Blog‎ > ‎

Reddingsbrigades in Overijssel gaan nauwer samen werken

Geplaatst 15 dec. 2013 10:41 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 dec. 2013 10:41 bijgewerkt ]
Binnen Veiligheidsregio IJsselland werken de brigades uit Hasselt, Raalte, Staphorst, Zwartsluis, Zwolle en Deventer sinds ruim een jaar samen aan de formering van een Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR). Onlangs zijn ook de brigades Wierden en Enschede uit regio Twente aangehaakt, waarmee er wordt gericht op het formeren van een RVR IJsselland-Twente. De afrondende fase hiervan is ondertussen bereikt.

 

Voor het komende voorjaar staat gepland dat de er een officieel RVR wordt opgericht. Om dit te kunnen bewerkstelligen is er de afgelopen periode veelvuldig contact geweest tussen de brigades van de Veiligheidsregio IJsselland-Twente.

 

Door een RVR aan te gaan willen de brigades binnen de veiligheidsregio een hoger niveau waarborgen. Om dit te realiseren zullen de brigades meer kennis gaan delen en op gebied van opleiding meer samenwerken om goed te kunnen bewaken. Zo kunnen brigades hun leden ook meer bieden door een intensievere samenwerking.

 

Eind augustus organiseerde Veiligheidsregio IJsselland een grootschalige Veiligheidsdag aan de Milligerplas in Zwolle. Het doel van deze dag was om bezoekers uit de regio voor te lichten over alles wat te maken heeft met de preventie & hulpverlening en de rol van de veiligheidsregio daarin. Aangezien “waterveiligheid” een erg belangrijk onderwerp is voor deze specifieke veiligheidsregio - die is gelegen in het stroomgebied van meerdere rivieren - werd RVR IJsselland-Twente in oprichting gevraagd om een bijdrage te leveren.

 

Gedurende de Veiligheidsdag droeg de reddingsbrigade meerdere malen bij aan praktijkdemonstraties op het water, waarbij werd samengewerkt met Politie, Brandweer, SIGMA, hondenbrigade en defensie.

 

De nog op te richten RVR bindt op deze manier al hulpverleningsorganisaties in

IJsselland-Twente, nog voordat deze formeel is opgericht.