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onder water wereld.  
Vrijdag
middag hebben we weer pannenkoeken voor € 0,50 per twee. Daarnaast is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken.               
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een luchtkussen/stormbaan aanwezig.


Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn. De wethouder verzorgt de afsluiting.        

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de haai!              

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 22 april 2017 € 6,50, inschrijven op 24 en 25 april 2017 kost
€ 7,50. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!          

Hier vind je het inschrijfformulier en de kleurplaat voor de kleurwedstrijd. (Een geprinte versie is op te halen bij het zwembad.)