Blog‎ > ‎

Uitnodiging Zwem4daagse

Geplaatst 30 mrt. 2018 00:48 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 30 mrt. 2018 00:52 bijgewerkt ]
Zwembad Staphorst gaat onder water
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 1 tot en met 5 mei 2018 wordt voor de 44e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van de onderwaterwereld. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.   

Onderwaterwereld   
De hele week staat in het thema van de onderwaterwereld. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging, InShape, MEC, camping De Stadsgaten en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt. 

WNF
Het WNF regioteam Meppel/Hoogeveen e.o. is ook dit jaar weer aanwezig. U heeft ongetwijfeld de spotjes van de actuele campagne gezien via de diverse media kanalen; verdubbeling van het aantal tijgers, daar gaan we voor! Er zijn nog 3900 tijgers in het wild. Er wordt op ze gejaagd en hun leefomgeving wordt bedreigd. Onze droom is dat in 2022 - het volgende Chinese jaar van de tijger - het aantal tijgers in het wild verdubbeld is. Jouw steun helpt die droom waarheid te maken! Onze activiteiten tijdens de zwem4daagse zullen dan ook geheel in het teken staan van de tijger. In de verkoopkraam kunt u terecht om een mooie tijgerafbeelding in lijst te kopen. Of een zakje met anti-stroopwafels om de campagne tegen de stroperij te steunen. Je kunt meedoen met de wedstrijd: lijkt jouw kat op een tijger? Lever een foto in van je kat en ontvang een gratis attentie. De beste look-a-likes worden geplaatst op de WNF site en komen in het nieuwste tijdschrift! Of geef een spreekbeurt over de tijger, wij zorgen dat je dan voldoende materiaal en informatie krijgt om je spreekbeurt te maken en spullen om in de klas uit te delen. Zaterdagmiddag is er kans om op de foto te gaan met een (tamme) tijger. En natuurlijk hebben we weer veel verschillende spelrondes, de grabbelton en een heel leuk boekje dat je ontvangt bij de medaille uitreiking.     

Zwemtijden
Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag en donderdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Vrijdag kan er gezwommen worden van 7.15 uur tot 8.15 uur en/of van 13.15 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten.


Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.  
Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan ´s middags vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl). Wees deze dag dan ook op tijd om alle festiviteiten mee te maken! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs. Het WNF Is deze middag ook aanwezig met diverse spelletjes.    
Woensdag is het de laatste dag om je in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. ’s Avonds kun je van 19.30 uur tot 20.10 uur meedoen aan een aquasportief les. Deze les wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,50 per twee.       
Donderdag. Deze middag is het WNF er weer met diverse spelletjes. Verder zijn er broodjes hamburger te verkrijgen voor € 0,50 per stuk. Donderdagavond vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onderwaterwereld.        
Vrijdag
middag hebben we weer pannenkoeken voor € 0,50 per twee. Deze middag wordt ingevuld door het beheer van Camping De Stadsgaten (www.destadsgaten.nl) waarbij je weer op een andere manier kennis maakt met de onderwaterwereld. Daarnaast is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken.
Deze avond sluiten we om 19.00 uur.      
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een stormbaan aanwezig. Daarna zet het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn. De wethouder verzorgt de afsluiting.     

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de tijger!       

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 30 april 2018 € 7,00, inschrijven op 1 en 2 mei 2018 kost € 8,00. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!

Hier vind je het inschrijfformulier en de bijbehorende kleurplaat.