Blog‎ > ‎

21 juli 2012 Reddingsbrigade Staphorst 4e in Duitsland

Geplaatst 16 sep. 2012 07:21 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 7 okt. 2012 07:05 bijgewerkt ]

Zaterdag 21 juli 2012 heeft een gemengd team van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan met een internationale zwemwedstrijd. In Echternacherbruck - gelegen in Duitsland, vlakbij de grens met Luxemburg - vond dit evenement plaats. Aan deze wedstrijden deden ploegen uit Nederland, Duitsland en België mee. 

Om 16.30 uur werden de eerste zwemmers het water in gefloten om te starten met het onderdeel 4x50m vrije slag. Het tweede onderdeel betrof de 4x 25 meter popvervoeren. Daarna kon men zich opmaken voor de torpedoboeiestafette en als afsluiter de reddingsestafette. De reddingsestafette was zwaarder dan gebruikelijk. De laatste twee zwemmers moesten 50 meter met pop zwemmen. Eén op eigen kracht en één met behulp van flippers. 

Het gemengde team - dat bestond uit Hilda Brinkman, Roelien de Witte, Gerard Kleis, Hendrik de Witte en Annelies Compagner - deed mee in het herenklassement. Hier wist het team uiteindelijk een vierde plek te behalen. Een resultaat waar met tevredenheid op teruggekeken kan worden.