Blog‎ > ‎

Uitnodiging Zwem4daagse (update)

Geplaatst 12 apr. 2015 07:03 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 12 apr. 2015 07:04 bijgewerkt ]
Zwem4daagse Staphorst: veiligheid!
           
Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 4 mei 2015 tot en met 9 mei 2015 wordt voor de 41e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van veiligheid. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.              

Veiligheidsweek 
De hele week staat in het thema van veiligheid. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. De brandweer, KNRM, wensambulance, Duikvereniging, InShape, WNF, politie, MEC en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat van het WNF. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse bij de stand van het WNF en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.

WNF
Tijdens de Zwem4daagse kun je meedoen met de Seastars actie van het WNF en zo ‘Ster van de Zee’ worden. Schrijf je in op maandag 4 mei 2015 of woensdag 6 mei 2015 bij de WNF stand en ontvang aan het eind van de week een super leuk plonspakket. Voor een bijdrage van slechts € 5,-- help je de Noordzee beschermen. Als dank ontvang je een “ik ben Ster van de Zee” plonspakket met mooie spullen, onder andere een t-shirt, puzzelboekje, sleutelhanger en een tijdschrift. Daarnaast is er een kleurplaatwedstrijd, facebook like/win-actie en een selfie-actie. Lever in de week van de Zwem4daagse de kleurplaat in en/of een uitgeprinte selfie waarbij je verkleed bent als “Ster van de Zee”. Je ontvangt dan sowieso een kleine attentie en op zaterdagmiddag worden prijzen uitgereikt door een speciale WNF-gast. De hele week worden verder diverse spellen georganiseerd, zoals Spons Bob spel, Zwem op het droge spel, Badmutsen spel, Zwemband spel, Ren je Rot spel.   

Zwemtijden
Maandag start de Zwem4daagse om 14.00 uur, deze ochtend is er geen zwemmen. Daarnaast gaat het zwembad in verband met dodenherdenking om 19.00 uur dicht. Van woensdag tot en met vrijdag kan er verder gezwommen worden van 7.30 uur tot 8.30 uur en/of van 14.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen verdere activiteiten. De zwemtijden op de avond zijn een uur verruimd, dit om meer zwemmers de gelegenheid te geven mee te doen.       

Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten.        
Maandag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan ´s middags vanaf 13.30 uur, zodat iedere zwemmer om 14.00 uur de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl) mee kan maken. Wees deze dag dan ook op tijd! Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs. Om 19.00 uur wordt deze dag afgesloten in verband met Dodenherdenking.            
Woensdag is het de laatste dag om je in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Om 19.00 uur is er een clinic van de EHaD/SERC-ploeg van de Reddingsbrigade. Deze avond kun je ervaren hoe het is om drenkelingen uit het water kunt redden. Daarnaast kun je van 20.00 uur tot 20.45 uur meedoen aan een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de Zwem4daagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,30 per stuk.       
Donderdag
middag komt de wensambulance van Stichting Twentsewens Ambulance (www.twentsewensambulance.nl). Deze stichting wil graag iets extra’s doen voor mensen die chronisch ziek zijn of in hun laatste levensfase verkeren. Zij zijn vanaf 14.00 uur aanwezig. Verder is het om 17.00 uur weer tijd om te gaan schatduiken. ’s Avonds om 20.00 uur verzorgt het zwembad wederom een aquasportief les.
Vrijdag
middag komt de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) (www.knrm.nl) laten zien hoe zij bezig zijn met de veiligheid op en rondom het water. Zij zijn vanaf 14.00 uur aanwezig. ’s Avonds vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kun je kennismaken met de onder water wereld. Verder worden er deze dag poffertjes gebakken die te koop zijn voor € 0,30 per portie.              
Zaterdag
is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Bij je medaille krijg je een kortingskaartje, zodat je een keer weer kunt komen zwemmen. Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. De hele middag is er een stormbaan aanwezig, mogelijk gemaakt door het zwembad. Verder komt de brandweer om iedereen te laten kennis zien hoe zij bezig zijn met veiligheid. Daarna zet het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn.     

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad, kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de veiligheid van de Noordzee!               

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 2 mei 2015 € 6,50, inschrijven op 4 en 6 mei 2015 kost
€ 7,50. We gaan er met zijn allen een veilige week van maken!             

Download hier het inschrijfformulier en de kleurplaat en lever het schrijf je snel in bij het zwembad!